עבור לתוכן

רוצה לקנות מחשב חדש (3500 ש"ח) ומכירת המחשב הישן.

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמה שצריך...

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותוכנות עריכה בסיסיות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, סוני ווגאס פרו 10 (תדיר)

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF3, CRYSIS 2 וכל משחק חדש שעומד לצאת

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080, 23 "

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? כמה שהחברה עושה, אני לא רוצה להתעסק עם זה..

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. ירושלים. אם TMS עושים משלוחים עד הבית, הם הכי זולים, לא?

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא חושב.

שלום חברה, אני חדש פה בפורום, שמעתי מאחד מחברי שהאנשים פה מבינים מאוד במחשבים ולכן נרשמתי ואשמח שתעזרו לי להרכיב מפרט למחשב חדש:)

אז ככה, הצרכים שלי מהמפרט הוא מפרט שיתאים למשחקי המחשב החדשים ביותר כמו BF3 וCRYSIS 2, באיכות הכי גבוהה עם FPS גבוהה (גם בעט צילום המסך עם תוכנות כמו FRAPS וDXTORY).

בנוסף, אני צריך שתכונות כמו פוטושופ CS5, וסוני ווגאס פרו יעבדו טוב, ושזמן הרינדור בווגאס לא יהיה ארוך במיוחד.

אני ארצה מערכת הפעלה של 64BIT.

אני ארצה שהחברה תעשה לי OC למעבד (אם אתם חושבים שזה מומלץ)

אני ארצה לקנות צורב עם המחשב.

אני ארצה דיסק כשיח אחד של 1TB.

המסך שיש לי כרגע הוא מסך Samsung 2333t בגודל 23" ורזולוציית 1920X1080.

אני אשמח למערך כרטיסי מסך, למרות שזה לא חובה מבחינתי. תלוי ובדעתכם :)

התקציב שלי הוא 3500 ש"ח, ואהיה מוכן לחרוג עד 3800 ש"ח.

לגבי מכירת המחשב הישן:

אז ככה, יש לי עכשיו מחשב יחסית סביר וטוב. חשבתי על למכור אותו ביד 2, וככה לקזז את מה שאקבל ממחיר של המחשב החדש שלי, ככה שאם אמכור את המחשב הישן ב3000 (סתם דוגמא, אני יודע שזה לא ריאלי) המחשב החדש יעלה לי נטו רק 500 ש"ח.

אודה לכם אם תוסיפו גם בכמה אתם חושבים שאוכל למכור את המחשב הישן שלי..

מפרט של המחשב הישן:

AMD Phenom II X4 920 2.8GHz BOX

Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2

Transcend DDR2 4096MB 2GBX2 800MHZ CL5

SAPPHIRE ATI Radeon HD4870 512MB GDDR5 PCI-E

Western Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive

DVD+\-RW X 22 SAMSUNG SH-S223F SATA

Silver Power 500W 34A@12V SS-500ET-APFC-F3 SeaSonic Production

Cooler Master Centurion 590

לגבי הקנייה, הבנתי שבחנות TMS יש משלוחים עד הבית, אם לא, ארצה לקנות את זה בKSP, כי זו החנות היחידה שיש באזור המגורים שלי.

תודה!

פורסם

1. 3000 ש"ח למחשב הקיים שלך הם באמת לא פרקטיים כלל וכלל. מערכת חדשה דנדשה מהניילונים, עם ביצועים די דומים (ותמיכה בDX11, קשיח 500GB) תעלה כ2400 ש"ח. כך שאם אתה רוצה למכור את המערכת שלך אני הייתי מכוון לבערך חצי מזה. אני לא יודע איך זה משפיע על התקציב שלך.

2. "הכי זולים" - המחיר הכי נמוך לעיתים יעלה לך הרבה כסף. משלוחים יש לכל חנות, ואני לא זוכר שראיתי משלוח מחנות ב100 שקל. אבל עקרונית, אם יש אופציה, הדבר החכם הוא לקנות קל"ב. יש עכשיו בדיוק ת'רד במדור "כרטיסי מסך" שמראה שמחיר הוא לא הכל.

3. התקציב שלך לא מאפשר ניסים ונפלאות, עקרונית מערכת עם I7 וGTX570 הייתה מתיישבת פה יופי, אבל זה לא נכנס בתקציב.

4. עבור עריכת וידאו מומלץ שהמערכת תכיל לפחות קשיח למערכת וקשיח לחומרים לטובת שיפור ביצועי I/O.

5. בשביל שחנות תבצע OC, אתה צריך לרכוש מפרט שמתאים לOC, ובתקציב שלך זה יהיה ממש לא חכם.

חורג ביותר מהקסימום שרשמת, אבל מתחת לזה כבר יש ירידה מהותית בביצועים לצרכים שתארת:

[table] [tr][td] מעבדי אינטל‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

795

[/td] [td]

795

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifZ68MA-D2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1333, 3xPCI-E, DVI, HDMI qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

550

[/td] [td]

550

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] זכרונות‏ DDR3 1333Mhz[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1x4GB G.Skill qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

2

[/td] [td]

135

[/td] [td]

270

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] כרטיסי מסך‏ GIGABYTE - nVidia[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifGTX560 Ti OC 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

1295

[/td] [td]

1295

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] דיסקים קשיחים‏ Samsung[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

189

[/td] [td]

189

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

255

[/td] [td]

255

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] צורבי DVD‏ LG[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifDVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

120

[/td] [td]

120

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifArctic Alpine 11 Rev.2 qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

65

[/td] [td]

65

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מארזים‏ CoolerMaster[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifElite 335 Black (No PSU) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

180

[/td] [td]

180

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] ספקי כוח‏ Antec[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifNeo Eco 450C 450W Active PFC 12cm PSU (Retail) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

280

[/td] [td]

280

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מחירון עבודות במעבדה‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifהרכבת מחשב חדש מעל 4000 שקל plusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

10

[/td] [td]

10

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td][/td][td][/td][td] סה"כ[/td] [td]

4009

[/td][/tr] [/table]

פורסם

יש הבדל של כמה מאות שקלים בין KSP ל TMS

אני חושב שאם אין לך בעיה לשלוח דברים עם שליח או להגיע לחנות אם תצטרך אז לא צריכה להיות בעיה לקנות מחנות מרוחקת. סה"כ גם אני גר בירושלים ומסתדר מעולה עם אחריות מחוץ לעיר כשהייתי צריך.

מסכים עם מה ש YZ אמר לגבי דיסק קשיח נוסף לעריכת וידאו אך אני משאיר את זה לשיקולך לפי רמת השימוש שלך בתוכנה לכן לא הוספתי את זה במפרט כאן.

אגב YZ, שכחת מערכת הפעלה

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪849

קירור למעבד:

Intel Original for 1156

כמות: 1 - מחיר: ₪36

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for 1155

כמות: 1 - מחיר: ₪587

מארז:

SilverStone Precision Black X2 120MM + FSP 600W Bronze - ברכישת מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪499

זיכרון:

Kingston 4GB DDR3 1333 - מחיר חם

כמות: 2 - מחיר: ₪104

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3

כמות: 1 - מחיר: ₪256

כרטיס מסך:

Sparkle GTX560 Ti 1GB GDDR5 - למזמינים מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪974

כונן אופטי:

SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK

כמות: 1 - מחיר: ₪97

תוכנות:

Microsoft Windows 7 Home Premium Hebrew 32/64 BIT COA + DISK - למערכות חדשות מלאות ומחשבים ניידים בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪366

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪3872

מתחרים בכל הצעה ומפרט בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3795 ₪

http://tms.co.il/preview/spec/c4j8e96t

פורסם
  • מחבר

האמת היא שאני לא צריך מערכת הפעלה...

אתה יכול לשפר את המפרט ולהוריד את המערכת הפעלה?

ולראשון שנתן מפרט... אתה חושב ש 450W יספיקו?

פורסם

1. אני לא חושב שזה יספיק, אני יודע שזה יספיק. הספק הזה נותן 34A על מסילת ה12V שלו זה בהחלט מספיק ומעבר.

2. "כמה מאות שקלים" הם כלום ביחס לנוחות והשקט הנפשי שמקנה לך חנות קל"ב. אם היינו מדברים על הפרש של אלף שקל, ניחא, אבל בשביל כמה מאות שקלים, להתחיל עם ההסתבכויות? זה ממש לא שווה את זה. גם לא במקרה של הבטחות למיניהן לאיסוף והחזרה במקרה הצורך.

3. שים לב גם, שלא כללת שני קשיחים, וששמת קירור למעבד שרועש יותר ופחות אפקטיבי.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

לגבי המרחק והביטחון...

בחיים לא הייתי בחנות של TMS אז אני לא ממש יכול להגיד אבל עם הניסיון שלי עם KSP,

החנות קטנה צפופה, צריך לחכות בסביבות החצי שעה בתור, ככה שגם היא לא אידיאלית.

לפי מה שהבנתי, המחשב בא עם שליח עד הבית.. יש יותר נוח מזה?

פורסם

YZ - אני יודע שלא הוספתי קשיח נוסף אבל רשמתי הערה על כך, לשיקול הרוכש.

אם אתה יורד במעבד, מוריד מערכת הפעלה ומוסיף עוד קשיח ההפרש יעמוד על כמעט 400 ש"ח, במקום זה אפשר לשפר את המערכת ועדיין לצאת בזול יותר.

לגבי הקירור, סה"כ יש לי ניסיון טוב עם הקירורים המקוריים של אינטל אבל עוד כ 80 ש"ח קונים את ה KATANA3 שהוא בין השקטים שיש ומקרר מעולה:

http://tms.co.il/product/7946

עדיין אני נשאר בדעה שהקירור המקורי מספיק ושקט.

Frus - השדרוג הבא שהייתי ממליץ עליו הוא כרטיס מסך GTX570 שעולה עוד 350 ש"ח אבל השיפור בביצועים לא שווה את ההפרש, שוב לשיקולך. אתה גם יכול לשדרג את הלוח והמעבד+קירור למשהו שמתאים ל OC, סה"כ תוספת של 400 ש"ח

מעבד:

Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2- בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪1125

לוח אם:

Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3

כמות: 1 - מחיר: ₪748

סה"כ: ₪1873

פורסם
  • מחבר

תודה :)

עלה לי לראש עכשיו, שאולי יותר ישתלם לי פשוט לשדרג כרטיס מסך וזהו.. במקום להוציא כ"כ הרבה כסף...

האם אתם חושבים שזה מומלץ?

לפי המפרט שלי, לאיזה כרטיס מסך כדאי לשדרג? או שזה לא כדאי, ובכל זאת עדיף לקנות חדש לגמרי...

פורסם

באיכות הכי גבוהה עם FPS גבוה כנראה שלא. אבל סה"כ המחשב שלך טוב כאימת שהוא ולדעתי לא מחייב שדרוג. אם אתה רוצה DX11 ותוספת לביצועים (לא מקסימום) אז שדרוג כ.מסך זה אחלה רעיון ואת הכרטיס מסך שלך אתה יכול למכור באיזור ה 350-450 ש"ח.

פורסם

אני לא מכיר את הסניפים בירושלים, לא יצא לי לבקר באף אחד מהם, אבל:

1. יש שניים.

2. איפה שכן הייתי, ה"תור" הוא נסיבתי, כלומר תלוי מתי אתה בא. אתה מחכה שם לפעמים חצי שעה ולפעמים לא מחכה כלל.

פורסם
  • מחבר

ולא תהיה בעייה של עומס אם אשדרג את כרטיס המסך? המעבד שלי מספיק טוב?

והאם ATI 6850 יריץ לי BF3 במקסימום הגדרות?

כי אם כן, אני בסה"כ מוכר את כרטיס המסך שלי, מקבל עליו בסביבות ה300 ש"ח, ואז קונה חדש בסביבות ה-800..

אם כן, נראהלי שזה מה שאעשה.

במקום להסתבך...

פורסם

BF3 עוד לא יצא אבל ההשערה שלי היא שה 6850 לא יריץ במקסימום הגדרות.

פשוט חכה שהוא יצא ואז תקנה כרטיס.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה:)

אני אחכה עד אז ונראה איך הוא ירוץ עם הכרטיס שלי, ואיך הוא ירוץ עם כרטיסים אחרים וככה אדע מה לעשות :)

עזרתם לי חברה, תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים