עבור לתוכן

צריך עזרה בחיבור פטיפון (יש תמונות של החיבורים...)

Featured Replies

פורסם

אהלן.

מצאתי בבית , פטיפון מאובק קטן שעמד בפינה לבדו. החלטתתי להחזיר אותו לימי הזוהר שלו.

הבעיה - אין לי שמץ של מושג איך ולאן מחברים אותו

צריך הסבר בדיוק לאן זה מתחבר? (למגבר/רמקולים/משהו אחר...)

קחו בחשבון שאני לא מבין במילימטר בדברים האלה, מה שאתם אומרים לי זה מה שאני מעביר לבחור מהחנות חשמל שאני הולך לקנות את מה שצריך...

תודה מראש.

הוספתי תמונות של החיבורים, אבל הם נראים כמו שתי יציאות מאוד עבות, מסומנים באדום ושחור (אם זה משנה)

וביניהם יש עוד כבל מאוד דק, שיוצא ממנו חוט חשמל שנראה כאילו זה קרוע (נראה כמו החיבורים לרמקולים שפשוט מכניסים לבפנים חוט חשמל שנתפס)

[attachment deleted by admin]

פורסם

אתה צריך לבדוק אם במגבר/רסיבר שלך יש כניסה שנקראת PHONO. אם לא - אתה לא יכול להאזין לפטיפון.

אם כן - אתה מחבר את את היציאות העבות לכניסת ה-PHONO ואת החוט הדק אתה מחבר למארז של המגבר - בד"כ יש נקודת עגינה קטנה שנוצרה לצורך זה במגברים שתומכים בפטיפונים.

פורסם

כמו שאמר המגיב לפני, אתה יכול לחבר את הפטיפון למגבר רק אם יש לך כניסת פטיפון ייעודית, אחרת כל העסק לא יעבוד, מכיוון שלפטיפון יש כניסה מיוחדת - מוגברת, את החוט הדק שזה בעצם חוט הארקה יש לחבר למין בורג מיוחד (בד"כ) שמיועד לפטיפון שקיים במגבר (במידה ויש לו כניסת פטיפון, אם אין לו כניסה כזאת אז גם לא יהיה ה"בורג" הזה).

במידה ואין לך כניסת פטיפון יש מכשיר שנקרא Phono Stage - קדם מגבר שנועד לפטיפונים שאמורים להיות מחוברים למגברים ללא כניסת פטיפון. המחיר של דבר כזה נע מכמה מאות שקלים בודדים ויכול להגיע לכמה אלפים.

פורסם

פותח הדיון - לפני שאתה מחליט להשקיע עוד זמן או כסף בפרויקט - צרף בבקשה תמונות של הפטיפון שלך כולל תמונות של הזרוע והראש.

לא כל פטיפון שווה את ההשקעה (מעבר ל-phono-stage, תאלץ כנראה גם להחליף מחט ואולי את כל הראש, לכוון את הזרוע, אולי להחליף רצועת הנעה, לסדר מעמד יציב).

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הפטיפון והוא עובד לגמרי... הוא פשוט ישב בלי שימוש הראבה שנים

אבל הוא במצב מצויין

שמתי תקליט, הוא מסתובב ושומעים את המוזיקה - מאוד חלש, אבל שומעים.

אני אשתדל להוסיף תמונות של הפטיפון היום

פורסם

אם חיברתי אותו לכניסה לא מתאימה הסיכוי שזה יעבוד אפילו סביר הוא אפס.

פטיפון דורש מגבר עם תיקון RIAA, זה אומר שההגבר משתנה כפונקציה של התדר בכדי לתקן את ההנחתה שיש בעת ההקלטה לתקליט. בלי זה המוצא יהיה חלש מאוד ומעוות.

פורסם
  • מחבר

לא חיברתי אותו לכלום...

שמתי את המחט, הפעלתי את הפטיפון ושמעתי את המוזיקה שבתקליט

מאוד חלש מן הסתם... ממש בקושי שומעים

אבל זה מספיק כדי להראות לי שהכל עובד כמו שצריך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים