עבור לתוכן

רכישת מחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם- אני מחפשת מחשב נייד חדש. אשמח לקבל הצעות למפרטים.

אני משתמשת במחשב לצרכי לימודים, אינטרנט ומוסיקה. אני מעוניינת במסך 15.6 אינצ', שהמחשב לא יהיה כבד, שיהיה לו מיקרופון, מצלמה, אופציה לחיבור ל WIFI. (יכול להיות עיצוב מעניין- בכל זאת אני בחורה...)

מבחינת תוכנות: אני רוצה מערכת הפעלה של Windows 7, שיהיה בו Office ואנטיוירוס.

אני מעוניינת גם לרכוש את המחשב בארה"ב (כדי לחסוך עלויות)- באופן כללי המליצו לי לקנות שם DELL או HP. חיפשתי באתרים שלהם אבל יש שם כמות מידע אינסופית ואני פשוט הולכת לאיבוד. אגב- עניין האחריות הוא חשוב- אני אקנה מחשב שתהיה לו אחריות בינלאומית כדי שאוכל לתקן אותו בארץ למקרה שקורה משהו.

אז אם יש מישהו שמבין בנושא- אשמח להכוונה :-)

מבחינת תקציב אני בונה על 500-600 דולר...

תודה תודה :-)

פורסם

1. משקל נמוך ומסך 15.6 זה דברים שפשוט לא הולכים ביחד. כל שאר הדברים שציינת סטנדרטיים לחלוטין וקיימים (כמעט) בכל נייד כיום.

2. אופיס - חלק מהניידים מגיעים עם גרסת STARTER בעלת פונקציונליות מופחתת (כלומר, שחלק מהאופציות חסומות). אופיס מלא לא תמצאי כלול מראש במחיר בשום לפטופ למיטב ידיעתי.

3. אנטיוירוס - לא תמצאי כלול במחיר למיטב ידיעתי, אם כי יש חנויות שמציעות אחד בתור אופציה בתוספת תשלום כך שתקבלי אותו כבר מותקן עם הרכישה.

4. קנייה בארה"ב - משתלם לניידים חזקים (5000 ש"ח פלוס בארץ), לא תמיד משתלם למחשבים תקציביים. בין החסרונות שבהזמנה מארה"ב ניתן למנות, אם כי לא תמיד:

- אחריות קצרה יותר מהמקובל בארץ, לרוב בארה"ב האחריות הכלולה במחיר היא שנה בלבד.

- אחריות בינלאומית אותה ניתן לממש רק אצל ספק רשמי מטעם היצרן, ואפילו הם לא תמיד ששים לשתף פעולה במקרים של אחריות מחו"ל.

- גם ללא הסעיף הקודם, סיכוי נמוך לקבל שירות בזמן סביר אם מדובר בדגם שכלל אינו נמכר בארץ.

- תנאי האחריות עשויים להיות שונים ממקום למקום. למשל, גם אם בארה"ב נאמר "איסוף מהבית", בישראל את עשוייה להדרש להגיע לתחנת שירות בפתח תקווה, וזאת תחת אותה "אחריות בינלאומית".

- יש לשים לב שהמחיר שאת רואה באתר החנות בארה"ב אינו כולל לא רק משלוח (שעשוי להגיע לכ100$!), אלא גם מע"מ שיש סיכוי סביר ביותר שתדרשי לשלם כשהחבילה תגיע לארץ. בנוסף, המחירים לרוב לא כוללים גם את המע"מ האמריקאי המקומי, אבל אם אני לא טועה הוא אינו תופס בהזמנות לחו"ל.

5. בהתחשב באמור בסעיף הקודם ובנוסף לדרישתך לאחריות ארוכה יותר מהמינימום (אני מניח, לפחות) ולהתקנת אופיס ואנטיוירוס כלולה במחיר, התקציב שלך די אפסי. לשם המחשה, אופיס לבדו עולה בגרסה מלאה וחוקית כ600 שקל, וכאן המחיר דווקא אינו שונה בהרבה מהמחיר בחו"ל.

בקיצור, הייתי שמח לעזור, אבל נראה לי שאת בבעייה קטנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים