עבור לתוכן

kindle וחבריו

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות לאבי קורא ספרים ליום הולדתו.

ההתלבטות היא בין kindle לשאר קוראי הספרים בתחום.

איזה המלצות ניתן לתת?

מה שחשוב לי זה גמישות הפורמטים (לדוגמא, תמיכה בPDF), תמיכה בצבע\מולטימדיה לא משנה כלל.

תודה רבה :)

פורסם

לא כל כך מבין בזה, אבל יש גם את הקוראים של nook, ואת ה- e-book של סוני. אם הוא צריך תמיכה בעברית, למיטב ידיעתי e-vrit הוא האפשרות היחידה.

כמובן שיש גם טאבלטים אבל זה כבר דבר אחר לגמרי (למרות שהם יתמכו לך בכל דבר פחות או יותר :xyxthumbs:)

פורסם

מספר שאלות:

א. אתה חייב תמיכה בעברית/רוסית?

ב. תרכוש ספרים חוקיים דרך חנות אלקטרונית או תשתמש בעיקר ב-PDF?

קינדל מכשיר מעולה. אני משתמש בו כמעט שנה. המכשיר קל ודק, מסך באיכות מצויינת, במכשיר מילון אוקספורד המלא אנגלי-אנגלי מובנה (מאוד שימושי) ואיכות הרכבה טובה. מבחינת מבחר ספרים החנות המקוונת של אמאזון נמצאת במקום הראשון בפער ניכר על המתחרים; המבחר בחנות אדיר, מחירים טובים, כל הספרים שרציתי לקנות זמינים לרכישה מחוץ לארצות הברית וניתן לעשות מנוי למגזינים ועיתונים. אמאזון שולחים ישירות את המכשיר לארץ ונותנים אחריות.

חסרונות: אין תמיכה בעברית (למעט קבצי PDF) ובכלל תמיכה חלשה ב-PDF. אתה יכול לקרוא PDF, אבל הקבצים מאוד מעמיסים על המעבד ולוקח לו הרבה זמן להעביר עמודים. בנוסף, הרזולוציה הנמוכה של המסך (800X600) פשוט לא מתאימה ל-PDF. כל הזמן צריך לשחק עם הקובץ, להגדיל, להקטין, להזיז. לא נוח בכלל. קיימת תוכנה בשם Mobipocket המאפשרת לעשות המרה מ-PDF ל-Mobi (פורמט שנתמך במלואו ע"י קינדל), אבל קח בחשבון שתמונות לא יעברו כמו שצריך ואם קובץ PDF בעברית המכשיר לא יציג עברית בפורמט Mobi.

בכלל מסכי E-ink לא מתאימים ל-PDF. אם השימוש העיקרי הוא PDF עדיף לקנות טאבלט.

אם אבא שלך קורא ברוסית קינדל בכלל לא מתאים לו. קיימת חברה בשם Pocketbook. הקוראים שלהם תומכים בכל הפורמטים שיש ובכל השפות.

פורסם

אישית הייתי הולך על הNOOK החדש או על הNOOK COLOR הישן יותר (אם אתה צריך צבע)

רצים על בסיס אנדרואיד = תמיכה בכל דבר שתרצה בגדול

פורסם

אם אבא שלך קורא ברוסית קינדל בכלל לא מתאים לו. קיימת חברה בשם Pocketbook. הקוראים שלהם תומכים בכל הפורמטים שיש ובכל השפות.

גם הקוראים של סוני תומכים ברוסית

פורסם

גם קינדל תומך ברוסית. העניין הוא שספרים פיראטיים ברוסית בדרך כלל מגיעים בכל מיני פורמטים לא נפוצים כגון djvu. סוני וקינדל לא תומכים בפורמטים האלה. Pocketbook כן.

פורסם

יש כל מיני תוכנות המרה, זה אפשרי.

פורסם

אני לא רואה סיבה להתעסק עם המרות כאשר ניתן לרכוש מכשיר שתומך בכל הפורמטים ישירות מהקופסא. אל תשכח שהוא קונה קורא ספרים בשביל אבא שלו, שרוב הסיכויים לא מבין כלום במחשבים ויהיה תלוי בו לצורך המרות.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה לכולם על התגובות :)

מספר הבהרות- תמיכה ברוסית זה הדבר הכי חשוב שיש בערך. וכמו שנאמר, רוב הספרים ברוסית מגיעים בפורמטים כמו fb2, djvu וחלקם כקבצי וורד. אז אלו הפורמטים החשובים יותר לי.

לגבי המרות, כמה שפחות. המכשיר עבור אבא שלי והוא לא בדיוק אשף טכנולוגי.

לגבי צבע- אין צורך אמיתי. כמו כן, מאוד חשוב שהמכשיר יהיה עם מסך e-ink לכן טאבלטים לא באים בחשבון.

לב, לגבי המכשיר שהזכרת- pocketbook, יש לך המלצות למכשיר ספציפי (ישנם מספר דגמים) ומקום מומלץ לרכישה?

פורסם

חכה ל-Kindle 4. הקורא ממש מעבר לפינה.

פורסם
  • מחבר

היי לב, לגבי kindle 4- עד כמה מעבר לפינה? האם צפויה תמיכה בפורמטים כמו fb2?

לגבי ה-nook שפורסם כאן, מה דעתכם עליו?

תודה, סטס.

פורסם

לגבי pocketbook - אבא שלי קנה אותו לפני כחודשיים (902 pocketbook pro).

מאוד קשה לי להמליץ על המכשיר הזה. איטי ולטעמי מאוד מסורבל מבחינת ממשק. הצגת ה pdf על הפנים. החנות שהם עובדים איתה בכלל מצחיקה...

פורסם
  • מחבר

m1ke, איך הוא מבחינת התמיכה בפורמטים? אביך מרוצה? ומהירות העבודה במהלך הקריאה עצמה- לא מקרטע בפעולה בסיסית כמו החלפת עמודים?

פורסם

אני אנסה להביא לך כמה תמונות.

פורמטים נתמכים על הנייר הם: Docx, FB2, «FB2.ZIP», TXT, PDF, DJVU, RTF, HTML, PRC (mobi), CHM, EPUB, DOC, TCR

בפועל קריאה של PDF היא בלתי אפשרית. הפונט המוצג קטן מדי וגם אם עושים reflow, זה מדלג מעל עמודים עם תמונות.

ePub נראה בסדר וכל השאר לא טרחתי לבדוק.

לגבי פעולות בסיסיות - אני מספיק ללחוץ בין פעמים ל-3 על הכפתור עד שהפעולה באמת מתבצעת... זה משגע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים