עבור לתוכן

עזרה בכיוון הבאס ברמקולים MICROLAB X16, אני משתגע איך מכוונים את המפלצת הזאת ?

Featured Replies

פורסם

כמובן שאין תקציב כי גם ככה אני יקנה אותם עם זה באמת שווה לי ולא משנה מאיפה, כרגע יש לי את הFC550 של MICROLAB ואני מאוד מרוצה מהם אבל אני רוצה להתקדם ל2.1 יותר איכותיים והX16 מאוד קורץ לי, צריך ביקורת אליהם למי שישתמש בהם או שמע אותם לפחות, נע לא להמליץ על 2.0 בגלל שאני מכור לבאסים ככה שאני לא מסוגל לשמוע מוזיקה ללא באס.

באותה הזדמנות הייתי רוצה גם ביקורת על כרטיס הקול הבא http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1147 אני יודע שכיום המובנים בהחלט מספקים, אבל אני רוצה לדעת האם שווה לי לקחת כרטיס קול בסגנון הזה ?

השימושים הם בעיקר למוזיקה עם דגש מאוד גדול בנושא ומשחקים כמובן, אני דיי סגור על MICROLAB ואין לי צורך בחברה אחרת בגלל שהרמקולים שלהם מאוד איכותיים וזולים ככה שאין לי הגיון לקחת של חברה אחרת.

פורסם
  • מחבר

מישהו ? אני לא יאמין שאף אחד כאן לא רכש את הרמקולים האלו.

פורסם

הכרטיס הזה בכלל לא שגעון ובמיוחד לא למוזיקה. אם כבר למשחקים ומוזיקה אז האסוס D2/D1/DX/D2X או אם אתה רוצה ממש להשקיע אז אסוס XONAR STX אבל הבנתי שזה עלול לגנוב לך די הרבה FPS במשחקים אפילו בהשוואה לכרטיס מובנה, וגם הוא לא יאפשר לך להשתמש ב5.1. תסתכל על המחיר בKSP כי זה זול באיזה 300-500 שקל מהשאר, לא זוכר בדיוק כמה (אם בכלל אתה מוכן לקנות אצלם).

אני בספק עד כמה יהיה עולם אחר לוויניים ב400 שקל מול לוייניים ב500 אבל אם מה שיש לך עכשיו לא כל כך משהו והביקורות על הX-13 לא סתמיות אז דווקא יתכן הבדל שיעשה אותך מרוצה.

אני בעבר חשבתי על הX-16 ומצאתי רק מישהו אחד שקנה אותם והתלבט ביניהם ל13 והיה מרוצה. אבל זה כמובן לא אומר שהם עדיפים על ה13 מעבר לעוצמה.

אם יש לך יותר כסף להשקיע אז תקנה את הסולו ביחד עם סאב נחמד שתכוון אותו לתחום שהסולו לא מגיע וזה יכול להיות נחמד מאוד.

בכל אופן אם אתה לא רוצה להשקיע אז תיקח X-13/X-16 (ה13 זה יותר ללכת על בטוח וגם לחסוך איזה 100 שקל) ועזוב אותך מלבזבז עוד 300 שקל על כרטיס קול בינוני שישודך לרמקולים לוויניים. :cool2:

פורסם
  • מחבר

קניתי את הX16 אבל עכשיו יש לי בעיה נורא מעצבנת, כל שיר שאני מדליק עובד מעולה אבל הבאס פשוט מפלצת הוא פשוט מפוצץ את החדר, אני לא יודע מה לעשות יש פתרונות ?

אולי זה קורה בגלל שהכרטיס קול על הלוח לא מספיק איכותי, יש מצב כזה בכלל ?

בנוסף האם הסידור נכון או שבאס כזה לא נועד להיות על השולחן ?

70180jkq8t9ncf6ur1zx.jpg

סליחה שזה כזה גדול לא מצליח להקטין.

פורסם

מגיוס וויזרדוס הופלא הוקוס פוקוס, אתה הופך לאומן סאונד ומכוון את הבאס בציוד עצמו ודרך התוכנה של הדריוור כדי להפיק צליל באס כמו שאתה מעדיף.

תבדוק את זה עם כמה טראקים של מוזיקה טובה, ועם מערבון שקט וסרט אקשן רועש.

ווואאאאאאאאאאאללה!

עכשיו זה נשמע הרבה יותר טוב.

מי היה מאמין שכל מה שצריך זה לחש קסמים וקצת משחק עם הגדרות ומבחן שמיעה.

טוב, אולי הלחש קסמים מיותר... :lol:

פורסם
  • מחבר

כן זה היה יכול להיות קל עם זאת הייתה רק תוכנה אחת, אבל יש לי גם את הדרייבר גם את הנגן וגם את הTHX, אין לי מושג מה לעשות עם כל האפשרויות האלו זה מאוד מסובך כל העניין הזה, וגם האם השכנים יסלחו לי עם אני יכוון את הרמקולים עכשיו ??? רוב הסיכויים שניידת תגיע לביתי.

בנוסף מעניין אותי 2 דברים נוספים, למה הרמקולים מתחברים למחשב כAUX ולא דרך החיבור הרגיל ? אולי עם אני יחבר עם כבל רגיל יעבוד יותר טוב ?

וגם מה שאני לא מבין כשמדליקים את הרמקולים הם עומדים כבר על 30 ואני כרגע על 35 וזה מאוד חזק, ניסיתי לכוון על 45 אבל הבאס פשוט הרעיד לי את כל החדר השאלה היא איך אני אמור לנצל את העוצמה הזאת כשהבאס פשוט מפוצץ הכל מסביב ?

פורסם

אין קשר לכרטיס קול אלא אם כן שיחקת בטעות בדרייבר באקולייזר או באפקטים.

תסתכל טוב אולי תמצא דרך לשלוט על עוצמת הסאב. כי אין סיכוי שאין אפשרות לשלוט עליו ובברירת מחדל הסאב בכלל לא מאוזן עם הרמקולים. יש לך בשלט כפתור לשלוט על הבאס אבל עדיין אם בברירת מחדל הסאב ממש חזק ביחד לרמקולים יתכן שמדובר במשהו אחר. תנסה קודם כל לחבר לפלאפון/נגן שלך או של חברים ולראות אם עדיין הסאב חזק מידי ביחס לרמקולים, אם כן אז אולי יש איזשהו כיוון נוסף לעוצמת הסאב לא על השלט.

פורסם
  • מחבר

^^ ניסיתי את כל מה שאמרת אבל זה עדיין אותו הדבר, הקטע שהבאס בעצם גם הרסייבר והקטע היותר דפוק שדרך השלט אני מכוון אותו ל 2- ועדיין שומעים אותו יותר מי הרמקולים, רק כשאני מכוון אותו ל 6- כמעט ולא שומעים אותו אבל אי אפשר לשמוע ככה מוזיקה בלי באס בכלל, הטרבל והבאס מגיעים ל 6+ וגם במקסימום הבאס עדיין מוביל ואין לי מושג מה לעשות, יש מצב שהX16 פשוט נועדו לבאסים ?

פורסם

בתור התחלה תוריד אותו מהשולחן ( :screwy: ) ושים אותו על הרצפה. תנסה לשחק עם המיקום שלו עד שתמצא את המצב האידיאלי בשבילך (כמובן שרצוי שלא יהיו שום EQים כשאתה מנסה, כולל האפקטים של הרמקולים עצמם כדי שתוכל לשים לב להבדל ואולי אם תמצא מיקום טוב לא תצטרך EQ בכלל ותקבל סאונד עדיף בכללי).

פורסם

כן, תוריד את הסאב מהשולחן :bash:

הוא צריך להיות על הרצפה איפשהו מקדימה (לא יותר מידי לצדדים כי זה סאב שמוציא גם תדרים "כיווניים" ואז תרגיש שחלק מהצליל בא משם)

יכול להיות שבגלל זה הייתה הבעיה.

בכל מקרה חשוב שתדע שהטרבל מדובר על צלילים גבוהים בלבד, זאת אומרת להוסיף טרבל ולהנמיך טיפה זה לא כמו להוריד באס.

קשה לי להאמין שבX-16 בברירת מחדל הסאב הרבה יותר חזק מגבול הטעם הטוב, אולי יש לך איזו בעיה במערכת/בעיה אקוסטית רצינית/לא רגיל בכלל לסאב/המחשב שלך מעוות את השירים בגלל אקולייזר או משהו ואתה צריך לנסות להשתמש בנגן כלשהו כדי לשלול את זה.

פורסם
  • מחבר

טוב אני ינסה בסוף השבוע בגלל שאי אפשר לשגע את השכנים בימי חול, אגב מה יותר שווה מערכת Z5500 או מערכת קולנוע ביתית שמחוברת למחשב ? אולי אני פשוט ימכור את הX16 ואת הFC550 בשביל מערכת קולנוע ביתית :smile1:

פורסם

הZ5500 מערכת טובה, ומאוד זולה ביחס לתמורה. להרכיב מערכת נורמלית יעלה הרבה יותר אבל כמובן שתהיה יותר איכותית מהZ5500.

פורסם
  • מחבר

^^ והאם הדבר הזה שווה מבחינת ביצועי סאונד ?

הZ5500 עולה היום בארץ בערך 2000 שקל, ואני מאמין שבאותו סכום אפשר להרכיב מערכת הרבה יותר חזקה עם לקנות הכל ביד שנייה, האם מערכת קולנוע ביתית דורשת כרטיס קול איכותי ?

פורסם

אני לא בטוח שתצליח להרכיב מערכת טובה מיד שנייה בסכום הזה, לפחות לא 5.1.

ולגבי עוצמה- שום בן אדם שפוי ללא בעיות שמיעה יעז להתקרב למקסימום של הZ5500. בכללי אני לא מבין את הנטיה של אנשים לדפוק לעצמם את השמיעה. הZ5500 בכל מקרה עונה טוב מאוד על הבקשה הזאת (ותעלה גם יותר חזק עד לרמה שתפחד שהסאב שלה החליף לך בין הביצים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים