עבור לתוכן

חיבור dac למחשב

Featured Replies

פורסם

אני מקבל בימים הקרובים בדואר את dr.dac2 שעולה 330 דולר, ואני מתלבט עם איזה כבל ואיזה סוג חיבור לחבר למחשב- אפשרות אחת היא usb שזה יותר נוח אבל פחות איכותי כנראה או אופטי או קוקסיאלי. אז מה עדיף? למישהו יש המלצה לכבל מסוים (אני מוכן להשקיע עד איזה 50 דולר).

פורסם

תתחדש.

אני מסופק אם תשמע הבדל בין החיבורים. ה-USB תומך "רק" ב-92khz לעומת עד 192 בחיבור הקואקסיאלי, הבדל חסר משמעות לחלוטין.

בחיבור קואקסיאלי אתה גם מכניס לתמונה את כרטיס הקול של המחשב שעשוי לבצע עיבוד מסוים לסאונד, שאולי אתה לא חפץ בו. אני מאמין גם שאודיוטרק התקינו בקר USB איכותי במכשיר הזה.

כך שהבחירה שלי תהיה כבל USB, באיכות סבירה ובמרחק המינימלי הדרוש - סיפור של 10-20 ש"ח לכל היותר (במקרה שאין לך כבר חצי תריסר כאלו מסתובבים לך בבית).

פורסם
  • מחבר

האמת שיש לי די הרבה כבלי usb מסתובבים בבית מכל מיני מדפסות ודברים כאלה... השאלה אם יש טעם להשקיע בכבל יותר איכותי. בהרבה מגזינים של סאונד אומרים שיש הבדל מהותי בין כבלי usb ושזה לא סתם. אני לא יודע אם זה סתם משהו אודיופילי חסר ביסוס או באמת משמעותי.

פורסם

מניסיון שלי עם כבל קואסלי טוב מאוד (Belkin Platinum מקורי, נחשב לרפרנס בזמנו) לכבל בסיסי QED Qunex P75, לא הצלחתי לבסס הבדלים ניכרים ויציבים חוצמזה שהbelkin, לפעמים, אולי נשמע יותר "מלא" אבל זה בהאזנה קריטית עד קצה יכולת השמיעה שלי... ועם מערכת הרבה יותר מפורטת ממה שיש לך אני מאמין. אז לא, don't bother.

פורסם

אני לא יודע אם זה סתם משהו אודיופילי חסר ביסוס או באמת משמעותי.

עצוב לי לומר לך, אבל חלק גדול מהז'ורנלים האלו יהללו כל שיפור למערכת בתור "משמעותי", "מוסיף צבע", "מרחיב את במת הקול והפירוט" וכו', כאשר שירת ההלל תגבר ככל שעלות השיפור עולה.

אני מפנה אותך למאמרו הקולוסלי בנושא הכבלים של רוג'ר ראסל, שהיה מהנדס הרמקולים הראשי של חברת מקינטוש שנים רבות. הדברים אמורים בעיקר לכבלי רמקולים, אבל הוא מתייחס בקצרה גם לאינטרקונקטורים ושאר כבלים. כבלי USB אודיופיליים הם אכן חידוש שאין התייחסות אליו באותו המאמר, אבל ניתן להרחיב עליהם את היריעה, מה גם שתשדורת דיגיטלית לרוב אף אמינה יותר מאנלוגית. שלא לדבר שרוחב הפס המדובר ב-DAC אודיו הוא לא גדול במיוחד (פחות מ-5 מסל"ש באיכות המקסימלית).

בקצרה - למרחק קצר (אני מאמין שהמרחק בין המחשב ל-DAC לא יעלה על 50 ס"מ), כל כבל באיכות סבירה יאפשר העברת נתונים חלקה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות. נראה לי באמת שאני אלך על הכבל קוקסיאלי שהצעת- הוא זול יחסית ונראה לי שיהיה עדיף על חיבור usb.

רק שאלה קטנה אחרונה, נראה לכם שמגבר אוזניות נייד לאוזניות iem שאינן קשות להנעה באמת משפר את הצליל?

פורסם

לא תמיד. מאוד תלוי באוזניות הספציפיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים