עבור לתוכן

מחשב לקומפוזינג עד 12,000 ללא ציוד נלווה

Featured Replies

פורסם

ג'ו, לא עדיף ללכת פה על רייד-5 של 5 דיסקים של 1tb כ"א

המחיר יוצא יקר ב-500 שח מהמפרט שלך, אבל מקבלים ביצועי קריאה-כתיבה מצויינים.

ממה שקראתי הבקר שעל הלוח לא רע

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ על הכוננים הללו:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2288

לtheone89, נניח והיה הגיון בקניית כונן SSD (למרות שאין מכיוון שכל הקבצים שאיתם הבחור כאן יעסוק איתם יהיו על מכאניים בכלל עקב גודלם של הקבצים) למה לעזעזל החלטת להמליץ על הכונן הזה כאשר יש את ה-M4 שהרבה יותר טוב, אמין וזול?

פורסם

ג'ו, לא עדיף ללכת פה על רייד-5 של 5 דיסקים של 1TB כ"א ?

המחיר יוצא יקר ב-500 ש"ח מהמפרט שלך, אבל מקבלים ביצועי קריאה-כתיבה מצויינים. ממה שקראתי הבקר שעל הלוח לא רע.

הפתרון של יצירת איזורי RAID לפי אופי השימוש נראה לי כמוצלח יותר כאן (ובאופן כללי).

אני דווקא הייתי ממליץ על הכוננים הללו: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2288

אותו דגם הנו מבוסס על טכנולוגיה מיושנת-יחסית (דיסקות בנפח 600GB כ"א), וממילא יוחלף כבר בסתיו הקרוב בדגם חדיש (המבוסס על דיסקות בנפח 1TB כ"א).

פורסם
  • מחבר

היי חברה,

קודם כל תודה על ההענו הרבה.

דבר שני, לא צריך לריב בשביל מחשב :)

בכל אופן, המחשב לא בשבילי אלא בשביל חבר. חבר שהידע במחשבים, חוץ מהעבודה שלו, לא גדול. אז:

לא צריך OC.

כן צריך נפח זכרונות גדול אבל שיעבדו בצורה טובה, לא לOC.

כן צריך במחר כזה כונן SSD, חבל לא לנצל זאת כשהמחירים היום יחסית נוחים.

לגבי שקט - עד כמה שניתן. מחשב בסדר גודל כזה לא יהיה ממש שקט.

תודה

פורסם

-שקט ניתן להשיג כאן די בקלות. לא ברמה 9 אבל בהחלט ברמה מעולה.

-SSD זו בחירה שלו. אם הבנת את היתרונות שלו ובכל זאת החלטת לקנות, תפאדל.

-OC זה לא מטרה, זה כלי. החנות מבצעת OC בעצמה ותוסיף כ-500MHZ אז למה לא. בעתיד תוכל לסחוט 500MHZ נוספים די בקלות.

פורסם

אז חובה עליך בתור חבר טוב, להסביר לחבר שלך ש-SSD זה רעיון לא מועיל (ואפילו גרוע)

עדיף באותו מחיר לקנות 4 דיסקים של 1.5 טרה כ"א, ולעשות רייד 5.

מבחינת ביצועים בשימוש יומיומי, זה יתן ביצועים עדיפים בהרבה - במיוחד בעבודה מול קבצים.

עריכה:

שלא תבין אותי לא נכון, SSD יתן שיפור ביצועים. אבל ביחד לביצועי שאר המחשב הוא לא יהיה משמעותי.

כונן SSD בנפח 120 ג'יגה יספיק רק לתוכנות ולא לשמירת מידע בעבודה שוטפת (קבצי גרפיקה)

השיפור יגיע בעלית התוכנות, אבל בכל שלב של רינדור מול הקובץ שעל הדיסק או ביצוע פעולות עליו המערכת מושפעת ממהירות הדיסק הרגיל.

רייד, משפר זמנים על כל הדיסקים ולא עולה הרבה מדי בנפח. 4 דיסקים של 1.5 טרה, ברייד 5 הם 4.5 טרה של אכסון

פורסם
  • מחבר

מצוין

אז אפשר ללכת על רייד, ככה זה יתן גם ביצועים וגם גיבוי

חשוב אז שהדיסקים יהיו בכלי 32 מגה באפר ומהירות של 10,000

תודה

פורסם

כונני 10K סל"ד מיועדים לשרתים, קיימים רק בחיבור SAS, מציעים יחס עלות-תועלת די עלוב בד"כ, וממילא לחלוטין אינם נחוצים כאן - בדיוק ככונני SSD.

פורסם
  • מחבר

סבבה

פורסם
  • מחבר

היי חברה

אז יש מפרט מוסכם?

וחשבתי אולי לשים דיסק אחד שהוא משולב עם SSD בשביל מערכת ההפעלה.

מה אומרים?

פורסם

חבל על הכסף. תמיד תוכל להוסיף בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים