עבור לתוכן

SQL - ברמה בסיסית

Featured Replies

פורסם

שאלה...

אם נניח אני רוצה למצוא מתוך מאגר תלמידים של לימוד ספרדית את התלמידים שלקחו את כל הקורסים בספרדית המוצעים בבי"ס, איך אני אמור לעשות את זה טכנית אם אני יודע למצוא נניח את אלו שעברו קורס כלשהו ? האם אני מביע את זה ככאלו שעברו קורס כלשהו, מוסיף * בשביל לגרום לזה שהוא יבין שאני מחפש את אלו שעברו את כל הקורסים ומוסיף DISTINCT כדי לא להציג פעמיים את אותו התלמיד ? ואם לא אז מהי הפקודה שתיתן לי את כל המגוון ולא בהכרח לפחות קורס 1 אם אני לא יודע את המס' קורסים שיש אלא שזה מובע ע"י תכונה בלבד ?

תודה !!

פורסם

מין הסתם זה תלוי במבנה של הדטאבייס והצורה שבה המידע הזה שמור..

פורסם

אתה יכול לספור כמה קורסים בספרדית יש בכלל, ואז לנסות למצוא את כל הסטודנטים שמספר הקורסים שהם לקחו בספרדית שווה למספר הזה.

פורסם
  • מחבר

אם נניח שיש לי טבלאה ששמה types ובתוכה יש type-name כתכונה אחת (מ-2 אבל לא כ"כ רלוונטי) שמשמעותה שמות כל הקורסים בספרדית, אני יכול להפעיל על התכונה הספציפית נניח SUM ואז להציג את כל הסטודנטים שלקחו בדיוק מס' כזה של קורסים ? האם זאת הכוונה ?

פורסם

אה... מה? לא ברור בכלל מה אמרת כאן. אתה חייב לפרט יותר על המבנה של הטבלאות.

פורסם
  • מחבר

יש לי טבלאה נניח types שיש לה 2 תכונות והן שמות הקורסים המוצעים ותיאור הקורסים, וטבלאה נוספת של מאגר התלמידים בשם students עם תכונות של ת.ז., שם, מייל, סלולרי. וטבלאה נוספת בשם program נניח שמכילה את תוכניות הלימוד של כל סטודנט שמכילה את התכונות: ת.ז. הסטודנט, שמות הקורסים שהוא לוקח, ומשך זמן השיעור.

ואני אמור לבנות שאילתא שתמצא לי את התלמידים שנרשמו לכל הקורסים המוצעים בספרדית (נניח שישנם רק מגוון קורסים בספרדית).

האם אני מבצע SUM על התכונה של נאמר שם הקורס, ואז אני אקבל כמה קורסים יש לי במאגר, ואז מכאן איך אני ממשיך ?

פורסם

שמות הקורסים שהוא לוקח

איך זה שמור בדיוק?

(ולמה שמות ולא IDs?)

פורסם
  • מחבר

לגבי ה- idc אתה צודק עקרונית אבל מבחינת הפתרון זה לא כ"כ משנה, פשוט אני לא מבין איך לבצע את החתך שאני צריך...

שמות הקורסים זאת רשומה בטבלאה פשוט (שורה) לכל טבלאה שמופיעה בה התכונה הנ"ל.

פורסם

מה?

לא הבנתי איך אתה שומר עבור כל סטודנט את רשימת הקורסים שהוא לוקח.

אני למשל הייתי שומר את זה בכלל בטבלה שלישית, שמשלבת ID של סטודנט עם ID של קורס. ואז אתה יכול לעשות חיפושים וחיתוכים נוחים על המידע הזה, כולל שאילתה שתחזיר למשל את מי שרשום ב-X קורסים או יותר.

פורסם
  • מחבר

הבנתי...

תודה !!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים