עבור לתוכן

מערכת סטיראו או רמקולים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני אחרי ניסיון רב מרמקולים למחשב ממגון חברות עד 500 ש''ח, חלקן איכותיות חלקן פחות.

לא מזמן שמעתי מערכת סטריאו שחבר שלי חיבר למחשב שלו, והאיכות, והעוצמה היו הרבה יותר גבוהים מכל מה שהיה לי.

עכשיו אני רוצה עד הדעה שלכם מה עדיף?

כמובן למוזיקה.

עד 500 ש''ח פתוח ליד 2.

תודה.

פורסם

קשה לי להאמין שתצליח לדחוף גם מגבר וגם רמקולים ב500 שקל, אבל אולי תמצא רמקולים משולבים מגבר כמו סדרת הסולו של מיקרולאב.

פורסם

אתה יכול למצוא מגבר לא רע ב200-300 שקל, שידע לפענח DTS DD וכו'. לגבי רמקולים, גם ביד שניה אין סיכוי למצוא משהו הגיוני בתקציב כזה. 800-2000 שקל לרמקולים, גם יד שניה, נשמע הרבה יותר הגיוני. בפחות מזה אתה תקבל פסולת.

פורסם

אתה יכול למצוא מגבר לא רע ב200-300 שקל, שידע לפענח DTS DD וכו'. לגבי רמקולים, גם ביד שניה אין סיכוי למצוא משהו הגיוני בתקציב כזה. 800-2000 שקל לרמקולים, גם יד שניה, נשמע הרבה יותר הגיוני. בפחות מזה אתה תקבל פסולת.

סליחה על הבורות, מזה אומר שהמגבר יודע לפענח DTS DD וכ'ו?

פורסם

תעבור על מדור המדריכים (או שזה מאמרים?! :)), יש מאמר עם מבוא למערכות סטריאו וקולנוע ביתי (יש קישור בחתימה שלי). אני מציע לך לקרוא אותו בתור התחלה.

בנוגע למערכת סטריאו ב-500 שקלים, הסיכוי שתמצא משהו הוא נמוך, אבל קיים. אתה יכול לעבור על דיון מערכות הוינטאג' שפתחתי (יש קישור אליו ב-FAQ שהוא דביק בראש הפורום הזה). אני בעבר מצאתי מערכת סטריאו (זוג רצפתיים של מורל + מגבר סטריאו של ימאה) ב-500 שקלים עבור קרוב משפחה. זה לא משהו שנתקלים בו יום יום, אבל אחת לכמה זמן זה קורה. לדעתי אם אין לך לפחות 800-900 שקלים לעניין, הסיכוי שתמצא מערכת סבירה הוא נמוך מאוד.

פורסם

מזכיר את ה-RX396 (לא RXV) שיש לקרוב משפחה שלי (זה שהוא קיבל עם הרמקולים של מורל).

אבל הוא נמוך יותר (ב-396 יש רווח קצת גבוה יותר מעל המסך ממה שזכור לי).

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר עליו?מציאה?

שווה לנסות לקנות אותו בלי הרמקולים אם כן בכמה?

פורסם

כמו שאמרו פה הסיכוי שתמצא מערכת סטריאו ב-500 ש"ח יחד עם מגבר הוא קלוש, ואם תמצא, אני לא בטוח שהם יהיו טובים יותר ממערכת רמקולי מחשב במחיר. אולי אם יהיה לך מזל תוכל למצוא ישנים יחסית כך שהמחיר שלהם נמוך יותר, אבל אני עדיין בספק שב-500 ש"ח יחד עם המגבר.

בתחום הרמקולים למחשב גם אין עילויים ב-500 ש"ח. יש אמנם מערכות טובות כמו המיקרולאב X-13 שבוקרו באתר, אבל זה כמובן לא מתקרב למערכת סטריאו אמיתית. הדבר היחיד בקטגורית רמקולי המחשב, שלפי ההתרשמות שלי מתקרבים לאיכות של מערכת סטריאו טובה הינם הסולו 6 או 7 של מיקרולאב, שמן הסתם יעלו לך יותר מ-500 (בערך 700 לסולו 6 ובערך 950 לסולו 7)- שבמחיר הזה נראה לי שכבר תוכל למצוא מערכת סטריאו אמיתית, שאמורה להשמע טיפה טוב יותר.

פורסם

תגידו, מישהו ניסה את הסולו 3,4,5 העיצוב שלהם זהה ל6 ו7, אני מניח שההבדלים הם בדרייברים אבל הם גם אמורים להיות שווים משהו לא?

פורסם
  • מחבר

עזרה בנוגעה למגבר והרמקולים?למרות המדריך אני עבוד לגמרה.

האדם שמוכר בנתיים לא עונה לי על השאלה איזה דגם המגבר הנ''ל.

פורסם

איזה עזרה אתה מצפה לקבל?

בלי לדעת מה הדגמים של הציוד אף אחד לא יוכל לעזור.

כמו שאמרתי, הסיכוי למצוא מציאות בכזה סכום הוא נמוך. מה גם שלדעתי החיפוש צריך להתחיל מרמקולים לפני מגבר, למצוא מגבר שיתאים יהיה קל הרבה יותר.

פורסם

לדוגמא:

רמקולים, מגבר

הרמקולים הם Tannoy mercury m2 8OHM 80W

המגבר הוא של sanyo, דגם לא ידוע, תצטרך לשאול.

פורסם

לפחות במגבר אני ממליץ לא לגעת. לעיתים עדיף ללכת על מגבר חדש שמבוסס על שבב של Tripath ולא לגעת בחלק מהמגבר שיש בלוחות.

לא כל מגבר ישן הוא מגבר וינטאג' ששווה את ההשקעה.

פורסם
  • מחבר

ומה לגבי הרמקולים?אני יכול להוריד אותו עוד קצת לאזור ה-250, רק שזה קצת מפריע לי שזה מחיפה ואני מהמרכז למרות שיש לי רכב הדלק היום לא זול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים