עבור לתוכן

"המלצות ועדת טרכטנברג: חינוך ורפורמה במס - על חשבון הביטחון והטייקונים"

Featured Replies

פורסם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000682847

היה ברור שאין הרבה מה לעשות עם התקציב. בתחום הדיור אין שם בשורות גדולות. כן יש שם שנתיים נוספות של חינוך חינם

אבל מה שכן יש שם בתחום הריכוזיות, (מועדת הריכוזיות) מהווה מהפכה של ממש.

אם ההמלצה הזו תתקבל ברובה ותקויים במהירות, שזה אומר בחקיקת חוקים עד הבחירות, תוך כמה שנים תהיה לנו מדינה אחרת לחלוטין.

פורסם

אם אתה נמצא בבור, תפסיק לחפור.

ההמלצות האלו יגרמו עוד נזק, יעלו הרבה יותר ממה שמתוכנן, יהיו להם תוצאות בלתי צפויות מבחינת המחוקק (שאחר כך יגידו שמדובר ב"כשל שוק" שהממשלה צריכה לתקן) ובאופן כללי יהפוך את כל מי שעובד ליותר עני, וכיוון שהעלאת המיסים לא תממן את כל זה, הממשלה תיקח עוד הלוואות והילדים שלנו ישלמו על זה.

פורסם
הקפאת הרפורמה במס הכנסה - כאן מדובר במהלך דרמטי מאוד. משמעות הדבר היא כי שכבות הביניים, שהיו אמורות לקבל בשנים הקרובות תוספת נטו למשכורת שלהן, לא יקבלו זאת - והן יהיו אלה שיממנו, למעשה, את כל ההטבות שפורטו כאן.
באמת תודה, במקום לשלם פחות מיסים, ולא לקבל את השירותי שקר מהמדינה ולשלם על הכל בעצמך תקבל הרבה פחות ותשלם הרבה יותר.

בכל מדינה בעולם, כולל אירופה כבר הוצג שהכל החל ממערכת הבריאות ועד החינוך כאשר הוא מנוהל ע"י המדינה איכות השירות יורדת בצורה דרסטית.

גם ככה בארץ אף אחד מההורים לא שולח את הילד שלו לגן ממלכתי(מה לעשות רוצים גננת על 2-3 ילדים, אם לא יש מספיק וויצו ונעמת ב800 שקל בחודש במקום ב4 אלף).

לרופא בעיקר ניתוחים שונים גם ככה כולם היום הולכים לפרטי, גם ככה וגם ככה הביטוח מכסה(כי מי באמת היום משתמש בביטוח של המדינה בלבד).

רווחי הון זה הדבר היחידי שעוד איכשהו מחזיק את מעמד הביינים באוויר לאחר כמה עשרות שנים, רק עכשיו חסר שישימו מס על קרן השתלמות וזהו.

במקום לחוקק חוקים שיעודדו הפרטה, חוקים שיאלצו את המעבידים לתת תנאים סוציאלים טובים לעובדים, וליצור שוק שבו למעבידים יש אינטרס לריב על העובד נכנסים עוד יותר עמוק לבור הזה שנקרא "מדינת רווחה".

הרשות הפלסתינית היא מדינת רווחה, מדינת הרווחה הגדולה ביותר בעולם, דפני ליף מוזמנת לעבור לרמאללה.

באירפה בן אדם שמרוויח כמעט פי 2 מהשכר הממוצע במשק נחשב לעמיד, ואף מאוד, פה בארץ זה "בקושי" מורגש, פה לא רואים את הכסף.

פורסם

אתה יודע למה? כי משפחות מוציאות הון על שירותים שבאירופה מקבלים בחינם. גן ממלכתי זה רק מגיל 5 ועד גיל 5 צריך לשלם הון לגנים פרטיים. תבדוק באילו קרטריונים צריך לעמוד כדי להכניס ילד לגן של נעמ"ת (וכמה ביקוש יש על כל מקום פנוי) ואז תדבר שהורים מפונקים ומעדיפים גן פרטי.

בעבר מעסיקים השתתפו בתשלום ביטוח בריאות של העובדים. ממשלות ישראל קיצצו בתשלומים עד שביטלו אותם לחלוטין. כתוצאה מכך בריאות ציבורי איבד המון משאבים. אתה מתפלא שפונים לרפואה פרטית? :kopfpatsch:

חוקי עבודה סוציאלים זה לא מדינת רווחה? אז מה זה? קפיטליזם?

אני מת לדעת על איזה פלנטה אתה חי ואיך מגיעים לשם.

בנושא הדיון חינוך חובה מגיל 3 ונקודות זיכוי גם לאבהות זה צעד מבורך מאוד. אם החוק יאושר המחאה בהחלט יכולה לרשום הישג מרשים.

פורסם

מקבל בחינם? סליחה, גרת פעם באירופה? אני עכשיו בתהליך של רילוקיישן מהעבודה, אתה יודע כמה עולה גן בפריז? כמה עולה דירה בפריז? כמה עולה דירה באמסטרדם(שכר דירה בפרבר מתחיל מ-1000 יורו) או כמה עולה לימודים באנגליה?

על 9000 פאונד לחודש לאונב' שמעת? על 800 יורו+ לחודש לגן ילדים בגרמניה שמעת(ואם אתה רוצה אחד שלא מפועל ע"י הכניסה המקומית תשתלם הרבה הרבה יותר)? חינוך חובה מגיל 3?! תקרא את חוקי החינוך החובה של אירופה(רמז ברוב המדינות זה מתחיל מ-6\7 לא 3, גני ילדים שמה עולים הון תועפות), תראה כמה גן עולה, תראה כמה בית ספר פרטי עולה, תראה אפילו כמה עולה אונב', כן יש דמי רישום של 1500 יורו לשנה ברוב המדינות בלבד, אבל יש הרבה הרבה עלויות נוספות שמעלות את עלות הלימודים אפילו בהרבה ממה שיש בארץ.

ביטוח הבריאות ברוב מדינות אירופה עובד בצורה מאוד נכונה, עד סכום מסויים(שנתי, בחלק מהמדינות זה גם תלוי הכנסה) אתה משלם מחיר מלא, לא רוצה לשלם תקח ביטוח משלים, מעבר לסכום מסויים "הכל" חינם והתשלום סמלי בלבד.

הדבר הזה מצד אחד מאפשר לספק שירותי בריאות מעולים לכולם כי המרפאות יכולות לגבות מחיר אמיתי ממך והמדינה לא מכתיבה את העלות של כל טיפול ומה מכוסה ומה לא, ומצד אפשרת לאנשים שבאמת זקוקים לטיפולים יקרים לאורך טווח יקר להנות מהם בלי לדאוג לעלויות הביטוח והשתתפות עצמית.

מצד שני במדינות של הכל שווה כמו ישראל, ואפילו קנדה אנשים אוכלים קש, מחכים שבועות ואף חודשים בשביל לקבל טיפולים ואם הטיפולים לא כלולים בסל הבריאות תקווה שיש לך ביטוח בריאות מקיף מספיק טוב בשביל להנות מהטיפול.

זה לא העניין שיקר פה, כי יקר, יקר גם באירופה ואתה לא מקבל "כלום" בחינם, הבעיה היא שאתה מקבל יותר כסף וגם הכסף שאתה מקבל נשאר אצלך ולא הולך לשולה משדרות שלא עשתה כלום בחיים שלה חוץ מלעבוד בשחור ולקבל דמי אבטלה, או לאיזה בטלן מבני ברק שדוגל תורתו אמנותו וחי על קצבת ילדים.

הבעיה היא בארץ שכולם חושבים שהמדינה צריכה "לממן" להם, המדינה לא יכולה לממן כלום, בסופו של דבר מי שממן זה אתה, אני מעדיף לשלם מימון ישיר יותר על הדברים והשירותים שאני מקבל, בסופו של דבר מימון ישיר תמיד יעיל יותר כיוון שהכסף שלך עובר ישר מהכיס שלך למטרה, ולא דרך 10000 כיסים נוספים שכל אחד לוקח חלק, בעיקר בהתחשב שגם למרות שיש "בחירות" ושיט בארץ הזו הכסף שלך תמיד יהיה נתון לסיחטה של גורמים מסויימים וילך על דברים שאתה מעולם אבל מעולם לא תשתמש בהם.

תוריד את חלק ניכר מהקצבאות ותשתמש בהם למס הכנסה שלילה ולהשלמת הכנסה, תוריד את שירותים שגם ככה לא מקבלים מהם כלום ותוריד את המע"מ, מהכסף שיכנס לך ישר לכיס תוכל לקנות שירותים הרבה יותר טובים, כי אני מבטיח לך שבשוק שיש בו תחרות בין אם זה בית ספר או בית חולים אתה תמצא לעצמך שירותים הרבה יותר טובים במחיר יותר נמוך מאשר במונופול בחסות המדינה.

במצב נורמאלי שבו הייתה מערכת חינוך "מופרטת" אמא שלי שמורה עם 48 שנות נסיון, עם דוקטורט בהוראה, ותואר שני בספרות ותואר שני בפסיכולוגיה התהגותית הייתה מקבלת שכר הולם, ולא בקושי כמו פאקינג מתכנת עם שנה נסיון, אתה מבין מה זה פלוץ כמוני עם שנתיים וחצי של נסיון בעבודה מהרוויח יותר מהורה עם כמעט 50? נראה לך שזה בסדר?

במצב נורמאלי שבו יש מערכת בריאות "מופרטת" אתה לא תעמוד בתור מ-5 בבוקר ותראה רופא במקרה הטוב ב-3 בצהריים אלא אם אתה הולך למיון.

פורסם

לא, לא שמעתי כי אתה עוד הפעם מקשקש. שכר לימוד הממוצע בבריטניה עומד על 5,000 פאונד לשנה ובריטניה נחשבת לאחת המדינות היקרות ביותר.

http://www.guardian.co.uk/education/2011/sep/13/uk-young-people-education-oecd

On average, students in the UK paid just under $5,000 (£3,158) a year in 2008. In countries including Austria, Belgium and France, teenagers paid less than half this amount. In Sweden, Denmark and Norway, tuition is free.

בוא נבדוק כמה עולה גן בפריז:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kindergarten#Germany

France In France, pre-school is known as école maternelle (French for "nursery school"). Municipality-run, free maternelle schools are available throughout the country, welcoming children aged from 2 to 5 (although in many places, children under three may not be granted a place). The ages are divided into Grande section (GS: 5 year olds), Moyenne section (MS: 4 year olds), Petite section (PS: 3 year olds) and Toute petite section (TPS: 2 year olds). It is not compulsory, yet almost 100% of children aged 3 to 5 attend. It is regulated by the municipalities (as the primary school)..

http://www.justlanded.com/english/France/France-Guide/Education/The-French-school-system

France has a long tradition of free, state-funded, nursery schools and has one of the best programmes in the world, although in many areas facilities are in short supply and you may need to enrol your child virtually at conception! (Normal enrolment takes place during the April before the start of the school year.)

אולי נבדוק את הרמה של תחבורה ציבורית שמאפשרת לגור בפרברים ולנסוע לעבודה בפריז בלי להשתעבד לרכב? מחיר מכוניות? מע"מ דפרנציאלי?

בריאות ציבורית בארץ עבדה יפה מאוד עד שכמה "גאונים" החליטו לבטל השתתפות מעביד בתשלום ביטוח בריאות. תחזיר השתתפות מעסיקים ופטרת המון בעיות במערכת הבריאות הציבורית.

אתה יודע להקיא הרבה מאוד מלל בלי שום גיבוי. רוצה להוכיח שחיים בארץ דבש בהשוואה לאירופה? תביא נתונים. האדם הזה די חולק על דעתך בנוגע לרמת החיים בארץ:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%9F_%D7%96%D7%9C%D7%99%D7%9B%D7%94

פורסם

העלו את זה ל-9

http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2011/mar/25/higher-education-universityfunding

ד"א לא בשוודיה ולא בנורבגיה וגם לא בדמנרק הלימודים הם לא חינם, אכן אין Tution Fee אבל יש עלמת רישום שמגיעה עד ל-1500 יורו לשנה תלוי באונב', בת הזוג לי איסלנדית למדה בדמנרק ושילמה יפה את עמלת הרישום של 900 יורו לשנה, ולפני שאתה קופץ על זה שאיסלנד לא חברה באיחוד הארופאי אז כן היא לא, אבל בדנמרק החוקים תקפים לגבי מדינות הECC ובגלל ההיסטוריה המשותפת של איסלד ודנמרק אזרחים איסלנדים מקבלים Permanent opholdstilladelse מה שמקנה להם כמעט את אותם הזכויות של אזרח דני.

בקשר לגן הילדים: "Municipality-run" - מדובר על הגנים של העיריות המקומיות, ע"ע נעמת, המצב שמה לא כזה מזהיר, מקום לא תמיד פשוט למצוא במיוחד בערים הגדולות, האוכלוסיה של הילדים בגנים האלה מורכבת בעיקר מילדי מהגרים, ורובם לא מכילים צהורונים או צהורונים בתשלום בלבד. גני ילדים הם לא חלק ממערכת חינוך החובה ברוב אירופה צטערת.

בקשר לצרפת, כנראה שגם שמה פספסת את העובדה שצריך לרשום את הילדים בחלק מהמקומות עוד בהריון, גם שמה רוב המקומות האלה מלאים במהגרים, וגם שמה התנאים לא בשמים. בנוסף יש תנאי קבלה שמחייבים ששני ההורים יעבדו, מה שכן בצרפת(המדינה עם חוקי הרווחה הטובים באירופה ד"א) אם בחרת ללכת לגן פרטי ההוצאות מוכרות במס, מה שבארץ לא.

מצטער לבשר לך אבל הדבר היחידי שהרחבת חוק חינוך חובה לגיל 3 יעשה זה ישים נטל יותר גבוהה על האנשים, גם אל אלה שלא משתמשים בשירותים האלה, ולא יפטור שום דבר, גם אם היום אנשים נאלצים למצוא גן "פרטי" גם בגיל גני חובה ורשות, שלא נדבר על פעוטונים כי אין מקום ומה שיש פשוט זבל - גננת על 30 ילדים במקום על 3 כמו בגן פרטי אז הדבר היחידי שיקרה כמו בשאר המצבים כיום אתה תשלם ותקבל קש.

ובקשר להשתתפות מעסיק, היום יש השתתפות מעסיק היא פשוט לא ישירה אלא עקיפה, כל מעסיק היום מספק לך ביטוח עובדים, ובנוסף רובם מספקים פנסיה או ביטוח מנהלים שבשניהם היום יש ביטוח בריאות וביטוח חיים.

אין שום סיבה שמעסיק ישלם השתתפות עצמית בצורה ישירה, בשביל זה יש חברות ביטוח, גם ככה קשה לאנשים היום שיש להם מחלה כרונית למצוא עבודה אתה רוצה להפיל על המעסיק עוד סיבה למה לא לקחת אותם לעבודה?

אני לא יודע מאיפה הבנת ממה שאני אומר שבארץ דבש ובאירופה לא, באירופה טוב ובחלק מהמקומות בהרבה מאשר בארץ לא בגלל מדיניות הרווחה שלהם אלא בגלל ההגיון הבריא שלהם, תשווה את עומס המס פה ובארץ ותשווה את זה של אירופה ותגלה ששמה משלמים הרבה פחות בצורה עקיפה, ועדיין נהנים מהרבה יותר שירותים גם אם אתה משלם עליהם בצורה ישירה. המדינה נותנת הרבה יותר חופש לרשויות המקומיות, המיסוי העקיף הוא הרבה יותר נמוך(ובחלק לא קטן מהמדינות גם הישיר) והרבה יותר הוצאות ברורות מאיליו מוכרות במס, אז כן אני מעדיף לשלם 3000 שקל לגן בחודש ושזאת תיהיה הוצאה מוכרת במס אם זה חוסך לי מס הכנסה. כי אני מבטיח לך סכום הכסף שילך ממס הכנסה שלי לגן הממשלתי יהיה הרבה יותר נמוך ואני אקבל מזה הרבה פחות חזרה.

פורסם

דובי, אני חייב לציין שהערכתי הרבה אליך הולכת ודועכת.

הגיע הזמן שתפסיק להציג כל דעה שלך וכל נתון שטיבו נתון בספק כעובדה מוגמרת. אי אפשר לנהל דיון ככה. גם זה שנתקלת במשהו באופן אישי לא הופך את זה למקרה "הממוצע" או ל"עובדה". אני יכול להיות תייר ולהיתקל עכשיו באופן מקרי ב IDC, בו שכר הלימוד עומד על כ 30,000 שח בשנה. אם אני אלך לאיסלנדי, לדוגמה, ואגיד לו ששכר הלימוד בארץ הוא גבוה ביותר, כ 30K לשנה - הרי שזו תהיה טעות.

פורסם

גנים ילדים ציבוריים בצרפת מלאים בילדי מהגרים כי הם אחראים לרוב הילודה בצרפת, אבל זה לא משנה את העובדה שהמדינה ממנת גנים והעלות היחידה של ההורים היא 2 יורו ביום ארוחה.

כדי להכניס ילד לנעמ"ת וליהנות מהנחה משמעותית צריך להיות בעל הכנסה מאוד נמוכה ו/או אם חד הורית. בצרפת שני הורים עובדים יכולים להכניס ילד לגן ממשלתי חינמי. איך אתה יכול להשוות בכלל? תחשוב שזוג צעיר בארץ מוציא 3,000 בחודש על ילד לפני שהוא שילם על מוצץ.

פורסם

אז אתה חושב שבשביל לאפשר דברים כפי שציינת שיש בצרפת(גנים חינמיים וכו') אתה חושב שהמדינה צריכה להיות יותר סוציאליסטית או פחות סוציאליסטית? לדפוק את אלה שגם ככה כבר משלמים מיסים? או להפסיק לשלם קצבאות לבטלנים?

פורסם

אין שום קשר לסוציאליזם VS קפיטליזם.

תראה מה גילה ירון זליכה:

פרסום דו"ח של החשב הכללי שחשף, לראשונה מאז קום המדינה, אי סדרים והעברות כספים בניגוד לחוק בהיקף של מיליארדי שקלים.

מדינה בעצמה עבריינית. מיליארדים זרוקים על הרצפה ואף אחד לא רוצה להרים. מדינה צריכה להתחיל להתנהל נכון במקום לגלגל עלויות על הציבור.

למה מדינה הפסיקה השתתפות מעסיקים בתשלום ביטוח בריאות? עוזרים לטייקונים לסגור את החודש? אפשר היה לפתור את הבעיות של מערכת הבריאות הציבורית במהירות, אבל במקום הלכו לשביתה שנמשכה חודשים והסתיימה בקרע בהסתדרות הרפואית והסכם בזיוני חדש ולא מחייב.

פורסם

מה שעצוב הוא שבישראל אתה משלם מיסים כמו במדינה סוציאליסטית, משלם על מוצרים במכולת מחירים מתואמים כמו במדינה קומוניסטית ומקבל שירותים מהמדינה כמו במדינה קפיטליסטית...

מערכת הבריאות - עוברת דה-פקטו תהליך של הפרטה, השתתפות הציבור בהוצאות הבריאות (באחוזים מכלל ההוצאה) מהגבוהות בעולם המערבי. בתחומי רפואה מסוימים (אא"ג, גיניקולוגיה לדוגמא) הרפואה הציבורית למעשה התפגרה סופית. האשדודים בכו וביקשו בית חולים - קיבלו אסותא עם שר"פ, אני מציע להם שיכינו את הביטוחים הפרטיים שלהם.

מערכת החינוך - רמת השירותים הניתנים במערכת הציבורית דלה מאוד ברוב הגנים ובתי הספר. כמות הכסף שהורה צריך להוציא מכיסו על מנת להקנות חינוך ראוי גבוהה מאוד. חינוך על גיל 5 - בכלל אין מה לדבר, הון תועפות ביחס למשכורת הממוצעת במשק.

השכלה גבוהה - יקרה יותר ממרבית מדינות אירופה. זולה יותר מארה"ב או אנגליה, אבל שם מי ששרת בצבא לרוב מקבל מלגה מלאה לתואר ראשון. כאן אתה מקבל כמו דובי - בעיקר זובי.

המדינה צריכה לדאוג יותר לאלו המתפרנסים מיגע כפיהם ופחות לבטלנים מקצועיים ולטייקונים. לא יעלה על הדעת שאריסון תשלם פחות מיסים ממני, לא יעלה על הדעת שהמדינה תמשיך לממן במיליארדים מגזרים שלמים לא יצרניים (אני לא נגד תמיכה בחולים, נכים ומוכי גורל, אלא תמיכה מגזרית גורפת).

פורסם
  • מחבר

ממש לא רלוונטי הויכוח כאן.

הבעייה המרכזית היא כשלי המשק הענקיים, ודווקא בזה יש בשורות מצוינות במסקנות הועדה.

לפני שתטפל בהם, לא תהיה כאן, לא מדינה סוציאליסטית ולא קפיטליסטית.

לא מדינה סוציאליסטית - כי גם אם תסדר מחדש את העדיפיות בתקציב, ותקח את כל הכסף מחרדים וערבים. בכסף שיתפנה, המדינה תוכל לטפל בקמצוץ ממה שאנשים דורשים כאן.

לא מדינה קפיטליסטית - כי כשלי השוק מונעים כל תחרות משוכללת, שזה המהות של הקפיטליזים.

אם תטפל קודם בריכוזיות הענקית ובחסמי השוק, התוצאה: הוזלה גדולה במחירים -> יותר כסף נזיל לאזרחים -> יותר רכישת סחורות ושירותים ע"י האזרחים -> לכן, יצירת מקומות עבודה חדשים (+ יותר הכנסות לממשלה למתן עוד שירותים לאזרחים) -> עליה בשכר (מכיון שיש יותר ביקוש ופחות היצע של עובדים)

פורסם

גנים ילדים ציבוריים בצרפת מלאים בילדי מהגרים כי הם אחראים לרוב הילודה בצרפת, אבל זה לא משנה את העובדה שהמדינה ממנת גנים והעלות היחידה של ההורים היא 2 יורו ביום ארוחה.

כדי להכניס ילד לנעמ"ת וליהנות מהנחה משמעותית צריך להיות בעל הכנסה מאוד נמוכה ו/או אם חד הורית. בצרפת שני הורים עובדים יכולים להכניס ילד לגן ממשלתי חינמי. איך אתה יכול להשוות בכלל? תחשוב שזוג צעיר בארץ מוציא 3,000 בחודש על ילד לפני שהוא שילם על מוצץ.

בצרפת שני ההורים צריכים לעבוד במשרה מלאה, לרשום את הילד שנים לפני שהוא צריך ללכת לגן, ועדיין יש מספיק אנשים שמעדיפים להשתמש בשירותים פרטיים.

אבל מה כמו שאמרתי ההבדל הגדול הוא שבצרפת השירותים הפרטיים זכאים במס, וכמו בכל מדינה מתוקנת שכירים יכולים להגיש הוצאות יום יומיות רבות כמוכרות במס, בארץ לא.

הבעיה השניה היא שנותנים דוגמאות רבות, אבל ברוב המקרים פשוט לא רלוונטיות, בארץ יש כוח עבודה קטן בהרבה גם במספר כמותי וגם למרבה הצער במספר יחסי מאפילו מדינות כמו צרפת, כאן יש מצב שבו אוכלוסיה רבה לא ענייה אבל לגמרי לא עמידה. אללט רף הכניסה היום לעשירון העליון למשק בית היא הכנסה של 27 אלף שקל, מה זה 27 אלף שקל היום? תסתכל על איך אנשים שמרוויחים פי 2 מהשכר הממוצע חיים במדינות רבות אחרות ואיך הם חיים פה. ושיפור אייכות החיים של המעמד הביינוני לא יתבצע ע"י מדינות רווחה שמשרתות בעיקר את השכבות התחתונות ואל תצפה לקבל גן ילדים ברמה של גנים פרטיים או אפילו קרוב לזה, אם כבר הדבר היחידי שמה שחוק חינוך חובה מגיל פאקינג 3 יעשה זה יעלה את העומס שיש כבר היום על מערכת החינוך הציבורית, ושום מיסוי נוסף לא יעזור בזה.

שוב כמו שאמרתי זה לא העניין שממנים זה איך ממנים, שיורידו את מס ההכנסה ויעלו את המס המקומי, אז במקום שהמדינה תממן לך את הגן המועצה המקומית תממן לך אותו הכסף אותו הכסף אבל יש לך הרבה יותר השפעה על המועצה המקומית שלך מאשר על חברי הכנסת.

בנוסף לזה שלא מעט מהדוגמאות הן דיי דמגוגיות אני לא טוען שרמת החיים באירופה נמוכה יותר, אבל גם אתה וגם רוב הדפני ליפים האחרים מעלים לא מעט טענות מגוכחות.

אז כן באנגליה השכר הממוצע כפול, בצרפת הגנים חינם, בהולנד יש יותר ימי חופשה, בשבדיה לא תשלם על ההמכללה ובגרמניה תקבל מסז' אשכים כל יום. אבל תשים לב שלא מעט מדינות ללא כלכלה שיכלה לתמוך בזה, פשטו את הרגל.

בישראל היום הדרך לתמוך במדיניות רווחה היא לא ע"י מיסוי נוסף והטבות קש, אלא ע"י הגדלת מרווח הנשימה של המעמד הביינוני והורדת הנטל ממנו, ואת זה לא תבצע ע"י גני ילדים מגיל 3.

פורסם

מה איך? משלמים מס הכנסה גבוה ומקבלים כלום מהמדינה. משפחה ממוצעת חייבת להחזיק שני רכבים (כי התחבורה הציבורית כל כך טובה), לשלם הון תועפות על גנים (שבכלל, אבל בכלל לא מעמיסים על התקציב), לשלם הרבה יותר על אותם מוצרים (תסביר לי איך מקרן קולנוע ביתי שעולה בארצות הברית 3,500 שקל עולה בארץ 8,000) ומרוויחים יחסית מעט.

עדיין לא ירד לך האסימון שאנחנו באותה דעה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים