עבור לתוכן

לוח אם ל-AM2

Featured Replies

פורסם

בהמשך לתקלות שהופיעו לי ב-Northbridge של לוח Gigabyte MA78GM-s2h (חימום יתר, Heatsink גרוע), ה-NB רשמית הכריז היום על סיום תפקידו כמעבד גרפי ופשוט הפסיק לעבוד ולהוציא תמונה דרך החיבורים של הלוח. יתר הפונקציות שלו עובדות והמחשב מתפקד בסדר, חוצמזה. הלוח מחובר למעבד Athlon 62 X2 5200, שהוא בסוקט AM2. הלוח כבר לא באחריות.

אני זקוק לתחליף, מן הסתם.

אופציות שיש לי כרגע:

1. לקנות כרטיס גרפי חיצוני זול (250-300 ש"ח) ולקוות שהלוח לא יתקלקל עוד יותר בעתיד. הלוח נבדק עם כרטיס PCI-E ונמצא שמיש, נכון לעכשיו, ולכן כ.גרפי חיצוני יפתור את הבעיה.

2. לקנות לוח אם (400 ש"ח) שתומך ב-AM2. קשה למצוא כאלו היום. ואילו שמצאתי היו בלי כ.גרפי O.B (צ'יפסט 790 וצפונה), מה שמהווה עוד בעיה. אני מניח שיש איפשהו בארץ לוחות עם כ.גרפי O.B., שיתמכו במעבד שלי.

3. להעיף את הלוח+מעבד לפח (או יד שניה), לקנות לוח+מעבד+זכרון DDR3 (כיום יש לי DDR2) חדשים (800 ש"ח?). אני לא בקיא במעבדי AMD היום, אבל זו לא באמת בעיה.

ההבדלים בין הסכומים לא משמעותיים מבחינתי.

המחשב משמש כמחשב משפחתי פשוט - אינטרנט, מיילים, קצת סרטים ומשחקים פשוטים מאוד, ולכן הדרישות לא גבוהות.

אשמח לקבל את עצתכם והמלצותיכם.

תודה!

פורסם

קנה כ.מסך בסיסי ביותר. אם הלוח יחזיק להרבה זמן, הרווחתה גם כרטיס חיצוני שמין הסתם חזק ממובנה וגם פתרון הכי זול. היה ובעתיד יילך הלוח לגמרי, עדין תישאר עם כרטיס חיצוני אותו תוכל להתקין גם בלוח החדש!

אופצייה שנייה פחות עדיפה לטעמי היא לקנות לוח+מעבד וזה יצא יותר יקר משמעותית.

על כרטיס הייתי ממליץ על זה:

http://tms.co.il/product/7987

עולה 170 שקל ויש לו הכל לצרכים שלך כולל HDMI ו- DX11 ואתה גם תראה שיפור במשחקים לעומת מה שהיה לך.

מניסיון שלי, ניסיתי למצוא לוח תואם למעבד ישן (פנטיום D) ובסוף מצאתי את עצמי מחליף מערכת שלמה. כול עוד הלוח עובד אל תנסה למצוא מתאים למעבד ישן.

פורסם
  • מחבר

זה לא בהכרח יעזור.

נכון לעכשיו אני יכול לבדוק את התצוגה רק ב-boot, כיון שיש תקלה (אחרת) בווינדוס. אין לי דרך להעמיס על כרטיס המסך החיצוני ולראות שה-NB אכן עומד בעומס.

פורסם

אתה אמרתה שכרטיס מסך חיצוני ייפתור את הבעיה מבדיקה שעשיתה:

אופציות שיש לי כרגע:

1. לקנות כרטיס גרפי חיצוני זול (250-300 ש"ח) ולקוות שהלוח לא יתקלקל עוד יותר בעתיד. הלוח נבדק עם כרטיס PCI-E ונמצא שמיש, נכון לעכשיו, ולכן כ.גרפי חיצוני יפתור את הבעיה.

כמו שאמרתי האופציה השנייה שעדיפה לדעתי היא למצוא שילוב של לוח+מעבד חדשים. התקציב שלך הוא עד 800 אמרתה ואתה יכול למצוא בהרבה פחות לשימושים שלך. בכל מקרה אל תנסה למצוא לוח מתאים למעבד הישן שלך! כך תסיים עם לוח חדש חא מנוצל היטב וביצועים נחותים לעומת עוד כמה שקלים שייכלתה להוסיף לשילוב לוח+מעבד. זה למשל:

לוח: H61M-E23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI, HDMI

http://www.msi.com/product/mb/H61M-E23--B3-.html מחיר: 310 ש"ח

מעבד: Pentium G620, 2.6Ghz, s1155, 3MB, DualCore, GPU Core מחיר: 290 ש"ח

http://ark.intel.com/products/53480/Intel-Pentium-Processor-G620-(3M-Cache-2_60-GHz)

את המחירים לקחתי מ- KSP. יוצא ביחד בדיוק 600 ש"ח וקבלתה טכנולגיה עדכנית ביותר עם אופצייה לשדרוג מעבד בעתיד. בנוסף ללוח יש יציאת HDMI מה שטוב לסרטים בחיבור לטלוויזיה. אם גם את זה אתה לא צריך, ניתן להוזיל עוד. מבחינת ספק, גם ספק 300W יחזיק את המערכת הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים