עבור לתוכן

איתור כתובת איי פי

Featured Replies

פורסם

היי,

רציתי לברר האם למחשבים ניידים יש כתובת איי פי?

אולי קודם כל מה זה כתובת איי פי - בהסבר לאנשים שלא מבינים במחשבים - האם מקבלים אותה כאשר נירשמים לאינטרנט? או שהיא בילד אין כאשר רוכשים את המחשב? ואם האינטרנט הינו פיראטי - כמו במסעדה למשל - לקוח קנה מחשב חדש ועכשיו יושב במסעדה עם הלפ טופ שלו - האם ניתן לעקוב אחריו? האם יש לו כתובת איי פי?

תודה מראש על תשובות בשפה פשוטה

פורסם

http://itcrew.co.il/guide/networks/ipaddress

קצת חיפוש היה עונה לך על השאלות

1. כן

2. מקבלים כתובת חדשה\שונה כל פעם שמתחברים לאינטרנט במקומות שונים או באותו מקום

3. לכל דבר שמחובר לאינטרנט יש כתובת IP

4. אינטרנט במסעדה הוא לא פיראטי,

5. צריך מיומנות, לא מדובר בדבר בסיסי

פורסם
  • מחבר

ואם אדם איננו מחובר ומשלם על האינטרנט אלא יושב לו על ספסל ברחוב או יושב בביתו וקולט אינטרנט - האם ניתן לעקוב אחריו ולהגיע אליו דרך כתובת האיי פי שלו?

פורסם

נראה לי את קצת לא מבינה,

כתובת IP היא בעצם רישום של כל מי שמחובר לאינטרנט,

אם אתה בעל רשת אלחוטית, ומישהו מחובר אליך, ואתה הקצת לו כתובת IP להתחבר לאינטרנט, ברור שאתה יכול לבדוק איזו כתובת הבאת לו.

גם כל אתר שאת נכנסת אליו, יודע מאיזה כתובת IP את פונה אליו ויכול לרשום את זה אצלנו

אבל כמובן, שאי אפשר לקשר בין כתובת IP לבין אדם, כי כמו שאמרתי הכתובת לא קשורה למחשב ספציפי או לאדם ספציפי, אלא את מקבלת מספר אחר כל פעם שאת גולשת באינטרנט כדי שיהיה סדר בין המשתמשים

פורסם

כתובת אייפי זו הכתבובת האלקטרונית שלך, כמו הכתובת שלך בבית. יש שתי סוגי כתובות אייפי, דינאמי וסטטי. נתחיל בסטטי... כתובת אינטרנט סטטית זו כתובת של מתשתנה אם לא משנים אותה. ספקיות האינטרנט נותנות כתובת אחת כזאת ללקוח, כתובת שהם בוחרים ממגוון הכתבובת שיש להם ברשת שלהם (כתובות אייפי מפוצלים לפי רשתות, כל רשת כזאת נקראת סאבנט וזה ה225.225.xxx.xxx שיש לך בהגדרות, סאבנט זה פיצול כתובת פיזית אחת לכמות מוגדרת של משתמשים, 2 (לא שמיש ואני לא אפרט למה), 4, 8, 16, 32, 128 משתמשים (תוריד 2 פיזיים מכל אחד) לכתובת אחת). האייפי הסטטי הוא בדרך כלל משוייך עם אינרנט כבלים או סרברים שצריך להיות להם קוואליטי אוף סרוויס במחינת הספקיות.

כתובות דינאמיות זו כתובת משתנה ששרת הDNS (אם אני לא טועה) מספק לך כל פעם שאתה פותח שיחת התחברות לאינטרנט עם הספק שלך. כתובת דינאמית זו כתובת זמנית שיהיה אפשר לזהות עם המחשב שלך ברשת, בארץ זה בדר"כ 198.162.xx.xx. מחשב שהתחשבר ברשת אלחוטית בבית קפה מוקצה כתובת אייפי מהספק של אותו בית קפה.

אין מחשב שמחובר לרשת בלי כתובת אייפי, יש דרך להיות עם כתובת אחת ולהראות עם אחת זה נקרא שרתי פרוקסי שדרכם כאילו את יוצא לרשת עם אייפי שלהם. יש דברים שנקרא אייפי סניפר שמאפשר לך לראות אייפי של כל מי שיש לך קשר אינטרנטי איתו. מחשב שלא מחובר לרשת, חוץ מאייפי סטטי לא קיים לו אייפי.

מקווה שעזרתי.

פורסם

ממי הפחד, ממישהו באינטרנט או מהבעלים של האינטרנט האלחוטי?

אם מישהו חושד שגונבים לו אינטרנט אלחוטי, הוא יכול לבדוק אם יש עוד מישהו מחובר לראוטר ואז פשוט להסתכל מהחלון - אם אין בחוץ אף אחד עם מחשב, כנראה זה אחד השכנים..

ואם כבר מדברים פראנויה, תאורטית אפשר להשתיל לך במחשב טרויאני קטן שישתמש במצלמת הרשת (שיש היום ברוב הניידים) כדי לצלם את ה"חשוד" ולזהות אותו.

פורסם

...האם ניתן לעקוב אחריו? האם יש לו כתובת איי פי?...

כן וכן

ועכשיו אחרי שסיפקנו את מאוויהם של כל הפרנויות - השאלה היא למה?

למה למישהו לעקוב אחרי מישהו אחר?

לי אישית לא אכפת שיעקבו אחרי - מקסימום (וסליחה על הביטוי) יראו אותי מחטט באף ומנגב מתחת לשולחן. אם מישהו מספיק משועמם לעקוב אחרי שיבושם לו - אני לא כזה מעניין.

לעקוב אחרי מחשב זה רק דבר אחד - אם את פוחדת שיעקבו אחריך - תפטרי מהסלולארי ומכרטיס האשראי - כי אחריהם לא רק שיותר קל לעקוב אלא שיש גם לוג מסודר על פי חוק (אצל ספקיות הגישה גם יש לוג אבל באינטרנט קפה למיניהם זה קצת פחות מסודר).

ולענייננו - כתובת IP היא די משתנה - כתובת MAC לא כל כך (כתובת פיזית של כרטיס הרשת).

ובקיצור - אם השאלה שלך היתה שאלה אמיתית - את צריכה לשאול את עצמך מה הסיבה שאת שואלת אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים