עבור לתוכן

עתיד חברות כמו MIO (הזמנה לדיון)

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם יהיה איתם?

מחירים של מכשירי ג'י פי אס נמוכים להפליא.

מכירות של סלולרים חכמים בשמיים.

האם יש להם עתיד?

פורסם

שאלה חסרת תכלית, אני מניח שכל חברת נישה צריכה להמציא את עצמה מדיי פעם, וחוץ מזה לשוק ה-GPS הייעודי עדיין יש נתח סביר בהחלט כש-MIO בהחלט שולטים בו לפחות בארץ.

פורסם

השלטון שלהם יתערער בקרוב מאוד. אני לא רואה סיבה לקנות מכשיר שלהם באיזה 600 שקל שאפשר להזמין מאיביי GPS עם מסך 5" משולב דיבורית בלוטות', משדר FM ומסך למצלמת רברס ב 320~ שקל, עם מעבד 533MHZ לא עלום שם ומודול GPS דומה או זהה לזה של מיו (SIRF ATLAS 4)

פורסם

אתה פשוט טועה - ועצם קיומן של רשתות כמו באג ואופיס דיפו הוא ההוכחה.

המשתמש ההדיוט או העסוק לא תמיד יחפש לקנות את ההכי זול (או שהוא פשוט לא מודע לכך שיש זול יותר), אלא את מה שזמין.

בנוגע לחברות שמייצרות מכשירי ניווט:

א) אחוז החדירה של הטלפונים החכמים גבוה, אך רחוק מלכלול 100% מהשוק.

ב) יש משתמשים שיש להם טלפון חכם אך הם מתקשים לתפעלו - ולכן יעדיפו GPS "רגיל".

ג) אל תשכח שרוב הטלפונים החכמים הם בעלי מסך קטן יחסית למכשירים יעודיים.

באופן כללי, מכשיר ניווט הוא בעצם "מחשב כף-יד", אשר עיקר יעדו הוא ניווט.

אז נכון, זכות הקיום שלל מחשבי כף-יד מצמטמת בעולם הסמארטפונים והטאבלטים. עד שתעלם לגמרי - יש עוד זמן מה.

בנוגע לחברת MIO ספציפית, אי אפשר לדעת רק לפי עניין זה בלבד. לא חסרות חברות ששינו את תמהיל המוצרים שלהן (IBM, נגיד) על מנת לשרוד.

פורסם

^^

ד. המכשירים הייעודיים מדוייקים יותר (ראה מקרה גלקסי אס).

ה. המכשירים הייעודיים מעוגנים ברכב (אי אפשר לשכוח אותם) ולא תלויים בסוללה קטנה.

פורסם

מה הקשר גלאקסי אס עכשיו? תעיף מבט על "תיקון" האנטנה (לתקוע פיסת נייר שתלחץ עליה קצת) ופתאום הוא מדויק כמו כל GPS אחר. או שפשוט עזוב את הגלאקסי וקח כדוגמה את המכשירים של HTC, אני לא חושב שמישהו אמר משהו על ה GPSים שלהם עד לנקודה זו.

מכשירים יעודיים לא מדויקים יותר משום מכשיר משולב, הם משתמשים באותם מקלטים בדיוק.

בנוסף, מכשירי GPS יעודיים תלויים בסוללה קטנה בדיוק כמו מכשירי סלולר, הסוללות של המכשירים האלו נעות בין 1500 ל 2000 מיליאמפר, שזה שעתיים-שלוש של ניווט, גג 4. מטען לרכב? קיים גם לסמארטפונים.

פורסם

לא רק שהם לא מדוייקים יותר, גם חווית השימוש איתם הרבה פחות טובה, בכל סמארטפון נורמלי הפיקס מתקבל תוך כמה שניות, במכשיר יעודי יכול לקחת לו כמה דקות, בסמארטפון עם תוכנה נורמלית אתה יכול לדעת איפה יש פקקים וכו' אין דבר כזה לGPS יעודי.

אין מה לעשות עתידם של הGPS היעודיים לא ורוד..

פורסם

עתידם של GPSים יעודיים בסדר גמור, כל עוד הם מכשירים מתקדמים מספיק עם פונקציות נוספות (כמו דיבורית בלוטות' שזה דבר מצוין והכרחי כיום ברכב)

הם יכולים לקבל דיווחי תנועה דרך שידורי TMC.

זה שבמדינה העילגת שלנו אין שירותי TMC נורמליים עדיין.... זה משהו אחר.

פורסם

ועדיין זה פשוט לא נותן לך כלום שהמכשיר שכבר יש לך נותן לך. אם כבר GPS יעודי אז רק אחד שמובנה בקונסולה של הרכב, לא סתם עוד מכשיר..

מילא אם זה היה כמו שוק המצלמות, מצלמות בפלאפון לעולם לא יגיעו לרמה שתיתן לך מצלמה אמיתית, אבל בGPS? המכשיר היעודי לא נותן לך כלום שהפלאפון לא נותן לך.

פורסם

אני מצטער.

פורסם

ועדיין זה פשוט לא נותן לך כלום שהמכשיר שכבר יש לך נותן לך. אם כבר GPS יעודי אז רק אחד שמובנה בקונסולה של הרכב, לא סתם עוד מכשיר..

מילא אם זה היה כמו שוק המצלמות, מצלמות בפלאפון לעולם לא יגיעו לרמה שתיתן לך מצלמה אמיתית, אבל בGPS? המכשיר היעודי לא נותן לך כלום שהפלאפון לא נותן לך.

כבר ציינתי- דיבורית בלוטות' (ולא, לא עם העוצמה המצחיקה של ספיקר בפלאפון. הרמקול המובנה של ה GPSים האלו חזק פי 3 מהספיקר החזק ביותר ששמעתי בסלולר), משדר FM למערכת של הרכב, ומסך למצלמת רברס. זה קיים גם במכשירים שמזמינים מאיביי וגם במיו ושאר ירקות, רק שבמכשירי איביי זה עולה בערך שליש, למרות שזה מקרה נדיר שזה פועל בדיוק אותו דבר, והמכשיר הזול אפילו עדיף כי אפשר לקסטם את התוכנה לא מעט.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שהמכשירים הזולים (סין) עדיפים בעצם? גם אני חושב ככה.

אז למה צריך חברה שמייצרת מכשירי ג'י פי אס בלבד?

פורסם

נכון לכרגע, יש לזה ביקוש.

איזה חברה מייצרת מכשירים כאלה בלבד?

כל חברה שיש לה מוצר אחד בלבד נמצאת במצב בעייתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים