עבור לתוכן

מתמטיקה ונשים

Featured Replies

פורסם

הוא בטח רוצה את האי באיקס...

::)

• תגובות 38
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זו הייתה חידה פשוטה וקלה.

פורסם

לימיט זה גבול,

פונקציה שואפת לאינסוף שאפשר לתת X יותר גדול מכל X שתתן.

אממ לא ממש.. קח למשל את sinx*x

פונקציה ששואפת באינסוף לאינסוף זה אומר שלכל M>0 (זה על ציר ה Y), קיים N>0 (זה על ציר ה X), כך שלכל x>N, יתקיים f(x)>M..

פורסם

בסדר

לא היה לי כח לדבר הזה עכשיו...(למדוייק)

עם הM, Nוהאפסילון וכל החרא הזה...

פורסם

והכל התחיל מבדיחה חביבה..........

אני היחיד שחושב שמספיק עם חידות בכלל ועם מטמטיקה בפרט?

די!

עוד חידה אחת ואני מתאבד

זה ממש נהיה מכה.....ואנשים דנים ודנים על זה......תפסיקו לחשוב על החידות האלה......!

ובסוף מגיעים לדיונים עמוקים שאין לי שמץ של מושג על מה הם מנסים לי להוכיח כאן....

נו טוב, זה כנראה מצב רוח הלילה שלי.....לילה טוב ותפסיקו עם החידות, מכל הסוגים ובכל הצבעים.

8)

פורסם

אממ לא ממש.. קח למשל את sinx*x

פונקציה ששואפת באינסוף לאינסוף זה אומר שלכל M>0 (זה על ציר ה Y), קיים N>0 (זה על ציר ה X), כך שלכל x>N, יתקיים f(x)>M..

XsinX לא שואפת לאינסוף, אין לה גבול בכלל (לא סופי ולא במובן הרחב).

פונקציה Fx שואפת לאינסוף אם לכל M גדול ככל שיהיה ניתן למצוא x1 כך שיתקיים כי לכל x>x1 יתקבל כי Fx>M

או במילים פשוטות לכל ערך שאתה תיתן אני אומר לך מאיזו נקודה הפונקציה לעולם לא תרד ממנו.

XsinX מתאפסת במרווחים קבועים כך שתמיד אפשר למצוא נקודות שבהן זה לא יתקיים, ואם טטען בכל זאת שהיא שואפת לאינסוף אני אטען משיקולי סמטריה שהיא גם שואפת למינוס אינסוף שזו סתירה ישירה לטענה שלך.

פורסם
  • מחבר

זה נובע מהעובדה ש-X שואף לאינסוף מהר יותר והסינוס כלל לא משפיע עליו.

פורסם

תנו לי מספר אי-רציונלי, שאם מעלים אותו בחזקת מספר אי רציונלי אחר(אפשר גם בחזקת אותו מספר) תקבלו מספר רציונלי.

פורסם

XsinX לא שואפת לאינסוף, אין לה גבול בכלל (לא סופי ולא במובן הרחב).

פונקציה Fx שואפת לאינסוף אם לכל M גדול ככל שיהיה ניתן למצוא x1 כך שיתקיים כי לכל x>x1 יתקבל כי Fx>M

או במילים פשוטות לכל ערך שאתה תיתן אני אומר לך מאיזו נקודה הפונקציה לעולם לא תרד ממנו.

XsinX מתאפסת במרווחים קבועים כך שתמיד אפשר למצוא נקודות שבהן זה לא יתקיים, ואם טטען בכל זאת שהיא שואפת לאינסוף אני אטען משיקולי סמטריה שהיא גם שואפת למינוס אינסוף שזו סתירה ישירה לטענה שלך.

אם היית מסתכל על מה שציטטתי בתגובתי, הייתי רואה שרציתי לתקן מישהו.

RK (נדמה לי) ענה למישהו מה זה גבול אינסוף, אז הוא אמר שלכל X אפשר למצוא X גדול ממנו (משהו בסגנון).

אז הבאתי את sinx*x בתור דוגמא נגדית, הפונקציה תקבל ערכים גדולים כרצונינו אך היא לא שואפת לשום דבר באינסוף.

ואז הבאתי את ההגדרה הפורמלית של שאיפה לאינסוף באינסוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים