עבור לתוכן

המרה MP3 -> WAV -> MP3 פוגעת באיכות?

Featured Replies

פורסם

אוקיי שאלה קצת מורכבת, אני מקווה שאני בפורום הנכון.

1. אם אני לוקח קובץ MP3 וממיר אותו ל-WAV, האם יש פגיעה באיכות? כלומר האם איזשהו מידע "הולך לאיבוד"?

2. אם אני עורך את קובץ ה-WAV, נניח מוחק ממנו מקטע או מקטעים, ואז ממיר שוב ל-MP3 באותם פרמטרים כמו של קובץ ה-MP3 המקורי, האם תהיה פגיעה באיכות? אני מתכוון יחסית לקובץ ה-MP3 המקורי, כמובן לא כולל המקטע או המקטעים החסרים.

בעצם אני שואל אם, באופן תיאורטי, נמיר MP3 ל-WAV ואותו נמיר שוב ל-MP3 ונחזור על התהליך שוב ושוב ושוב ושוב... האם בסוף נישאר עם פיסת רעש לבן?

רן

פורסם

אני חושב שאתה לא ממש מבין לגבי מה שאתה כותב.

WAV הוא media container שיכול להכיל כל audio codec וכל הגדרה של אותו audio codec (כמו bitrate, sample rate, mono/stereo וכד').

MP3 יכול לבוא גם עם שלל נתונים שאפילו לא קיימים בWAV כמו VBR/CBR למשל.

ההבדל היחיד הוא שWAV יכול להיות loseless וMP3 לא.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה יבגני על ההערה.

אדייק ואומר שכשאני אומר WAV אני מתכוון לפורמט האודיו המקובל בעולם ה-CD, כלומר PCM לא דחוס, 44 קה"צ, 16 ביט, סטריאו. האם עכשיו השאלה שלי נשמעת יותר הגיונית?

בנוגע לנתונים של ה-MP3: אם המעבר מ-MP3 ל-WAV (כמו שתיארתי למעלה) הוא loseless אז הפרמטרים של ה-MP3 כלל אינם רלבנטים. אבל השאלה היא האם המעבר הזה באמת loseless.

פורסם

אני מניח שבWAV אתה מתכוון LOSELESS.

אם כשאתה ממיר חזרה לMP3 הקובץ לא יהיה זהה לMP# המקורי אז התשובה לשאלה תהיה כן.

פורסם

MPEG1 layer 3 לעולם לא יכול להיות בפורמט של Red Book. ברגע שתמיר הקבוץ לMP3 כבר יהיה איבוד בכמות המידע.

במצב ההפוך שום דבר לא אמור להשתנות כי WAV יכול להכיל בתוכו גם את אותו הcodec בדיוק. בכתיבה ל audio CD זה יומר שוב לPCM וישמע בדיוק כמו לפני זה בMP3.

פורסם
  • מחבר

ייבגני (multicore), אני מעריך את נסיונך לעזור אבל לא כל כך הבנתי את התשובה שלך. אשמח אם תנסה להסביר שוב.

Art Tatum, ניסיתי את זה (המרה מ-MP3 ל-WAV וחזרה ל-MP3), והקובץ שקיבלתי כמעט זהה בגודלו לקובץ המקורי. אבל מעבר לכך שהגודל כמעט זהה, איך אני יכול לדעת אם (תוכן) הקובץ זהה?

פורסם

מה שבטוח זה לא עושה לקובץ טוב שממירים אותו לMP3.

יכול להיות שבהמרות חוזרות זה עושה פחות נזק לאיכות הקובץ.

בכל מקרה זה לא רעיון טוב.

פורסם

מ-MP3 ל- WAV תשמע אותו הדבר בדיוק.

מ-WAV ל-MP3 ייתכן שלא תשמע אותו הדבר (תלוי מאוד בתוכנת ההמרה) - אני לא מאמין שיהיה שינוי מהותי בכל תוכנה שהיא אם תמיר את הקובץ בסופו של דבר MP3-WAV-MP3 ואפילו כמה פעמים.

***אם אתה אודיופיל מושבע עם מגברים באלפי שקלים ואוזניות באלפי שקלים ואוזניות אודיופיליות - תשמע את ההבדל... (סביר שאתה לא)

פורסם

גודל לא אומר שום דבר.

לגבי ההבדל נזה כבר תלוי בנתונים של קובץ הMP3. בקובץ עם bit rate של 128Kbps למשל ניתן לשמוע הבדל רציני בצלילילם שהם בתדרים גבוהים כמו מצילות או קול גבוהה.

פורסם

אם אתה מתכנן לעשות עריכה אז למה לך לעשות המרות ?

תערוך את הקובץ כמו שהוא.

פורסם
  • מחבר

אם אתה מתכנן לעשות עריכה אז למה לך לעשות המרות ?

תערוך את הקובץ כמו שהוא.

תוכנת העריכה שיש לי (wavepad של NCH) פשוטה ביותר וממירה את הקובץ ל-WAV (כלומר PCM בלה בלה בלה) על מנת לערוך אותו. אפשר לערוך MP3 ישירות??

פורסם

לא יודע מה זה התוכנה הזאת

אני עושה שימוש ב sony sound forge

פשוט טוענים את הקובץ עורכים ושומרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים