עבור לתוכן

מבקש המלצה למחשב לסטודנט תקציב בסביבות 4000 שקל

Featured Replies

פורסם

היי - אני מתחיל ללמוד ומחפש לאפטופ איכותי שישמש אותי.

להלן השימושים העיקריים:

הרבה גלישה באינטרנט, תוכנות OFFICE למיניהן, צפייה בסרטים (גם ב- 1080p כסטרימר), אופצייה למשחקים (למרות שלא קריטי, אני כבר לא משחק), יכולת להפעלה של מספר תוכנות במקביל: פוטושופ, תוכנת הורדה, וורד, דפי אינטרנט וכו'. כמו כן, ניתן להניח שאני אשתמש בו בסופו של דבר בתוכנות מתמטיות (שאני לא יודע אם הן מעמיסות מאוד על המחשב)

* גודל המסך? 15.6"

* משקל רצוי? - לא מהותי במיוחד

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה זמן פחות או יותר מחזיקה סוללה רגילה? הייתי שמח לשמוע לפחות על אפשרות של סוללה חזקה יותר שתחזיק ככה 3 וחצי שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - מומלץ וכן USB3 (אני רוצה שהוא יתחבר מהר מאוד להארד דיסק נייד)

* גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB ו- 7200rpm

* צורב DVD? - חובה

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא מהותי

* העדפה לאחריות ארוכה יותר, או לפחות אופציה במחיר סביר להארכת אחריות.

* מערכת הפעלה כלולה עדיף

חוץ מזה, חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר יחסית, מקלדת נוחה (אולי מקשים מופרדים).

איזה מעבד מומלץ שיהיה במחשב כזה?

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם
  • מחבר

היי.. ראיתי את ה- Dell Vostro 3550, והוא נראה לי טוב יחסית - אני רק לא יודע אם כדאי כרטיס מסך נוסף וסוללה של 9 תאים או לא. כרטיס מסך נוסף מקטין את אורך החיים של הסוללה? או שהוא נכנס לפעולה רק כשאני מפעיל דברים שנחוצים לו?

יש המלצות נוספות למחשבים באותה הרמה. לחלופין, אולי לדעתכם אני צריך משהו קצת אחר.

תודה

פורסם

הוסטרו 3550 שבא עם הכרטיס מסך של ATI לא פוגע בסוללה כי הוא מופעל רק כשיש בו צורך. אבל יש בדרייברים שלו בעיה שבopengl ובמקרים מסויימים הוא לא מופעל והכרטיס של אינטל נשאר. יש על זה דיון ארוך בפורום של דל, ודל אומרים שהם עובדיםם על זה אבל בנתיים לא ידוע מתי יהיה פתרון.

מחשב באותה רמה של הוסטרו הוא הlenove e520 שהוא פחות או יותר כמו הוסטרו רק של לנובו. אבל גם בו יש את הבעיה שיש לוסטרו ואין לו usb3.

בכל מקרה ציינת שאתה רוצה usb3 אבל יש מחשבים שמגיעים עם חיבור esata שזה דיי מהיר ומתאים לכונן חיצוני.

פורסם
  • מחבר

אני יכול לכפות הפעלה שלו במקרים האלה וככה להתגבר על מה שאמרת או שזה מגביל את זה?

יש לך פירוט באיזה מקרים זה קורה?

בקשר ל- esata - רוב ההארד דיסקים הניידים שהסתכלתי עליהם לא תומכים בזה אלא ב- USB3, אבל בכל מקרה, אני מניח שמתישהו USB3 יחליף את הUSB2 גם בהתקנים אחרים כמו מצלמות, דיסק און קי וכאלה, ככה שאני מעדיף תמיכה בUSB...

פורסם
  • מחבר

תודה.

עוד שאלה? i5 או i7? ההבדל בצריכת סוללות גדול? ובביצועים?

קראתי את הפוסט שם בפורום של דל. זה נשמע כמו עניין דיי מעצבן - אפילו אם אינ לא אשתמש בזה עד לרמה כזו, זה מעצבן לקנות מראש מחשב עם פגם כזה בייצור. למישהו יש הצעות למחשבים אחרים דומים? לא חייבים להיות של דל...?

מה ההבדל לעומת ה- Inspiron n5110? מה ההבדל מבחינת סדרה בין ה inspiron וה- vostro?

פורסם

מחיפוש קצר באינטרנט, במחשבי לנובו אמנם יש בעיה דומה, אבל היא נובעת מהגדרה שגויה בביוס.

בניגוד לדל, אצל לנובו ניתן לשנות את ההגדרה בביוס ואז אפשר לעבוד במצב משולב בו נבחר הכרטיס המתאים.

עוד בנוגע לבעיה של הדלים, כמו שארז כתב, אכן אין תמיכה ב- opengl, אבל לפי הפוסט גם לא בכל הגרסאות של משחקי ה- DirectX.

לפי הדיווחים הבעיות הן בעיקר בכרטיסי ATI/AMD שמשולבים עם מעבדי Sandy-Bridge, נראה שאין בעיות עם כרטיסים של NVIDIA.

ההבדל הפיסי היחיד שמצאתי בין הדל ללנובו הוא תמיכה ב- USB3 אצל דל, כל שאר הנתונים ממש דומים.

אם זה מחשב ללימודים, אולי כדאי לך להתעניין בדגמים עם מסך של ''14, הם יותר קלים.

סוללת ה- 6 תאים שמגיעה עם כל הדגמים "הרגילים" אמורה להחזיק לך, לפחות בשנה הראשונה, בסביבות ה- 3 שעות, תלוי בעומס שיהיה עליה.

הווסטרו היא הסדרה החצי עסקית של דל,

איכות הבניה של הווסטרו אמורה להיות קצת יותר גבוהה והמחשבים מגיעים עם מסך מט שלא מחזיר סינוור, בניגוד למסך מבריק ב- inspiron.

אם אתה עדיין מתעניין בדל, אני הייתי מחכה עוד שבוע-שבועיים כדי לראות מה קורה עם התיקון לביוס - בסה"כ כבר די הרבה זמן מדברים ועדיין לא שוחרר שום דבר.

*שים לב שקשה למצוא דגמים עם כוננים ב- 7200rpm.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת. שאלה יותר ספציפית לגבי הבעיה בהחלפה בין כרטיסי המסך - האם היא מתרחשת גם בצפייה בסרטים בפורמטים מסויימים? (כי אני רוצה שהלאפטופ ישמש באופן פוטנציאלי בתור סטרימר, כלומר לחבר אותו לטלויזיה כדי לראות סרטי 1080p. אני יודע שבחלק מהניידים לא ניתן לראות 1080p באופן חלק).

אז בכללית הווסטרו הוא בקצת ברמה מעל ה- inspiron או שזה רק עניין של טעם.

אממ.. ושאלה אחרונה - אני רגיל ממחשבים שולחניים להארד דיסק עם ביצועים מהירים. יש הבדל גדול בין ה5400 ל- 7200? (הבנתי שה- 7200 זולל גם קצת סוללה..)

פורסם

אני לא יודע אם הבעיה מתרחשת גם בצפייה בסרטים, אבל שני הכרטיסים (גם של אינטל וגם של AMD) אמורים לתמוך בהצגת HD די בקלות.

הווסטרו הוא מחשב עסקי זול, אני לא יודע אם אפשר להגדיר את זה ברמה מעל ה- inspiron, הם פונים לקהלים שונים.

לא בטוח כמה תרגיש את ההבדל בין ה- 5400 ל- 7200, בטוח שאם תחפש בגוגל תמצא אנשים שביצעו השוואות.

נשמע הגיוני שבמהירות סיבוב גבוהה יותר צריכת הסוללה תגבר, אבל לא נראה לי שזה יהיה כל כך משמעותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים