עבור לתוכן

איך אני מגדיר IP פנימי קבוע?

Featured Replies

פורסם

יש לי ברשת מחשב אחד שהוא מחובר קווי עם LAN והשאר הם גולשים בראוטר על אלחוטי

עכשיו אני רוצה להגדיר שהמחשב הקווי יהיה IP:10.0.0.1 באופן קבוע

אבל קל פעם בגלל הDHCP קורה שמשתנה הIP נגיד גם שאני סוגר אותו או שם אותו על מצב שינה אז בגלל שמחשב אחר התחבר באלחוטי הוא עשה אותו ראשון ואז שאני מפעיל תמחשב שלי הוא כבר שני...

ניסיתי לעשות דבר כזה.. ניכנסתי לראוטר..שיניתי את הDHCP שיהיה IP סטטי

ובמחשב שלי בXP נכנסתי לחיבורי רשת> ובפרוטוקולים עשיתי >תצורה חלופית> ושם הגדרתי לי את הIP של המחשב ואת השער וכל זה..

אז עכשיו האייפי שלי קבוע אבל זה יצר בעיה אחרת שעכשיו לכל מחשב ברשת אני צריך להגדיר שם את זה ידנית

והשאר הם לפטופים שלוקחים אותם ממקום למקום אז זה בעיה שהיו בIP הזה עם השער של הראוטר הזה..

וגם מתחברים עם אייפון ששם אני לא יודע עם אפשר להגדיר בכלל את זה

בקיצור איך אני יוצא מזה...?כל מה שביקשתי זה שהIP הפנימי רק של המחשב שלי יהיה קבוע וככה אני יכול לקמפג לי את הפורטים פעם אחת ולא להתעסק עם זה כל פעם...כי מה שקורה שכל פעם אני מגדיר למחשב שלי פורטים מסויימים שהיו פתוחים ואז הIP שלי משתנה וצריך לכוון את הכל מחדש...

פורסם

אני לא יודע איזה ראוטר יש לך, אבל אצלי בראוטר זה די פשוט, אני נכנס להגדרות LAN, בוחר את המחשב שלי שכבר קיבל IP , ושם אותו ברשימה של הIP הקבוע, וזהו.

אגב הראוטר הוא DGN2200V2 של בזק.

פורסם
  • מחבר

יש לי DLINK U2650 גם של בזק..

שם אתה רושם את האייפי ואת הפורט שפותחים(שאתה ניכנס להגדרות דרך 10.0.0.138)

בכללי ראוטר מעצבן..אין לי יום שאני לא מפעיל אותו מחדש כי הוא מתנתק בלי סוף..

פורסם

אם יש לך בהגדרות לשונית שנקראת LAN SETUP תיכנס לתוכה ותמצא משהו שנקרא address reservation ושם אני מאמין שתדע כבר מה לעשות.

אם אין לך לשונית כזאת פשוט תעבור לשונית לשונית ותבדוק אם קיים לך address reservation, אם אין בכלל אז כנראה שהראוטר לא תומך בזה, ואם יש לך זמן וכוח תלך לבזק סטור ותגיד שיש לך בעיות עם הראוטר ושהוא מתנתק בלי סוף ותקווה שהם יוכלו להחליף לך אותו לדגמים החדשים.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך בהגדרות לשונית שנקראת LAN SETUP תיכנס לתוכה ותמצא משהו שנקרא address reservation ושם אני מאמין שתדע כבר מה לעשות.

אם אין לך לשונית כזאת פשוט תעבור לשונית לשונית ותבדוק אם קיים לך address reservation, אם אין בכלל אז כנראה שהראוטר לא תומך בזה, ואם יש לך זמן וכוח תלך לבזק סטור ותגיד שיש לך בעיות עם הראוטר ושהוא מתנתק בלי סוף ותקווה שהם יוכלו להחליף לך אותו לדגמים החדשים.

זה איפה שאני מוסיף את המחשב שלי שם עם mac address ואחרי זה כתובת IP ?

אם כן ניראה לי שמצאתי..

השאלה אם זה זה?

פורסם

כן זה זה.

את הכתובת MAC אתה יכול לקבל עם ipconfig /all מה-cmd.

פורסם
  • מחבר

תודה אנשים =]

פורסם

שמע כדיי להגדיר כתובת IP שתהיה קבועה אז יש כאלה שיוכלו לעשות זאת ללא בעיה וישנו ל-static ip דרך ההגדרות וילך להם חלק ללא כל בעיה ויש כאלה שזה לא תלוי בהם וספק ה-isp משנה להם בתדירות מסויימת ואז צריך לדבר איתם שיתנו לך כתובת קבועה אז תבדוק גם את העניין הזה במידה ולא הגעת לפיתרון אחי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים