עבור לתוכן

נפל האייפון 3GS לכיור מלא במים, ניתן להצילו?

Featured Replies

פורסם

שלא. עז לאפות אותו. תנסה את האורז קודם לפני שאתה רץ למעבדה.

פורסם

נסה את האורז כמו שנאמר, אין לך מה להפסיד בלשים אותו ל-48 שעות ולנסות את מזלך.

פורסם

איך האורז אמור לעזור??

"פתרון אורז" נישמע לי כמו תרופת סבתא. אם הרטיבות חבויה בפנים ספק אם אורז יעזור.

אם אפשר לפתוח את הקופסא, מאוורר או מייבש שיער נראים לי יותר שימושיים לייבוש, כי משבי הרוח חודרים לעומק ופועלים מהר.

מאידך, אם עברו מספר ימים יתכן שהכל כבר התייבש ונישארו נזקים לא הפיכים שגרמה הרטיבות. כך שרק מעבדה תעזור אם בכלל.

פורסם

כשהאייפון שלי צלל בבריכה, הדבר הראשון שעשיתי היה לפרק את שני הברגים שליד החיבור לסוללה

מה שפותח אותו לשניים ומגדיל את שטח המגע, שמתי אותו פתוח בקופסת אורז ליום וחצי ועד היום טפו טפו

חוץ מקצת בעיות קליטה לפעמים הוא עובד יופי.

פורסם

מאורר לייבוש לא יגיע מתחת לשום צ'יפ או חלק נחבא, דווקא אורז יוכל כן לנסות לספוח רטיבות מאיזורים אלה.

נשמח לעידכונים.

פורסם

מאורר לייבוש לא יגיע מתחת לשום צ'יפ או חלק נחבא, דווקא אורז יוכל כן לנסות לספוח רטיבות מאיזורים אלה.

נשמח לעידכונים.

אני חולק עליך.

להערכתי משבי האוויר של מאוורר חודרים הכי עמוק שאפשר (גם חדירה עקיפה) ומחליפים אוויר רווי באדים באוויר יבש, זה מאיץ מאוד את הייבוש. צריך רק להזהר מאוויר מחומם (כמו במייבש שיער) כי חום גבוה יכול להזיק.

פורסם

הבחור נעלם...

אני הייתי משתמש בשילוב של השיטות, תחילה עם מאורר ואחרי זה עם האורז.

פורסם

מאורר לא יעשה כלום, אולי ישנע את המים בתוך המכשיר ואז זה לא יעזור בכלל - להפך, אולי אפילו ייגרע.

אתה מפקפק ב"יכולות" האורז? אתה יכול להמשיך. אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.

אורז סופח לחות ומים בכמויות קטנות. ולא, לא צריך מגע ישיר. זו אגב, הסיבה למה שמים אורז במלחיות.

פורסם

מחזק..

פורסם

מאורר לא יעשה כלום, אולי ישנע את המים בתוך המכשיר ואז זה לא יעזור בכלל - להפך, אולי אפילו ייגרע.

אתה מפקפק ב"יכולות" האורז? אתה יכול להמשיך. אבל עם עובדות אי אפשר להתווכח.

אורז סופח לחות ומים בכמויות קטנות. ולא, לא צריך מגע ישיר. זו אגב, הסיבה למה שמים אורז במלחיות.

אתה טוען בבטחון רב על "עובדות" שסותרות את הידוע לי משעורי פיסיקה באוניברסיטה וסותר ניסוי שכל אחד יכול לחזור עליו בביתו בעצמו עם מייבש שיער (בלי להסתמך על אף אחד משנינו). מאוורר מניע זרמי אוויר, מחליף אוויר לח באוויר יבש מעל שטחים רטובים, זאת גם בפינות נידחות שאינן חשופות ישירות למאוורר, בכך הוא מאיץ את היבוש. עצם תנועת האוויר מזרזת את תהליך ההתאדות (אפילו באוויר רווי אדים) כי מולוקולות המים "דבוקות" למשטחים בעוד תנועת האוויר מרופפת את אפקט ה"הדבקות" הזה.

אורז מספח רטיבות סמוכה לגרגרים, שום דבר מעבר לזה, תהליך הסיפוח הזה איטי.

צר לי שאתה מטעה.

פורסם

תהליך ייבוש איטי אבל "זהיר" = עדיף.

אף אחד לא אמר שאוויר הוא לא יעיל, אבל כשהוא בא בתנופה חזקה יחסית, זה יכול רק לשנע את המים בתוך המכשיר ובעצם להרטיב חלקים אחרים.

וזה גם לא משנה את העובדה ששום אוויר (לפחות לא שיעשה משהו) יכנס מבעד למכשיר סגור. ולפתוח את המכשיר זו לא אופציה שכולם רוצים לעשות.

אני לא מטעה אף אחד - להפך, את זה זהו שפשוט מתעצל להריץ חיפוש קצרצר בגוגל ולראות שהאורז הוא הפתרון הנפוץ והיעיל ביותר. אבל כמובן שכולם טועים, ולך יש רעיון טוב יותר! :xyxthumbs:

פורסם

תהליך ייבוש איטי אבל "זהיר" = עדיף.

אף אחד לא אמר שאוויר הוא לא יעיל, אבל כשהוא בא בתנופה חזקה יחסית, זה יכול רק לשנע את המים בתוך המכשיר ובעצם להרטיב חלקים אחרים.

וזה גם לא משנה את העובדה ששום אוויר (לפחות לא שיעשה משהו) יכנס מבעד למכשיר סגור. ולפתוח את המכשיר זו לא אופציה שכולם רוצים לעשות.

אני לא מטעה אף אחד - להפך, את זה זהו שפשוט מתעצל להריץ חיפוש קצרצר בגוגל ולראות שהאורז הוא הפתרון הנפוץ והיעיל ביותר. אבל כמובן שכולם טועים, ולך יש רעיון טוב יותר! :xyxthumbs:

לפי זכרוני, אני דיברתי בראשית דברי על אופציה של פתיחת המכשיר ולא על מצב של מכשיר סגור. בגוגל כתובים הרבה סיפורים יפים, לא כל מה שכתוב נכון, פעם מצאתי בגוגל כאלף איזכורים לגבי עובדה שידוע לי בעליל שאינה נכונה (אלף אנשים לא טרחו לבדוק אלא ציטטו זה את זה).

פורסם

מה גם שאתה מדבר על משטח חשוף וכאן אני מדבר על מים שחודרים מתחת לצ'יפים ומחברים כאלה או אחרים שלא חשופים, שאין סיכוי שאוויר כזה או אחר יגיע לשם, אורז לאט לאט כן יספח נוזלים ולחות גם מאיזורים אלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים