עבור לתוכן

צריך דעה בבניית רמקול נייד 360

Featured Replies

פורסם

שלום... אני עושה מופעי רחוב ואני רוצה להכין לי רמקול נייד קטן וקל שיהיה בצורת קופסא עם 4 רמקולים אחד לכל כיוון.

חשבתי לקחת רמקולים 5.25' שההספק הכולל יהיה עד 70 RMS.

השאלה שלי היא בבניית התא עצמו של הרמקולים. האם יש בעיה לבנות קופסא סגורה עם חלל אחד לכל הרמקולים? או שצריך לחלק את החלל לתאים? או שהקופסא צריכה בכלל להיות עם פתח port?

פורסם

לדעתי הפתרון הכי קל עבורך יהיה להצמיד 2 או יותר רמקולים מוכנים כבר...תכנון של פורט ביחד עם רמקולים מסובך מספיק ברמקול יחיד, ואתה מנסה לתכנן 4 רמקולים. מה זה המופע אם אפשר לשאול?

פורסם
  • מחבר

מופע ג'אגלינג, אש, אקרובאלאנס ועוד שטויות ושילובים.

חשבתי על האפשרות הזו אבל היא תופסת הרבה נפח... אני רוצה מערכת מינימלית ככל האפשר.

אנחנו מתכננים לעשות טיול באירופה ולהתממן מהופעות רחוב... ככה שניסחב עם המערכת לכל מקום בתיק. לכן חשוב שתיהיה קטנה וחזקה.

פורסם

אני לא יודע איזה סדר גודל של תקציב אתה מתכנן לזה, אבל יש רמקולים מוגברים של 80-100W RMS בגדלים קטנים למדי היום בחנויות הגברה, ייתכן שאחד כזה בעלות של כמה מאות שקלים עדיף על הסרבול.

תסתכל על זה לדוגמא:

http://www.musical-instruments.co.il/popup.php?module=catalog&action=info&id=1052

זה לא גדול במיוחד - נכנס לתיק לא גדול מדי, כולל כבר נגן MP3 וכל זה בעלות של קצת יותר מ700 ש"ח. נכון שזה לא צליל היקפי כמו מה שאתה מתכנן, אבל במיקום טוב, סביר שיהיה מדובר במשהו יעיל יותר.

פורסם

עוד שאלה, מה מקור החשמל שלכם?

אם מדובר בגנרטור (קצת לא הגיוני בגלל דרישת הניידות והגודל) הפתרון למעלה יתאים

אם אין לך מקור (תכננת על סוללה או משהו בסגנון), הפתרון הטוב ביותר שאני יכול להציע לך הוא מצבר של רכב + רדיו-דיסק של רכב, הכי פשוט יתאים.

לפני כמה שנים כשחגגו לי 16 עשינו בדיוק את זה, והביאו כמה רמקולים, היה מספיק טוב גם למרחק של כמה עשרות מטרים. ממליץ לך לבדוק את זה

אם אתה טס לאירופה, אתה יכול לרכוש שם את המצבר והרדיו-דיסק (וגם איזה רמקולים יד שניה בכמה עשרות יורו, יש הרבה מאוד מציאות (רוב הסיכויים איזה זוג רצפתיים ישנים שנשמעים מעולה ובעלי אחלה עוצמה שיתאימו לך), במיוחד באירופה)

אם אתה באמת רציני בקטע של הניידות והגודל, אתה יכול ללכת על משהו סופר-פשוט כמו:

http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCPSQ26

להעביר רמקול (במיוחד כזה של 360 מעלות) במטוס לא נראה לי אפשרי במיוחד.

אם אתה עדיין מעוניין בבנייה אישית, אתה יכול לקנות איזה סט של 2.1 ב-200 שקל (קח את DIVOOM, האיכות לא השיא אבל הכי עוצמתיים למחיר), להעביר במזוודה ולהפעיל אותם עם אינברטור + מצבר או אם יש לך כוח להתעסק עם אלקטרוניקה, תוכל לחבר את הרמקולים ישירות למצבר (במידה ויש לך שם מסילה של 12V).

פורסם
  • מחבר

מקור החשמל יהיה סטים של סוללות D SIZE נטענות זאת אומרת שכל "חבילה" כזאת של 10 בטריות יהיה 12V 10A כנראה יהיו לנו איזה 3 כאלה גם כדי שלא נצתרך לטעון כל יום.

הכיוון כנראה יהיה לקנות בידורית קטנה... להכין משהו לבד זה אחלה... אבל אנחנו צריכים משהו אמין,חזק,עמיד ושלא יהרס פתאום ומשהו שמכינים לבד יכול לא להתאים לזה.

יש את האפשרוית האלה http://www.projector-audio.co.il/prod/208/

http://www.projector-audio.co.il/prod/160/

אני אלך לחנות לראות אותם פיזית ולשמוע אותם. גם לבדוק גודל ומשקל.

פעם אחרונה השתמשנו ברמקולים כנראה 70X2 וזה היה מספיק אני חושב... אין צורך ביותר... העניין הוא שזו מערכת סטריאו ענקית יחסית ואי אפשר להתנייד עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים