עבור לתוכן

מיקום רמקולים

Featured Replies

פורסם

שלום,

בימים אלה אני מתכנן שולחן מחשב חדש שיחליף את השולחן הנוכחי שלי. ניתנה לי ההזדמנות הלא שכיחה לבנות שולחן שיתאים לי בדיוק, ארגונומית ואקוסטית.

אני מתכנן ביחד עם השולחן לקנות גם רמקולים, microlab solo 6/7 (כנראה ה6, החדר שלי לא כזה גדול). מה המיקום האידיאלי לרמקולים האלה? אני יודע שיש להם באס רפלקס שאומר שאני צריך להרחיק אותם מהקיר, ובגלל שהם גדולים אני צריך גם להרחיק אותם ממני, מה שזמין אצלי בחדר (השטח הריק, בלי מיטה וארון) הוא 1.7X2.4 מ', מה יהיו המידות האידיאליות למיקום של רמקולים? מה צריך להיות הגובה של הסטנדים שלהם? כמה גדול צריך להיות השולחן? (אני רוצה משהו עמוק, נמוך וארוך, שיהיה בו מקום לדברים מעבר למסכים+רמקולים ושיהיה נוח לישיבה)

וגם, אני חושב שלחדר בגודל שלי (6.5 מ"ר) יתאימו יותר הסולו 6, אני צודק בהנחתי?

תודה, זיו :)

פורסם
  • מחבר

לאף אחד אין טיפים על איך למקם רמקולים בעמדה חדשה?

פורסם

לדעתי החדר שלך קטן מדי לרמקולים בגודל של הסולו, עדיף להתאים רמקולים שולחניים קטנים, אפילו "להתפשר" על רמקולים למחשב ישמור מה-שמו ;) Creative T40-II לדוגמא רמקולים מעולים.

אם תקרא את הביקורת של אנטולי עם הסולו6/7 תקבל תשובות לכל השאלות שלך אני מאמין.

פורסם
  • מחבר

קראתי את הביקורת (הנפלאה) של אנטולי על הרמקולים, ומשם הבנתי שה7 ממש לא בכיוון שלי, ה7 פחות מתאימים לעבודה מול מחשב ויותר מתאימים כדי למלא חדר גדול. לעומת זה הוא ספציפית המליץ על ה6 לnear-field ("למי שמחפש רמקולים לסביבת העבודה שלו ולא רוצה להוציא אלפי שקלים, להערכתנו ה-SOLO6 הם בחירה מצוינת, וללא ספק הטובה ביותר שאנו נתקלנו בה עד כה.") ולכן התקבעתי על הדגם הזה (למרות שאם יהיה קונצנזוס שהוא לא מתאים אני מוכן לבדוק משהו אחר), במיוחד בהתחשב בכך שהוא דגם קשה למיקום וזו היא הזדמנות פז ליצור שולחן שבו לא יהיו בעיות מיקום.

עריכה: הסתכלתי על ביקורות על הGigaworks ונראה לי שהם לא מתאימים לצרכים שלי, אני רוצה ספקטרום צלילים מאוזן יחסית עם דגש על הבס, ומראה שהt40 למרות היותם רמקולים מצויינים זוהי הנקודה שבה הם חלשים (כנראה בגלל המחסור בסאב, למרות שחלק מהביקורות האשימו גם את השימוש בחומרים לא איכותיים בדרייברים).

מישהו ניסה את הpro2 של microlab? הם באותה רמת מחיר כמו הסולו6 אבל עם מגבר נפרד, לא הצלחתי למצוא ביקורות מוצלחות (למרות שלא ממש ניסיתי, אני בעבודה :\), יש גם באותה רמת מחיר (קצת יותר גבוה) את האודיואנג'ין 2 שאמורים גם לספק את העבודה, מה דעתכם עליהם?

פורסם

לדעתי גם הSOLO6 גדולים מדי להאזנה עד חצי מטר, אבל זה רק אני.

הם עדיין עם פורט אחורי, מה שאומר אאל"ט שאתה צריך איזה חצי מטר טוב כדי לתת להם לנשום באופן אידיאלי. אחרת הם הולכים להפליץ. כמו שקרה אצלי.

לT40 יש פורט עילי, ויש חוגת באס שעובדת מצויין מניסיון של עם הT20.

תלוי כמה מקום יש לך לתת להם, 6.5 מ"ר זה קטן מדי להערכתי...

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, יש לי את המזל הנפלא לתכנן שולחן משלי. אני רוצה שולחן עמוק, שיהיה בו הרבה מקום והתכנון המקורי היה גם ככה להושיב אותם ככה שהם נמצאים כ30-40 ס"מ מהקיר, עם סטנד שייתן להם קצת זוית למטה נראה לי שזה יהיה מרחק סביר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים