עבור לתוכן

מקלט DVB-T במחשב HTPC

Featured Replies

פורסם

היי,

קניתי את המקלט הבא בשביל להשתמש בו במחשב HTPC שיש לי בסלון:

http://www.dealextreme.com/p/dvb-t-digital-tv-usb-2-0-dongle-with-remote-controller-antenna-57201

כשקיבלתי אותו, התקנתי את התוכנה לוינדוס בנייד שלי, והמקלט עבד מצוין.

לאחר מכך חיברתי אותו למחשב שלי בסלון, שהיה מותקן עליו אובונטו 11.04 והתקנתי את הדרייבר ללינוקס. המקלט מצא תחנות, אבל השידור קירטע כאילו שאין קליטה טובה (באותה נקודה בדיוק הנייד שלי קלט מצוין עם המקלט הזה). ניסיתי בכמה נגנים שונים לאובונטו ובסוף הגעתי למסקנה שהבעיה היא בדרייבר ללינוקס. אז פירמטתי אותו והתקנתי עליו וינדוס 7.

ואותו סיפור - השידור מקרטע, כל שניה נעצר ואז ממשיך...

ייתכן שהחומרה של ה HTPC חלשה מידי?

יש בו מעבד P4 2.66GHz זיכרון 1GB וכרטיס מסך ATI HD4550, שמחובר לטלויזיה בחיבור HDMI.

האם המחשב חלש מידי בשביל המקלט?

אם לא באיזו תוכנה שמציגה DVB כדאי לי להשתמש אם הבעיה היא בתוכנה)?

תודה.

פורסם

WIN7 - תשתמש במדייה סנטר ואז תראה אם יש בעייה או לא. זו תוכנה מעולה כל עוד מה שאתה רוצה זה לראות טלווזיה ולא לספר לחברים איך התוכנה שלך יכולה לתזמן הקלטת תוכנית בצורה אוטומטית כל פעם שהדג שלך רוצה אוכל או כל אפשרות מתקדמת מיותרת אחרת בה מתעסקים בטפל ולא בעיקר.

לפני כן מומלץ שהWIN7 יחפש דריבר לדונגל שלך בצורה אוטומטית דרך ה WIN UPDATE.

זה גם נשמע קצת כמו בעיית קליטה, אם האנטנה היא מגנטית כמו שהיא נראית בתמונה תנסה להציב אותה על משטח מתכתי לשיפור הקליטה, למשל המחשב (מקרר יעשה עבודה מעולה - רק לבדיקה).

פורסם
  • מחבר

הדרייבר שאני משתמש בו הוא מה שהוינדוס מצא, התכוונתי שאני משתמש בתוכנת צפייה שהגיעה עם הדיסק.ניסיתי את המדיה סנטר, מוזר : הוא מוצא את כל הערוצים (הוא אפילו מצא כמה עשרות ערוצי רדיו שהתוכנה מהדיסק לא מצאה) אבל בערוצי הטלויזיה לא רואים כלום, יש רק קול ומסך שחור. אותה תופעה גם בנייד וגם ב HTPC.

לגבי עניין הקליטה : האנטנה נמצאת מחוץ לחלון, מוצמדת למסגרת החלון שהיא מברזל. כאשר האנטנה שם, חיבור של המחשב הנייד שלי למקלט מציג קליטה מלאה (4 פסים) והשידור חלק. בחיבור לHTPC כאשר האנטנה לא הוזזה מאיפה שהיא היתה, אותה קליטה מלאה של 4 פסים אבל השידור מקרטע. בשני המקרים אני משתמש באותה תוכנה.

לתוכנה שהגיע עם הדיסק קוראים blazevideo HDTV. רוב הסיכויים שמה שהסינים הביאו לא מקורי, אבל הסריאל עבד אז אני לא חושב שבזה הבעיה.

פורסם

אתה בטוח שאתה עם דריבר מעודכן של ATI?

יש סיכוי שאתה משתמש בריבוי מסכים?

פורסם
  • מחבר

היי,

הדרייבר מעודכן, ואני לא משתמש בריבוי מסכים.

עכשיו בדקתי, והתוכנה שאיתה אני צופה בשידורים לוקחת 90 אחוז מעבד!

ה10 הנותרים הולכים ל task manager משום מה, אני משער שכשאני סוגר אותו התוכנה תנצל 100%

אז הבעיה היא כנראה במעבד, השאלה היא האם הוא עד כדי כך חלש? אני זוכר שכשהשתמשתי בו עוד למחשב הראשי שלי, הוא הריץ (אחרי OC) סרטי 720p בקלות, עכשיו הוא לא מריץ לישידור DVB-T באיכות רגילה?

עשיתי OC קטן ל 2.90GHz, אין שיפור.

אני מדגיש שאותה בעיה היתה גם באובונטו, מערכת הפעלה קלה בהרבה מהוינדוס.

פורסם

לא יודע, הכרטיס מסך שלך אמור לעשות את רוב העבודה אם אני לא טועה או לפחות חלק גדול ממנה כל עוד יש דריברים ונגן תואמים. המדייה סנטר אמור להיות תואם.

מעבר לזה אין לי עוד רעיונות חוץ מלנסות עוד תוכנות אחרות שלצערי אני לא מכיר טוב.

פורסם
  • מחבר

ראיתי בפורום אחר שמישהו הצליח להריץ מקלט כזה עם נטבוק עם מעבד אטום, והוא השתמש במדיה סנטר. אצלי כמו שאמרתי יש רק קול בלי תמונה.

אם מישהו מכיר תוכנות אחרות לצפיה בשידורים אשמח אם תמליצו לי.

**ניסיתי את Splash lite, עם התוכנה הזו א רק שזה עובד עוד יותר גרוע, בסוף המחשב אפילו נתקע לגמרי.

פורסם

התוכנות המגיעות עם הדונגלים הנ"ל ידועות כשותות משאבים אפילו המעבד שלי הגיע ל 40%, מעבר למדיה סנטר הוריד את העומס לאחוזים בודדים

גם אני חוויתי תופעה דומה של אי התאמה למדיה סנטר אחרי שהתקנתי את הדרייבר שהגיע איתו + התוכנה, פירמוט והתקנה מחדש של WIN 7 פתרה את העניין

תחילה אל תתקין את הדרייבר תן לWIN לעשות זאת אם לא ילך אז תתקין את הדרייבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים