עבור לתוכן

נפל האייפון 3GS לכיור מלא במים, ניתן להצילו?

Featured Replies

פורסם

שלום!

כמו בכותרת, נפל לי האייפון למים. בגלל העומק הוא שקע כולו, ולאחר כמה שניות של שוק מיד הוצאתי אותו.

הוא התחיל 'להשתגע', הריץ כל מיני פעולות בלי שאגע בו, ואח"כ כבה. עכשיו אם אני מדליק יש מסך לבן-אפרפר עם כתמים.

ניסיתי לייבש אותו ללא הועיל.

לפעמים הוא מנגן מוזיקה בעצמו מתוך האוסף שלי מה שאומר שהמידע קיים.

הסים לא ניזוק.

רציתי לדעת אם אפשר לתקן את האייפון? ואם לא, לפחות להציל את המידע שעליו (תמונות, סרטים, אנשים קשר ו- Notes)?

ואם כן, יש המלצה על מעבדה שעושה את זה טוב ורצוי באזור המרכז \ השרון?

תודה מראש

:yelclap:

פורסם

כמה שיותר מהר תקח קופסא, תמלא את כולה באורז ותקבור את האייפון בפנים. תדאג שהוא יכוסה ע"י אורז בכל הצדדים ותדאג למלא את הקופסא עד אפס מקום ואז תסגור אותה. תצטרך להשאיר את הקופסא משהו כמו 48 שעות.

פורסם
  • מחבר

וזה ישנה עכשיו? התאונה התרחשה לפני חמישה ימים בערך.

ומה לגבי האפשרות של מעבדה?

פורסם

כמה שיותר מהר תקח קופסא, תמלא את כולה באורז ותקבור את האייפון בפנים. תדאג שהוא יכוסה ע"י אורז בכל הצדדים ותדאג למלא את הקופסא עד אפס מקום ואז תסגור אותה. תצטרך להשאיר את הקופסא משהו כמו 48 שעות.

איך האורז אמור לעזור??

פורסם

ספיחת נוזלים.

פורסם

וזה ישנה עכשיו? התאונה התרחשה לפני חמישה ימים בערך.

לא. דבר כזה אומרים עד שעה אחרי התאונה. לא "נזכרים" אחרי חמישה ימים. בכל אופן אתה יכול לנסות - לא תפסיד שום דבר. תן לזה משהו כמו 48 שעות ואז עוד כמה שעות בשמש (לא פן!).

אם זה לא עוזר.. אז מעבדה.

איך האורז אמור לעזור??

כמו שאמרו, לאורז יש כישורי ספיחה וספיגה טובה מאוד של נוזלים ולחות.

פורסם

^^^ עוד שאלה... למה לא להשתמש בפן??

פורסם

זה לא סותר, עושים את שני הדברים.

בכל מקרה אם ניסית להפעיל אותו כבר והוא מת אח"כ אז כנראה שכבר אי אפשר לעשות (גם מעבדה, לא במחיר שפוי לפחות).

פורסם

זה כן, כי פן יוצר חשמל סטטי שיכול לטגן את האייפון.

וזה לא בהכרח נכון - האייפון של אחי נפל למים ואחרי יום שלם שהוא ניסה להשתמש בפן ולהדליק אותו - שמתי אותו בקופסא עם אורז והוא שרד.

פורסם

במספר מקרים שהיו לי השתמשתי בפן ולא הייתה שום בעיה.

ולגבי המקרה של אח שלך - מזל, בד"כ כשטלפון נרטב ומנסים להדליק אותו בלי לייבש אותו טוב זה כנראה סוף חייו.

פורסם
  • מחבר

'נזכרתי' אחרי חמישה ימים כי זה קרה בצבא, ורק אתמול חזרתי הביתה.

לא הייתי אומר שהוא 'מת', ניתן להדליק אותו אבל לא רואים כלום על המסך, הוא מגיב לכפתור ההפעלה וה- mute, והאייטונס מזהה חיבור אייפון ומציע לעשות ריסטור כשאני מחבר אותו. כאמור, הוא אפילו ניגן לי בטעות שיר. המסך עצמו הלך טוטאלית - אפור עם כתמים.

ואכן הפעלתי אותו לאחר שהוא נרטב ללא ייבוש כי עוד קיוויתי אולי שהוא יפעל כשורה.

פורסם

ברגע שחלקים אלקטרונים באים במגע עם מים, רוב הסיכויים שהמכשיר אבוד.

זה ששמים אורז לספוח את הנוזלים ומנסים לייבש אותו זה לא עוזר בדיוק כי הנזק כבר נעשה, זה הופך את החלקים לחלודה.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאין מה להפסיד אם אקח המכשיר למעבדה כדי שיבדקו מה ניתן לעשות.

ומה הסיכוי לגבות את המידע מהמכשיר?

פורסם

תכניס אותו לתנור אפיה ב40 עד 50 מעלות ל 72 שעות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים