עבור לתוכן

שאלות בנוגע לענתיקות

Featured Replies

פורסם

שלום.

בתור מחשב משני בבית יש לי AMD Athlon 3100+ Thoronton

על גבי לוח ECS 741 כמדומני (מבוסס על SIS741)

את המחשב הזה קיבלתי מחבר ששידרג.

שמתי עליו זיכרון 1 ג'יגה WIFI USB, כרטיס GEFORCE 4 MX 440, והתקנתי עליו WIN7 ועבד יופי

(כמובן, כשכל האפקטים הויזואלים מכובים).

אתמול קיבלתי מאדם אחר לוח אםD845PESV עם מעבד פנטיום 4 שאיני מזהה (כתוב עליו intel01, pentium 4, 2.40 ghz 512/533 1.5v)

וכרטיס GEFORCE 6600.

כמובן שאת כרטיס המסך החלפתי, שאלתי היא האם כדאי להחליף גם את הלוחות אם (בהנחה שאין לי בעיה לעשות UNIVERSAL RESTORE ולשים עליו את אותה מערכת מותקנת).

ברור לי שמדובר בענתיקות, אבל זה בתור מחשב משני בבית, ואם עובד, אז למה לא?

תודה רבה

פורסם

גם המעבד וגם הלוח ה"חדשים" לא נראים בהכרח טובים יותר ממה שיש לך כרגע. העברת מערכת ההפעלה אפשרית, אבל יש סיכוי גם שתיכשל (אפילו עם שיחזור/תיקון) וזה סיכון שאין טעם לקחת בלי סיבה טובה.

מה בעצם אתה מנסה להשיג? האם יש תכונה מסויימת בלוח שאתה מעוניין בה? האם המעבד נראה לך יותר מהיר? (רוב הסיכויים שהוא לא. למעשה אם אני זוכר משהו מהתקופה הזו, המעבד הנוכחי שלך יהיה מהיר יותר)

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתייחסות, אבל עם כל הכבוד לא חידשת משהו ממה שכתבתי.

נקודת המוצא שלי הייתה האם יש הצדקה להתחיל מהלך.

יתכן והמעבד תומך בפונקציות כמו SSE2 שאין בAMD, אבל זה בדיוק מה שבאתי לשאול, ועל זה לא ענית (מעבר להשערה, שגם לי יש והיא נקודת המוצא של השאלה)

פורסם

כשאתה שואל שאלה, אתה צריך לשאול את השאלה במלואה, קשה לנחש מה "באת לשאול". נתת מצב נתון ושאלת "האם כדאי" בלי להבהיר מה אתה כבר יודע, במה אתה מסתפק ומה השיקולים שלך.

מה שאני מנסה לעשות במצבים כאלה זה לנסות לנתח מתוך העובדות את כוונת השאלה (מה שבאופן טבעי לא תמיד עובד), ואם אני לא בטוח מה הידע של השואל, אני נותן מידע נוסף ליתר ביטחון.

מכיון שהשאלה שלך לא ברורה לי מספיק, הרי כמה שאלות אפשריות מתוך מה שכתבת:

1. אני צריך עזרה בזיהוי המעבד ה"חדש". האם יש לו תמיכה בSSE2?

כמעט בטוח שמדובר במעבד הזה. כפי שאתה יכול לראות, אכן יש לו תמיכה בSSE2. לזיהוי וודאי יותר יש צורך בפרטים נוספים.

2. האם יש תכונות בלוח ה"חדש" שעדיפות על הלוח הקיים?

לפי מפרטי הלוחות, הייתרון היחיד שמצאתי ללוח השני על מה שיש לך הוא מספר כפול של חיבורי PCI. לעומת זאת, הוא נחות בכמה פרטים אחרים.

3. האם עדיף לי מעבד עם SSE2 על פני מעבד מהיר יותר אבל בלי SSE2?

זה תלוי. הסיבה העיקרית שתרצה SSE2 היא בגלל תוכנות שדורשות אותו ולא עובדות בלעדיו. האם נתקלת לאחרונה באחת כזו וזה היה חסר לך?

בכל אופן ייתרון הביצועים שSSE2 נותן מתגמד יחסית ליתרון המהירות של המעבד ברוב השימושים.

4. מה הסיכון בהעברת מערכת הפעלה לשימוש בלוח החדש?

בעיקרון, מערכות WIN7 נוטות להתמודד בהצלחה יחסית עם העברה בין מחשבים. עם זאת, יש באופן טבעי אחוז מסויים של העברות שנכשלות, ולא תמיד השחזור אכן מתקן. קח בחשבון שאם ההעברה נכשלה, לפעמים גם בחזרה למחשב הקודם המערכת לא תעבוד כראוי או בכלל.

5. לאור כל האמור למעלה, האם כדאי לעבור להשתמש בלוח ובמעבד החדשים?

לדעתי לא, אלא אם כן אתה צריך תוכנה שדורשת SSE2 כאמור.

אם כל אלה היו ברורים לך, והשאלה היתה אחרת, אנא כתוב אותה בצורה ברורה כדי שיהיה אפשר לענות תשובה מתאימה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

זה כיוון התשובה שרציתי לקבל.

אם כל היתרונות מסתכמים בזה (ציפיתי לאפשרות BOOT מUSB לדוגמא) אז באמת אין סיבה להחליף

לגבי SSE2, הייתה בעייה עם יישומי אדובי, לחלק יצא עדכון שפתר את זה, ולחלק לא.

תודה

פורסם

בעיקרון יכול להיות שדווקא יש לו אפשרות ל BOOT מUSB. בגלל שהשאלה שלך היתה כללית, עשיתי השוואה כללית, קשה לרדת לפרטי ההבדלים בין שני לוחות בלי לדעת למה אתה מחפש, ולכן שאלתי למה ציפית. אם אתה יודע איזה תכונות חסרות לך ואתה מצפה שיהיו בלוח השני, תפרט כדי שיהיה אפשר לבדוק ספציפית את מה שאתה מחפש, או שפשוט תבדוק בעצמך בחוברת הלוח שאפשר למצוא פה:

http://downloadmirror.intel.com/15333/eng/D845PESV_TechProdSpec.pdf

פורסם
  • מחבר

על פניו בבחינה בין שני המעבדים נראה שדווקא הפנטיום עדיף, הFSB שלו גבוה יותר, הL2 שלו גבוה פי שניים

פורסם

...וגם מהירות השעון שלו גבוהה יותר. כל זה לא ימנע ממנו להפסיד ל +3100 במבחני ביצועים. ההבדל ביעילות בין הארכיטקטורות של athlon XP וP4 פשוט גדול מדי. (אם כי לדעתי, גם אם יש הבדל לטוב או לרע, הוא לא יורגש באופן משמעותי שמצדיק את הטירחה)

אם אתה כל כך רוצה לנסות, לא צריך לחפש תירוצים, פשוט תנסה. אם אתה לא רוצה לאבד את ההתקנה שלך במקרה של כישלון, תעשה Image למחיצה של מערכת ההפעלה ואם צריך תשחזר.

(אני בהחלט מבין את ההרגשה של "קיבלתי משהו חדש, אני חייב לנסות". בזמנו, כשהיה לי פנטיום 133MHz, קיבלתי לוח ומעבד 486DX והרגשתי שאני חייב לחבר אותו לאנשהו. זה לא נגמר טוב, אבל בהנתן ההזדמנות, קרוב לוודאי שהייתי עושה את זה שוב.)

פורסם
  • מחבר

קצת הגזמת בהשוואה בין פנטיום 133 ל486....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים