עבור לתוכן

חנות מומלצת לגלקסי S 2

Featured Replies

פורסם

אגב, כל החנויות כיום (לפחות עד לפני שלושה ימים) שמכרו מכשיר עם רום בעברית בעצם שמו עליו רום צד שלישי שלהם ולא רום רשמי של סמסונג. מעכשיו הם כנראה יתחילו למכור עם רום של סאני (במידה ולא תהיה לסאני בעיה עם זה)

מצטער שאני סוטה מהנושא אבל שאלה:

סאני בכלל יכולים להגיד משהו עם חנויות פרטיות מוכרות עם הרום שלהם (של סאני)? הרי אנדרואיד מבוססת על לינוקס כלומר יש את העניין של קוד פתוח וכו'....

בלי קשר, בתכל'ס, כל חנות ששמה רום שלה, דפקה לכאורה את האחריות של סמסונג העולמית.

• תגובות 59
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מבין בנושא הרשיונות לעומק

אבל כל הספריות של סאני (שאחראיות לRTL למשל) הם לא GPL

רק הKERNEL הוא GPL, כל השאר הוא תחת רשיון APACHE

אני חושב שהם לא מחוייבות לשתף אותם, אבל אולי אני טועה :)

פורסם

חבל שאנשים שאין להם מושג ולא טרחו לבדוק מה אומר החוק מגיבים בצורה נחרצת על פי מה שנראה להם. החניות\יבואנים\יצרנים לא יכולים לעשות כל מה שבא להם. לציבור יש זכויות כלשהן (כמו גם חובות - והרבה) וחובתם לקיים את הזכויות האלו.

מעבר למה שכתוב בחוק, לא הגיוני שהתקנת רום תפגע באחריות לחומרה. כמו שאני אגיד לך שאם תתקין angry birds אז אין אחריות..

פורסם

מקסימום 3 תשלומים זה מטופש יש חנויות בזאפ שנותנות הרבה יותר תשלומים :kopfpatsch:

פורסם

גלית , הבנו..יאללה , לשחרר ולהמשיך הלאה... את יכולה גם לפרוס את זה בקרדיט ליותר תשלומים...

מסכים איתך greenvector , מה שכתבת זה גם בדיוק מה שהחבר'ה בוי מובייל טוענים ולכן מאפשרים לך להחליף רום....

הבעיה היא שאין מישהו טכני ברמה מספקת שיכול לייעץ ולהסביר שם (בכנסת) לשר המסחר/תקשורת - למה מה שהחנויות עושות, לא כל כך בסדר...

פורסם

רגע.

נניח שאני קונה בארץ מסך מחשב.

נניח שאחרי חצי שנה אני מוצא אצלו פיקסל שרוף.

נניח שהיצרן נותן רק 3 חודשים אחריות על פיקסלים שרופים (ועוד מיליון שנה על המסך עצמו, אבל זה לא רלוונטי), או לחלופין שהוא מאשר החלפה רק במקרה של 5 פיקסלים ומעלה.

אני יכול לכפות על החנות בארץ החלפה/תיקון, למרות שאחריות היצרן (!) בכלל לא מכסה את זה כי זה לא עומד בתנאים שלה (שהם, לצורך העניין, רק 5 פיקסלים שרופים ומעלה, או למשל.. רק בשימוש ב-ROM רישמי) ?

פורסם

במקרה של אי הסכמה, ניתן לתבוע בבית המשפט והוא זה שיחליט.

מה שבטוח, בית המשפט לא יחליט שהחברה התנהגה כחוק, רק בגלל שהיא עמדה בתנאים שלה עצמה, שנכתבו על ידיה, כמו בדוגמאות שנתת.

פורסם

רגע.

נניח שאני קונה בארץ מסך מחשב.

נניח שאחרי חצי שנה אני מוצא אצלו פיקסל שרוף.

נניח שהיצרן נותן רק 3 חודשים אחריות על פיקסלים שרופים (ועוד מיליון שנה על המסך עצמו, אבל זה לא רלוונטי), או לחלופין שהוא מאשר החלפה רק במקרה של 5 פיקסלים ומעלה.

אני יכול לכפות על החנות בארץ החלפה/תיקון, למרות שאחריות היצרן (!) בכלל לא מכסה את זה כי זה לא עומד בתנאים שלה (שהם, לצורך העניין, רק 5 פיקסלים שרופים ומעלה, או למשל.. רק בשימוש ב-ROM רישמי) ?

אחריות היצרן לא רלבנטית

ברגע שיבואן מביא מכשיר, הוא מבחינת החוק הישראלי "היצרן" והחוק חל עליו

החוק מגדיר קלקול כ - "ליקוי, פגם או קלקול"

אם פיקסל שרוף נכנס לקטגוריה, הוא מחוייב לתקן לך את המסך (במקרה הזה כנראה להחליף) ללא תשלום

פורסם

אם פיקסל שרוף נכנס לקטגוריה

וזאת בדיוק השאלה. מי קובע את זה? כי היצרן קבע לזה כללים מאוד ברורים מבחינתו.

ובלי קשר לזה שאני צרכן וחוקים שנחקקים לטובתי ו"לרעת היבואן העושק והמרושע" אמורים לכאורה לשמח אותי - אני חושב שחוק ישראלי שכופה על היבואן/חנות משהו שהיצרן בעצמו (!) לא מוכן לספק - זו חוצפה ממדרגה ראשונה וזה משהו שלא צריך להיות.

מי שלא מרוצה מהתנאים של היצרן, שלא יהיה לקוח שלו.

פורסם

אני חושב שזה מגיע מכך שלצרכן אין כח מול היצרן העולמי, ליבואן יש יותר כח מולו

פיקסל שרוף זה אולי באמת קצת אפור (למרות שאם תלך ראש בראש מול חנות נראה לי שהסיכויים הם לטובתך), אבל זה שחנות כותבת שהאחריות לא כוללת לוח אם/GPS זה ממש לא

כנ"ל לגבי בעית חומרה במכשיר שלא קשורה לרום שנמצא עליו

גם אם סמסונג העולמית לא נותנת אחריות על לוח האם (וברור שהיא כן) אף חנות/יבואן לא יכול לעשות החרגות לאחריות שהחוק לא מתיר לו.

אני מניח גם שלסמסונג יש מדיניות קצת שונה בין מדינות, איך תקבי לפי איזו מדייניות ללכת בארץ?

פורסם

או

מי שלא מרוצה מהתנאים של היצרן, שלא ייבא את המוצרים שלו :)

פורסם

אני מניח גם שלסמסונג יש מדיניות קצת שונה בין מדינות, איך תקבי לפי איזו מדייניות ללכת בארץ?

מה זאת אומרת? לפי זאת שהיבואן מקבל.

אני מסכים איתך שאסור ליבואן להחליט על דעת עצמו שהוא "לא נותן אחריות על לוח אם/GPS", אם היצרן כן נותן את האחריות הזאת. זאת אפליה אסורה.

אבל אם היצרן בעצמו מגביל את האחריות בתנאים מסויימים, אני לא רואה מצב שבו זה הוגן לכפות על היבואן לספק אחריות שהיצרן בעצמו לא עומד מאחוריה. עם כל הכבוד והרצון הטוב.

פורסם

וזאת בדיוק השאלה. מי קובע את זה? כי היצרן קבע לזה כללים מאוד ברורים מבחינתו.

לא היצרן קובע זאת. אלא חוקי מדינת ישראל. משהו חדש ואולי בתחום אפור, בית המשפט יחליט בהזדמנות הראשונה, או שהכנסת תגדיר גם את הדבר הספציפי.

שאלה... אם היצרן קובע שהוא לא נותן אחריות על הספק כוח של המסך, אז מדוע זה שונה?

ובלי קשר לזה שאני צרכן וחוקים שנחקקים לטובתי ו"לרעת היבואן העושק והמרושע" אמורים לכאורה לשמח אותי - אני חושב שחוק ישראלי שכופה על היבואן/חנות משהו שהיצרן בעצמו (!) לא מוכן לספק - זו חוצפה ממדרגה ראשונה וזה משהו שלא צריך להיות.

בוקר טוב אליהו. זה נמצא בכל תחום. אם אתה רוצה ליבא רכב, הרכב צריך לעמוד בתקנים של החוק הישראלי. (וישנם תקנים ישראלים אגב, ששונים במעט משאר העולם) למה כאן זה לא חוצפה לדעתך? הריי ליצרן יש תקן אחר.

הפוך. מי שלא מרוצה מהחוקים של מדינת ישראל, שלא ימכור את המוצרים שלו בתוכה, או ייבא מוצרים מיצרן שלא מוכן לעמוד בתנאים האלו. ברגע שאתה מוכר את המוצרים בישראל, אוטומטית הסכמת לתנאים של מדינת ישראל.

ישראל לא מיוחדת בזה. לכל מדינה ישנם כללים משלה.

פורסם

אני לא מכיר שום מדינה שמתערבת בצורה בוטה כלכך בשוק החופשי.

ומה אתה משווה בכלל תקני בטיחות לרכבים?? WTF

פורסם

ומה אתה משווה בכלל תקני בטיחות לרכבים?? WTF

לגבי רכבים. מליון דברים לא קשורים לבטיחות, אלא רק לרישוי.

אני לא מכיר שום מדינה שמתערבת בצורה בוטה כלכך בשוק החופשי.

באיחוד האירופאי - מינימום 2 שנים אחריות על מוצרי אלקטורוניקה, עם תנאים דומים לישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים