עבור לתוכן

לומד CCNA ולא מבין משהו בכלל

Featured Replies

פורסם

היי, אני לומד קורס CCNA(התחלתי לא מזמן) ויש לי כמה שאלות שאשמח לתשובות מפורטות ומובנות:

1. אני קצת מתבלבל, בכיתה למדנו ב Packet Tracer על ראוטרים, האם הראוטר שבתוכנה Packet Tracer שונה מראוטר

שיש לנו בבית?(סליחה על השאלות המטומטמות, רק התחלתי ללמוד, ואני לא כזה חכם..) אם זה כן שונה, במה?

2. למרות שקראתי באינטרנט לא הבנתי מה זה FastEthernet. האם זה כבל רשת RJ-45? אם כן אני לא מבין

למה ב Packet Tracer אני צריך לתת לו IP, אם זה כבל איך אפשר לתת לכבל IP? למה בכלל צריך לתת ל FastEthernet

כתובת IP? ונגיד שנתתי ל FastEthernet כתובת IP במה זה עוזר לי? בבקשה תפרטו לי את התושבה הזאת לעומק אני לא מבין בכלל את זה..

3. (קשור לשאלה 2) איך נותנים לFastEthernet כתובת IP? אני יודע שיש פה הרבה אנשים שמבינים בנושא, אשמח אם תוכלו

לעזור לי, ניסיתי לברר בכמה אתרים, ואף אחד לא מסביר כמו שצריך, אני חושב שכאן יהיה לי מענה טוב, בכול מקרה, תודה ;)

פורסם

1. קודם כל, אתה בכלל מבין מה הוא נתב ומה התפקיד שלו? ה"נתב" (המרכאות בכוונה) מבצע רק ניתוב סטאטי יחיד.

2. זהו סטנדרט תקשורת פיסי ברוחב פס של 100 מס"ש. RJ45 זה סטנדט של מחבר (Registered Jack). אם אתה שואל שאלות כמו "לתת כתובת IP לכבל" אתה באמת חייב לחזור לקרוא את הבסיס.... :facepalm:

3. כתובת IP אתה מגדיר לממשק. ממשק נקרא לפי הסטנדרט/פרוטוקול שלו ומספר ה slot הציוד.

פורסם
  • מחבר

תודה, עוד שאלה ב Packet Tracer נתתי ל FastEthernet 0/0 את האייפי לדוגמה: 192.168.1.4

ו Subnt Mask, 255.255.255.0

ואז ניסיתי לתת ל FastEthernet 0/1 את האייפי: 192.168.1.5 ו Subnet Mask: 255.255.255.0

ויש לי הודעת שגיאה:

255.0.0.0 192.168.1.5

overlaps with FastEthernet0/0

מה זה אומר בדיוק? מה עשיתי לא נכון ? תודה.

פורסם

בוא נעשה קצת סדר.

1) הראוטר שלך בבית זה לא באמת ראוטר כמו ראוטר יעודי (cisco למיניהם), למען האמת מה שיש לך בבית זה " l3 switch". (לא מדוייק יותר לכיוון מתג שמחובר לראוטר שמוגדר כבר מראש)

2)א (הא' זה כדי שההודעה לא תתהפך). fastethernet מציין חיבור של 100 מגה (אם אני לא טועה) וכשתרצה לגשת אל הפורט במתג או בנתב אתה תשתמש בפקודה

(במצב conf t)

int fa 0/x (כאשר X הוא מספר הפורט, 0 מציין את מספר המודול, רלוונטי רק למכונות הגדולות בעלות כרטיסיות).

3) במה אתה משתמש? מתג? נתב?

במתג תוכל להגדיר Interface vlan לשליטה, לא תוכל להקנות לכל מחשב כתובת אייפי מאחר ומתג עובד (בעיקרון) בשכבה השניה.

כשאתה עובד עם ראוטר, כל פורט הוא רשת בפני עצמה. לא תוכל להגדיר 2 כתובות בתוך אותו רצף על 2 פורטים שונים מאחר והם יתנגשו (כמו שקיבלת הודעה overloop). בראוטר אתה מגדיר כתובת אי פי לכל פורט, ובדר"כ מחברים לפורט הזה מתג, ולשם אתה מחבר את הצרכנים וככה כולם יושבים על אותה הרשת.

שים לב שה subnetmask מייצג איזה חלק בכתובת שייך לצרכנים ואיזה לרשת, כאשר 255 אומר שכל הבית שייך לכתובת הרשת.

במצב כזה 255.255.255.0 אומר שכל 3 הבתים הראשונים בכתובת שייכים לרשת, ואילו הבית האחרון שייך לצרכנים, ולכן אם תגדיר על פורט מקביל משהו שהוא בטווח, זה לא יעבוד.

בהצלחה!

(מקווה שהייתי ברור).

פורסם

הלוואי גם לי היה L3 switch בבית... :silly:

פורסם

חח כן גם אני תמיד חלמתי על זה, מאוד שימושי פשוט לבית.

פורסם

בוא נעשה קצת סדר.

1) הראוטר שלך בבית זה לא באמת ראוטר כמו ראוטר יעודי (cisco למיניהם), למען האמת מה שיש לך בבית זה " l3 switch". (לא מדוייק יותר לכיוון מתג שמחובר לראוטר שמוגדר כבר מראש)

2)א (הא' זה כדי שההודעה לא תתהפך). fastethernet מציין חיבור של 100 מגה (אם אני לא טועה) וכשתרצה לגשת אל הפורט במתג או בנתב אתה תשתמש בפקודה

(במצב conf t)

int fa 0/x (כאשר X הוא מספר הפורט, 0 מציין את מספר המודול, רלוונטי רק למכונות הגדולות בעלות כרטיסיות).

3) במה אתה משתמש? מתג? נתב?

במתג תוכל להגדיר Interface vlan לשליטה, לא תוכל להקנות לכל מחשב כתובת אייפי מאחר ומתג עובד (בעיקרון) בשכבה השניה.

כשאתה עובד עם ראוטר, כל פורט הוא רשת בפני עצמה. לא תוכל להגדיר 2 כתובות בתוך אותו רצף על 2 פורטים שונים מאחר והם יתנגשו (כמו שקיבלת הודעה overloop). בראוטר אתה מגדיר כתובת אי פי לכל פורט, ובדר"כ מחברים לפורט הזה מתג, ולשם אתה מחבר את הצרכנים וככה כולם יושבים על אותה הרשת.

שים לב שה subnetmask מייצג איזה חלק בכתובת שייך לצרכנים ואיזה לרשת, כאשר 255 אומר שכל הבית שייך לכתובת הרשת.

במצב כזה 255.255.255.0 אומר שכל 3 הבתים הראשונים בכתובת שייכים לרשת, ואילו הבית האחרון שייך לצרכנים, ולכן אם תגדיר על פורט מקביל משהו שהוא בטווח, זה לא יעבוד.

בהצלחה!

(מקווה שהייתי ברור).

דבר ראשון, ToMerb1 כל הכבוד על הרצון לעזור, מקווה שלא תיקח את הביקורת קשה מדי :)

1- הראוטר בבית שלך הוא ללא ספק ראוטר ולא סוויץ L3, היות והוא עושה NAT והפורטים שלו לא יכולים להחליף תפקידים בין switchport לפורט

L3 ולשאלה שנשאלה - כן, זה אותו דבר, רק שיש לו הרבה יותר גמישות.

2- ו ETHERNET הוא תקן שמגדיר תקשורת ברמה הראשונה והשניה של מודל הOSI, ו fastethernet הוא תקן מאוחר יותר שמגדיר תקשורת במהירות 100 מס"ש במקום ה10 מס"ש המקוריים, כאשר אתה ניגש לנתב סיסקו על אותו הממשק מגדירים פקודות L2 וגם L3 בניגוד לציודים אחרים - כלומר אותו interface fastethernet 0/0 הוא היצוג של פורט פיזי בציוד וגם הייצוג שלו מבחינת L3 (וכמובן פונקציות רבות נוספות שתכיר אם תחליט להעמיק) L4 ושאר ירקות.

3- בקשר לאיך נותנים לממשק (פיזי או ווירטואלי) כתובת, אתה חייב להבין למה אתה נותן לו כתובת.

ראוטר, כפי ששמו מרמז נועד לנתב בין שתי רשתות או יותר, כלומר, כל ממשק על הנתב הוא למעשה "רגל" שהוא חלק מאותה רשת.

אחד החוקים הבסיסים בניהול נתב הוא שלא ניתן לתת לשני ממשקים על הנתב כתובות "חופפות"- כלומר כתובות שנמצאות באותה רשת (בנושא אני ממליץ על מסמך הסאבנטינג באתר של דניאל פטרי petri.co.il תחת קטגוריית סיסקו).

ע"מ לתת לממשק בנתב סיסקו כתובת יש להשתמש בפקודה ip address [ip_address][subnet_mask] אם ישנן עוד שאלות, אשמח להיענות :)

פורסם

מה שיש בבית זה לא 100 אחוז ראוטר, הרי יש לך 4 פורטים שכולם עם אותו הטווח כתובות זה אומר שהוא מחובר לרגל של ראוטר, l3 switch אכן מאפשר גמישות רבה בכך שהוא מאפשר לקבוע אם הפורט יהיה שכבה שלישית או שניה אתה צודק ב 100אחוז.

ותודה על התיקון שמחתי לדעת.

פורסם

אין שום קשר בין מה שאמרתם לL3 Switch.

מה שיש לך בבית זה ציוד משולב שהוא גם ראוטר, גם סוויץ' וגם AP.

אבל הוא ממש לא L3 Switch.

L3 Switch זה ראוטר שמבצע את החישובים והניתובים ברמת החומרה (ולכן הרבה יותר מהיר) ולא ברמת התוכנה.

מן הסתם, אין ציוד "ביתי" כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים