עבור לתוכן

חסכון בהספק כרטיס המסך עם Z68

Featured Replies

פורסם

היי

אני עומד לבנות מערכת סביב i7

אחד הדברים החשובים לי זה חסכון בהספק כשהמחשב לא מתאמץ.

הבעיה מתחילה בכרטיס מסך שיש לי: SAPPHRE HD4870 שאני שוקל להעביר למערכת החדשה.

הכרטיס הזה הוא תנור וגם במנוחה צורך המון הספק

אני בקושי משחק ככה שאני לא ממש צריך אותו אבל חבל לי לוותר על האופציה לשחק.

קראתי של - Z68 יש את טכנולוגיית Virtu שאמורה לחסוך הספק כאשר אין דרישות עיבוד חזקות, ואני מנסה להבין כמה זה טוב.

ASUS:

When no discrete graphics are needed, the graphics card is put in idle mode to lower utilization, heat, fan speed and power draw down to near zero

מה דעתכם? האם זה באמת יחסוך לי הספק ויוריד אותו קרוב לאפס?

לכרטיס שלי יש בעיה שבמצב IDLE עדיין צורך הרבה הספק וזה אומר שצריך להפסיק לו ממש את המתח כדי להוריד את הצריכה. נראה לכם שככה זה עובד? האם הטכנולוגיה הזו תהיה שימושית לכרטיס שלי?

אם מישהו יוכל גם לתרום מנסיון שלו עם הצ'יפסט בנושא זה אשמח מאוד

תודה

פורסם

לפי מה שאני יודע על ה-Virtu, זה אומר שאם המחשב הוא במנוחה, נגיד שאתה משתמש ב-IE או כל דבר שלא צורך המון מהכרטיס מסך עצמו, אז הוא יעבוד על הכרטיס מסך שיש במעבד .. וכשנגיד תשחק או שתעבוד 3D או שתאמץ את הכרטיס במעבד, הוא פשוט יעבור לכרטיס מסך ה"חיצוני" שזה אצלך ה-HD4850 ..

וכן יש המון ''עזרים'' לסביבה בצ'יפ הזה .. אני הייתי מעדיף אותו על P67 ..(בתור אחד שקנה P67 ומצטער על כך שלא הוספתי עוד 40 שקל.. אבל לא משנה גם ככה אני מחליף לוח בחצי שנה הקרובה).

פורסם
  • מחבר

מה שתיארת זה תכונת ה VIRTU בדיוק,

אני מנסה לרדת קצת יותר לפרטים ולהבין אם הכרטיס הבזבזני שלי יפסיק לצרוך הספק עם לוח אם כזה

פורסם

מה שתיארת זה תכונת ה VIRTU בדיוק.

אני תארתי אותו בשני המצבים, ואני גם חושב שהיית אמור להבין אבל אני יסביר :) .

כל עוד הכרטיס לא עובד, כלומר ברגע שהמחשב משתמש בכרטיס של המעבד, אז הכרטיס השני נמצא במצב של Stand by, אז הוא לא צורך כמעט חשמל (זה לפחות מה שאני הבנתי ממה שהסבירו לי על ה-VIRTU ).

בכ"מ כמה הספק אתה מתכוון לשים במערכת ?

פורסם
  • מחבר

מהו בדיוק מצב ה stand by?

הורדת שעון, או גם כיבוי מתחים?

כי במקרה של הכרטיס שלי הם לא יכבו את המתחים אני חושב שזה לא יעזור.

האם ראית איזו עדות לכך שהמתחים מופסקים? האם זה בכלל אפשרי?

פורסם

בדיוק כמו שהכרטיס מסך מתאמץ, כך הוא גם יכל "להרגע".

אבל אני עדיין לא הבנתי על מה אתה מדבר, על כמה וואטים הוא ייצרוך מהמערכת או על החום ? כי בהודעה הראשונה רשמת כמה דברים.

פורסם

סליחה שאני נדחף לאשכול שלא שלי אבל גם נתתי תשובה וגם יש לי שאלה בנושא אשמח אם מישהו שמבין יענה לי עליה.לפי הבנתי ה viru אמור לעבוד רק כאשר אתה עושה שימוש מועט בכרטיס מסך כלומר גולש באינטרנט או סתם מפעיל איזה תוכנה.

אבל כשאתה משחק הוא עובר לכרטיס המסך הראשי והחזק שיש לך על הלוח אם כלומר או נוידיה או ati.

vitu פתרו את בעיות ההשתהות כלומר ה legacy כאשר הוא עובר בין הליבה הגרפית במעבד לבין הכרטיס מסך

השאלה שלי מה קורה במצב שאני משחק במשחק וצריך יותר משאבים מהכרטיס שיש לי האם הוא ינצל גם את הליבה הגרפית וגם את הכרטיס מסך ביחד לפי הבנתי הבנתי שלא?

פורסם
  • מחבר

הכרטיס שלי רותח (אי אפשר לגעת בצלעות הקירור) גם כשאני גולש באינטרנט. אני מדבר על בסיסות 150 ווט שהכרטיס צורך גם כשהוא כמעט לא עושה כלום.

פורסם

השאלה שלי מה קורה במצב שאני משחק במשחק וצריך יותר משאבים מהכרטיס שיש לי האם הוא ינצל גם את הליבה הגרפית וגם את הכרטיס מסך ביחד לפי הבנתי הבנתי שלא?

כאשר אתה תצטרך יותר ממה שהכרטיס מסך שעובד על ה-PCI הם לא יעבוד ביחד, כאילו אם אתה צריך יותר חוזק ממה שהכרטיס שלך יכל להחזיק, אז אתה תצטרך לקנות כרטיס מסך שיחזיק יותר D: הרעיון של הVIRTU הוא פשוט לנצל את המעבד הגראפי שיש על המעבד.

עריכה:

1. הכרטיס שלי רותח (אי אפשר לגעת בצלעות הקירור) גם כשאני גולש באינטרנט.

2. אני מדבר על בסיסות 150 ווט שהכרטיס צורך גם כשהוא כמעט לא עושה כלום.

1. אם הוא מתחמם בצורה כזו, אז אין ספק - הכרטיס לא תקין. כניראה שאפשר לתקן אותו בהחלפת משחה תרמית או כל פיתרון אחר שימצא.

2. אני בספק שהכ.מסך שלך צורך 150W. אני כרגע מחפש לך כמה וואט הוא צורך. >> אתה צודק, טעיתי. הכרטיס באמת צורך 75W מכל יציאת PCIE ..אבל לפי מה שרשום כאן, אתה לא יכל להכניס מתחת ל-500W, כלומר הספק של 500W אתה חייב. ואני מאמין שאם אתה שם i7 אתה גם תשים ספק של 600W לפחות !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים