עבור לתוכן

האם אפשר ללמוד מcorner.co.il את הקטע על תכנות חלונאי?

Featured Replies

פורסם

אני לומד C# מהאתר corner.co.il,עכשיו אני ממש מגיע לפרק על תכנות לwindows.

עכשיו השאלה שלי-האם החומר עדכני? האם אני לא יוכל ללמוד משם/לא כדי שאלמד משם כי זה כבר לא עדכני? (בגלל שיש VB יותר חדש,בגלל windows 7 וכ"ו).

מן הסתם יש לי windows 7 64 bit.

אני ממש מעדיף ללמוד משם,כי זה זמין לי מאוד.

תודה לעוזרים.

פורסם

מה הקשר ל-VB? אתה לומד #C.

לפי המעט שהתרשמתי ממנו כעת, החלק של ה-GUI זה נראה בסדר גמור. כמובן היו מאז הרבה התקדמויות (כמו WPF), אבל מה שהם מלמדים הוא בסיס טוב בכל מקרה.

דווקא החלקים הקודמים יותר בעייתיים... נראה שהוא תקוע בדוטנט 1.1, לפני שהיו Generics (הוא מלמד על ArrayList במקום על <List<T).

פורסם
  • מחבר

טעות שלי,התכוונתי לכתוב VS (וויזואל סטודיו).

אפשר לדעת בדיוק איזה התקדמויות היו? זה יעזור לי מאוד.

חוץ מזה-יש ספר מומלץ (עדיף בעברית) ללמוד את החלק הזה בשפה?. כמובן שיהיה כמה שיותר עדכני.

אם לא-אפשר מקור באנגלית מומלץ בשביל זה?.

פורסם

אני לומד C# מהספר C#.2010.All-in-One.For.Dummies ספר מעודכן מלמד עם VS2010.

החיסרון היחיד הוא שאין תרגילים, אבל אני עושה תרגילים של C שנתנו לנו בקורס מבוא למדעי המחשב אבל עם C# ובנוסף מחפש ברשת תרגילים נוספים.

יש גם דוגמאות קוד באתר שלהם http://csharp102.info/.

זה ספר שרשום בצורה מאוד ידידותית למשתמש אבל יש כמה קטעים שאכן דורשים ידע מוקדם בתיכנות.

נקודה נוספת היא שאני לא בטוח שצורת הלימוד שם עולה בקנה אחד עם קונבנציות עכשיוויות (לדוגמא החזרת int בסיום התוכנית שלפי מה שהבנתי זו הצורה הנכונה לסיים תכנית ובספר מלמדים עם החזרת void)

כמו כן לא נכנסים לעומק כגון האם המערכים הדינמיים רציפים בזיכרון או לא, ומה דברים נוספים גורמים לזיכרון.

אז בעיקרון אם אתה מחפש ללמוד אך ורק את השפה (ומעט תיכנות נכון) אז אני ממליץ על הספר.

הספר באנגלית - עברתי על האתרים בעברית של שפות תכנות וכולם נראות עלובות לעומת הספר הזה למשל, אני בספק אם יש אתר בעברית שיכול לספק את כל החומר הדרוש, תנסה אולי לחפש בחנויות ספרים, שם יש ספרים מעמיקים יותר של שפות תכנות.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה,אלמד מcorner עד שאדע את הבסיס,אח"כ אולי אקח ספר באנגלית בשביל קצת להעשיר את הידע שלי.

פורסם

לדוגמא החזרת int בסיום התוכנית שלפי מה שהבנתי זו הצורה הנכונה לסיים תכנית ובספר מלמדים עם החזרת void

huh? זה התקן ב-++C/C, לא ב-#C. ב-#C ה-main תמיד מחזירה void.

חשבתי על זה,אלמד מcorner עד שאדע את הבסיס,אח"כ אולי אקח ספר באנגלית בשביל קצת להעשיר את הידע שלי.

הבעיה היא שהספר ב-corner לא מלמד דברים די בסיסיים (כמו שאמרתי - Generics), פשוט כי הם לא היו קיימים בזמן שהוא נכתב.

פורסם
  • מחבר

למרות שcorner לא מעודכן זה מקור בעברית,אני מעדיף ללמוד את הבסיס בעברית,זה יעזור לי מאוד אח"כ.

פורסם

huh? זה התקן ב-++C/C, לא ב-#C. ב-#C ה-main תמיד מחזירה void.

זו בדיוק הבעיה, איפה ניתן לקרוא את צורות התיכנות הנכונות בכל שפה? איך אפשר לדעת מה מקובל ומה לא?

דוגמא נוספת: בספר של C# הסופר משתמש ב-break בלולאות for, אותי לימדו שלהכניס break ללולאת for זה תיכנות גרוע וניתן לכתוב את הלולאה כך שלא נצטרך break.

פורסם

break בלולאת FOR זה לא בדיוק תכנות לא נכון, פשוט פחות נפוץ. אם כבר אז continue.

ממליץ לך ללמוד ממקורות באנגלית, גם ככה אתה מתכנת באנגלית. תמצא יותר מדריכים, פורומים (ממליץ על stack overflow) וכולי.

פורסם

לגבי break באמצע for, זה באמת עניין של דעה, אין פה משהו נכון ולא נכון. יש לזה יתרונות (זה מפשט את הקוד), וזה לא בהכרח מעיד על תכנון לקוי של הלולאה.

פורסם

זו בדיוק הבעיה, איפה ניתן לקרוא את צורות התיכנות הנכונות בכל שפה? איך אפשר לדעת מה מקובל ומה לא?

לדעתי, הכי טוב זה ללכת ל codeproject, למצוא פרוייקטים שמעניינים אותך וללמוד את קוד המקור שלהם.

זה מקנה לך הרגלים טובים בשפה ובתכנות בכלל.

דוגמא נוספת: בספר של C# הסופר משתמש ב-break בלולאות for, אותי לימדו שלהכניס brake ללולאת for זה תיכנות גרוע וניתן לכתוב את הלולאה כך שלא נצטרך brake.

בכל ספר שאני ראיתי היה כתוב פחות או יותר את זה

"שימוש אינטנסיבי במשפטי break continue מעיד בד"כ על תכנון לקוי"

כלומר לא השימוש עצמו אלא שימוש מופרז בזה

ספר טוב באנגלית-

C# 4.0 in a Nutshell

פורסם

אני נזכר עכשיו שאני למדתי #C מתוך הספר #Effective C. זה ספר שנועד למי שכבר יודע #C ברמה הבסיסית ורוצה לשפר את הכתיבה שלו (האמת היא שאני לא ידעתי #C, אבל כן ידעתי ++C וג'אווה ואני לומד שפות די במהירות...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים