עבור לתוכן

המלצה על ראוטר עד 500 שקל (חיבור הרבה משתמשים אלחוטי)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

מבקש המלצה על ראוטר תקן N שמסוגל "להחזיק" כ 10-15 חיבורים wireless (בלי לקרוס)

עד 500 שקל +\-

edimax br-6424n בשימוש היום והוא קורס ברגע שמתחברים אליו הרבה משתמשים...

לא עידכון ה FIRMWARE , ולא שום קינפוג לא שיפר את היציבות שלו!

בנתיים חשבתי על:

d-link dir-655

tp-link tl-wr1043nd

linksys wrt160nl

מה עדיף? או תציעו משהו אחר...

תודה לעוזרים

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

מיותר לדעתי להחליף נתב,אם אתה צריך לעמוד בעומס של WIFI הייתי מציע לנסות להציב AP אלחוטי.

לדוגמא http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=11218

משרשר אותו למודם עם כבל ,מכבה את הויפי אצלך \או לחילופין עושה WDS וחלוקת כתובות ל2 אזורים גיאוגרפים (יחלק למי שקרוב).

בכל אופן פתרון הרבה יותר זול ונקודתי.

פורסם
  • מחבר

מיותר לדעתי להחליף נתב,אם אתה צריך לעמוד בעומס של WIFI הייתי מציע לנסות להציב AP אלחוטי.

לדוגמא http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=11218

משרשר אותו למודם עם כבל,

עד כאן הבנתי...

,מכבה את הויפי אצלך

למה לכבות? אני צריך WIFI. זה כל העניין...

או לחילופין עושה WDS וחלוקת כתובות ל2 אזורים גיאוגרפים (יחלק למי שקרוב).

סלח לי על הבורות... מה זאת אומרת חלוקה ל 2 אזורים גאוגרפים?

אגב, אולי לא מובן מהפוסט הראשון, אז אציין גם שכל ה"מכשירים" שמתחברים לראוטר נמצאים באותה דירה!

פורסם

אז ככה אני אחזור על זה אולי באמת פישטתי את זה יותר מדי.

יש לך כרגע נתב שמה לעשות לא שיא הטכנלוגיה ואחרי 15 משתמשים בויפי נופל (כנראה הוא באמת חלשש).

אתה מוריד ממנו את המעמסה הזאת נותן ל AP לשמש כנקודה המרכזת את כל הקליינטים שלך בויפי,ו ה AP עצמו משורשר לנתב בכבל רשת רגיל.

למעה משמש כנקודת AP במתווה של BRIDGE צינור שקוף לצורך העניין.

האופציה השניה היא לחבר אותם בכבל באותה תצורה אך במרחק מסוים אחד מהשני (רק אם קיימת כבילה מתאימה אצלך בבית המאפשרת הצבה של הנתב במרחק של כמה מטרים מה AP, אם הדירה קטנה אז כבר מיותר),וליצור 2 נקודות אלחוטיות אחד בנתב המקורי ואחד ב AP ולמעשה כל קליינט יתחבר לנתב הקרוב אליו הלפטופ לא רואה 2 נקודות אלחוטיות אלא רק אחת הקרובה אליו.

דרך אגב הזכר קודם 15 משתמשים באלחוטי ..ובפוסט האחרון אמרת דירה (??) למה כל כך הרבה יוזרים?

פורסם

אבל אם ה AP ישמש כ Bridge עדיין כל העומס יפול על הנתב, שכבר עכשיו לא עומד בעומס. לא?

פורסם

ע"פ הפוסט הראשון העומס נגרם ע"י התחברות מרובה על הממשק האלחוטי,גם יכול להיות שמה שגורם לעומס זה כמות החיבורים היוצאת ל WAN.

אם נבין למה משתמשים ה"מכשירים" יהיה ניתן להבין אולי יותר לעומק את התקלה.

פורסם
  • מחבר

תודה ConeMan!

עכשיו הבנתי למה התכוונת.

דרך אגב הזכר קודם 15 משתמשים באלחוטי ..ובפוסט האחרון אמרת דירה (??) למה כל כך הרבה יוזרים?

זה עבור חבר שלי, סטודנט, בדירת סטודנטים משותפת ויש לא מעט תקופות שנאספים הרבה חברה בדירה לצורך למידה משותפת... לפטופים, סמרטפונים,...

הכל מתחבר לראוטר המסכן שפשוט נופל תחת העומס (או קונפליקטים :nixweiss: ).

או קיי, אז השאלה היא כזאת, לא עדיף כבר לקחת ראוטר נורמלי שמסוגל לתפקד במצב כזה ולשלול לגמרי את הראוטר הישן, מאשר לצרף אליו נק' גישה נוספת (שגם אותו צריך לקנות), בלי קשר לכסף, מבחינת התפקוד?

פורסם

Linksys E2000

למרות שבטח אפשר יהיה להתסדר גם עם E1000.

פורסם

תודה ConeMan!

עכשיו הבנתי למה התכוונת.

זה עבור חבר שלי' date=' סטודנט, בדירת סטודנטים משותפת ויש לא מעט תקופות שנאספים הרבה חברה בדירה לצורך למידה משותפת... לפטופים, סמרטפונים,...

הכל מתחבר לראוטר המסכן שפשוט נופל תחת העומס (או קונפליקטים :nixweiss: ).

או קיי, אז השאלה היא כזאת, לא עדיף כבר לקחת ראוטר נורמלי שמסוגל לתפקד במצב כזה ולשלול לגמרי את הראוטר הישן, מאשר לצרף אליו נק' גישה נוספת (שגם אותו צריך לקנות), בלי קשר לכסף, מבחינת התפקוד?

[/quote']

במקרה הזה מדובר על עומס חיבורים החוצה כל לפטופ מייצר כ100-150 חיבורים בשימוש ממוצע זה די מעמיס את הנתב הייתי ממליץ לך באמת לחפש איזה ראוטר טוב סוס עבודה! הדוגמא של מולטיקור טובה, נתב חזק (ציפ של ברודקום) עם 32 מגה FLASH תומך DD-WRT .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים