עבור לתוכן

טלוויזיה LCD 42" לסלון תקציב 2500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אם השימוש העיקרי הוא סרטים, באזור המחיר שלו לך תראה את ה C530 של סמסונג. היתרון היחידי של ה S-PVA על ה IPS זה בשחורים (ובקונטרסט). אבל, בסרטים זה יכול להיות יתרון משמעותי (ויש אנשים שרגישים לזה). הצבעים ב LG טובים יותר וגם העיבוד תמונה ב SD לטעמי. כמובן תוודא שהוא בא עם S-PVA:

יש מדבקה על הצד של המסך (וגם מאחוריו). תסתכל על מה שכתוב תחת ה VERSION

Version "A" panels: AC01, AC02, AC03, AC04, AA01, AA02, AA03, AA04 and BA01 all come from AU Optronics.

Version "S" panels: SQ01, SQ02, SQ03, SQ04, SS01, SS02, SS03, SS04 and SX03 are made by Samsung.

Version "C" panels: CN01, CN02, BN01 and BN02 stand for CMO.

שני ה C530 האחרונים שראיתי גם בגודל 40" וגם 32, שבאו מייבוא של סמליין היו S-PVA, אבל כמובן שזו לא ערובה לכלום.

עוד אופציה זה ללכת על פלזמות. כמובן, עם היתרונות והחסרונות שלהן. למשל באזור אותו התקציב אפשר לקנות את ה 43D490 של סמסונג, שהיא HDR, ויש לה מסך מאוד מבריק (יהווה בעיה בסיבה מוארת), אבל יש לה תלת מימד ואנשים שקנו אותה טוענים לתמונה טובה.

פשוט תלך ותראה. אתה זה שתצטרך לחיות עם המסך.

פורסם

כן, שכחתי, עוד מסך מעניין, ב 40" זה הסוני EX-500, שאמור לבוא רק עם פאנל של סמסונג, וכולל גם כניסות SCART. תראה אם עדיין אפשר לראות אותו ולהשיג אותו באותו אזור מחיר שכן זה סוף הדגם. הוא גם כולל מנגנון 100 הרץ (שחלק לא סובלים), אבל אפשר למיטב ידיעתי לכבות אותו.

פורסם

אם השימוש העיקרי הוא סרטים, באזור המחיר שלו לך תראה את ה C530 של סמסונג. היתרון היחידי של ה S-PVA על ה IPS זה בשחורים (ובקונטרסט). אבל, בסרטים זה יכול להיות יתרון משמעותי (ויש אנשים שרגישים לזה). הצבעים ב LG טובים יותר וגם העיבוד תמונה ב SD לטעמי. כמובן תוודא שהוא בא עם S-PVA

לגבי עיבוד תמונה ב-SD שמגיע מהמחשב (לדוגמא - דרך דונגל של DVB-T או תכני יוטיוב) האם העבודה לא מתבצעת על המחשב עצמו והפלט הוא בכל מקרה כבר ב-1920X1080 ?

לגבי צבעים - האם הבעיה ניתנת לתיקון על ידי הגדרות של כרטיס המסך או שהבעיה פשוט בגמוט המוגבל של ה-S-PVA לעומת ה-IPS?

עוד אופציה זה ללכת על פלזמות. כמובן, עם היתרונות והחסרונות שלהן. למשל באזור אותו התקציב אפשר לקנות את ה 43D490 של סמסונג, שהיא HDR, ויש לה מסך מאוד מבריק (יהווה בעיה בסיבה מוארת), אבל יש לה תלת מימד ואנשים שקנו אותה טוענים לתמונה טובה.
בצפיה בתכני FHD מהמחשב הבחנתי בהבדל מאוד גדול בין מסך HDR ל-FHD. לפי דעתי - לאדם שמחפש מסך כשהשימוש העיקרי הוא צפיה בתכני FHD באיכות טובה - מדובר בשובר עסקה (כפי שאומרים בארה"ב).
פשוט תלך ותראה. אתה זה שתצטרך לחיות עם המסך.
אתה בהחלט צודק. אני אתחיל לטייל החל משבוע הבא. אני לא ממהר.
פורסם

1. לגבי עיבוד תמונה ב-SD שמגיע מהמחשב (לדוגמא - דרך דונגל של DVB-T או תכני יוטיוב) האם העבודה לא מתבצעת על המחשב עצמו והפלט הוא בכל מקרה כבר ב-1920X1080 ?

2. לגבי צבעים - האם הבעיה ניתנת לתיקון על ידי הגדרות של כרטיס המסך או שהבעיה פשוט בגמוט המוגבל של ה-S-PVA לעומת ה-IPS?

3. בצפיה בתכני FHD מהמחשב הבחנתי בהבדל מאוד גדול בין מסך HDR ל-FHD. לפי דעתי - לאדם שמחפש מסך כשהשימוש העיקרי הוא צפיה בתכני FHD באיכות טובה - מדובר בשובר עסקה (כפי שאומרים בארה"ב).

4. אתה בהחלט צודק. אני אתחיל לטייל החל משבוע הבא. אני לא ממהר.

1. העבודה אמורה להתבצע ע"י המחשב.

2. זה אחד מהיתרונות של ה IPS (לכן גרפיקאים כ"כ אוהבים אותו). מה עוד שאפשרויות הכיוון בסמסונג פשוט מינימליות ביותר (אבל לטעמי, בסרטים היא עדיין נראית טוב).

3. תלוי במרחק הצפיה. כמו כן, יש יתרונות לפלזמה מבחינת תצוגה ויש אנשים שמאוד אוהבים את זה. לכן ממליץ ללכת לראות.

4. ברור. רק תתעקש לשחק בהגדרות בחנויות ואפילו תביא איתך תוכן משלך כדי להתחבר ולראות (עם לאפטופ למשל). ההעדפות והרגישויות של אנשים שונים הן שונות. סתם לדוגמא, יש כאלו שמטורפים על התמונה של פלזמה ויש כאלו שרגישים מאוד להבהובים שלה ולא מסוגלים להסתכל עליה.

פורסם

אז ככה - בחנויות שהייתי בהן אתמול (אלמ, שקם-אלקטריק, ביג-בוקס) אין בתצוגה 42LD460 או סדרה C של סמסונג. לדברי המוכרנים דגמים אלו מיושנים ומוחלפים. בשתי חנויות היו דגמים קטנים של ה-LD460.

בחנויות שבהן הייתה תצוגת HD (לא הבאתי איתי תוכן משלי) ה-LD460 הקטנים נראו בסדר, גם גווני עור טבעיים וקונטרסט לא רע. הדגמים המודרניים יותר (100HZ ולד) היו גם גוונים יותר "פלסטיים" והתנועה, הגם שהייתה חלקה מאוד, נראתה קצת מוזרה בעיני. אם אני אמצא 42LD460 במקום כלשהו במחיר סביר (3000 או קצת יותר) בעוד חודשיים אני אהיה מרוצה. אם לא יהיה, אני אחזור לכאן לדיון חוזר.

פורסם

מנגנוני ה 100 הרץ פלוס יכולים מאוד להפריע, אך בתנאים מסויימים ובכוון מתאים יכולים לעזור. אם קונים כזאת טלוויזיה צריך לוודא שניתן לכבות אותם, ושאפשר לכוון אותם.

הטלוויזיות בחנויות ברובן מכוונות למצב תצוגה שמבחינת קליברציה בד"כ הוא מצב בלתי נסבל. בשביל זה אמרתי לך לשחק עם ההגדרות. היצרנים עושים זאת כדי למשוך תשומת לב לטלוויזיה שכן ממבט ראשון זה נראה "אטרקטיבי".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים