עבור לתוכן

שדרוג הזכרון מ 3GB ל- 6GB

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם.

במסגרת שדרוג שביצעתי למחשב, החלפתי את הלוח אם לאחד יותר טוב מבוסס צ'יפסט P35 לעומת הישן שהיה בסיסי ומבוסס צ'יפסט G31.

בנוסף גם העליתי את כמות הזיכרון מ 3GB ל- 6GB, מה שגרר להתקנה מחדש של מערכת ההפעלה - 64 ביט.

הרבה אמנם לא יצא לי להתעסק עם המחשב לאחר השדרוג, אך האם אני אמור להרגיש בקפיצה כלשהיא בביצועים? ה- OC למעבד נשאר זהה - 3600 מה"ז ב- OC לעומת 3000 מה"ז תדר בסיסי, שאר הרכיבים נשארו זהים.

בנוסף האם אפשר בחלונות 7 להעביר את קובץ הזיכרון הוירטואלי שיעבוד על הזיכרון במקום על הדיסק הקשיח?

פורסם

אם היית מתייעץ לפני השדרוג, היית יודע שלא תקבל כמעט כלום ממה שעשית. החלפת לוח האם, למשל, כנראה הוסיפה לך עוד חיבורים חיצוניים ופנימיים וסלוטים של זכרון, בנוסף לשיפור ביכולות ההמהרה של המעבד (כמובן, בכפוף להגבלות הנובעות מרכיבים אחרים) - אבל בשום צורה ההחלפה הזו לא תשפר לך את הביצועים בפרומיל. הרחבת הזכרון עשוייה היתה לעזור, אבל רק במקרה בו המחשב מגמגם ממש עקב ניצול כמעט מלא של הנפח הקודם - ואני מניח שלא טרחת לבדוק האם זה מה שקרה. אם תבדוק עכשיו, אגב, התוצאה לא בהכרח תהיה אמינה - מערכת 64BIT אמנם יכולה לגשת ליותר זכרון, אך גם בעלת נצילות זכרון נמוכה יותר לעומת 32 ביט.

בקשר לזכרון הוירטואלי, יש סיבה לכך שקוראים לו "זכרון וירטואלי".

פורסם

תלוי מה השימושים שלך - אם אתה רק גולש באינטרנט ומשחק מידי פעם, אתה לא כל כך תרגיש את השינוי בביצועים.

אם אתה מתעסק עם תוכנות עריכה או עם ווירטואליזציה, או סתם מולטי - טאסקר רציני, אז ייתכן מאוד שתרגיש בהבדל.

בכל מקרה לדעתי השדרוג שביצעת היה מיותר בשביל רוב השימושים הביתיים.

כל הרעיון של הזיכרון הווירטואלי זה שהוא יושב על הדיסק קשיח. אם הוא היה יושב על הזיכרון הוא לא היה ווירטואלי....

פורסם
  • מחבר

אין לי צורך להתייעץ באף אחד לפני השדרוג כי אני יודע מה אני עושה, מה גם שהשדרוג לא עלה לי.

אם השדרוג היה כרוך בעלות אז לא הייתי חושב על זה.

סה"כ ביקשתי התרשמות מאנשים שעשו את המעבר הזה.

פורסם

מה השימושים שלך?

פורסם

אין לי צורך להתייעץ באף אחד לפני השדרוג כי אני יודע מה אני עושה (...)

תאלץ לסלוח לי, אבל הפתעתך (ולו החלקית) מכך שהחלפת לוח האם לאחד מתקדם יותר לא תרמה לביצועים רומזת שלא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים