עבור לתוכן

רכשתי את SOLO6C וצריך עצה

Featured Replies

פורסם

משום מה הציפיות שלי אישית היו קצת יותר גבוהות מהרמקולים האלה, אבל עזבו.

רציתי לשאול את הבעלים של הרמקולים האלו, האם אתם שיניתם את ההגדור של ה equalizer?

כי אני מרגיש כאילו הרמקולים מתקמצנים על קולות של אנשים כאילו זה נבלע בפנים כזה...

תודה מראש!

פורסם

אתה מוזמן לפרט מה לא תואם את ציפיותיך.

אתה צריך לתת להם קצת זמן של הרצה. כשרק שמעתי את הסולו 7 שלי הם היו נורא עמומים וחנוקים, מה שלאחר כמה שעות של הרצה די השתנה.

בנוסף לאיזה מקור אתה מחבר אותם? הבאס ישתלט על ההקלטה וישמע לא משהו אם מדובר במקור רגיל (כרטיס קול אונבורד).

הביקורת באתר לדוגמה נערכה עם כרטיס קול איכותי.

פורסם

לי יש אותם.

גם הציפיות שלי מהרמקולים בהתחלה היו גבוהות,אבל הרצתי אותם הרבה שעות,והם מספקים תמורה נהדרת!וכמובן לאחר שקניתי סטנד מקצועי וייצבתי אותם בזוויות נוחות.עם זאת שינתי את ההגדרות בתוכנת המוזיקה שאני משתמש בה שתתאים למוזיקה שלי.ע"י האזנה לשיר שאני מכיר כל כך טוב ויודע איך הוא אמור להשמע וכל פעם שחקתי עם זה עד שנשמע לי בצורה הכי טובה.הגברתי את הקול של הזמר\ת והורדתי את הבאס.

הבאס אכן נשמע עמום אבל אתה יכול להוריד את זה בequalizer ואל תייצב את הרמקולים האלו על שולחן!הבאס נשמע נורא ככה!!

הכרטיס קול שאני משתמש בו הוא מובנה והוא ממש ממש ממש פשוט,עם זאת שומעים נהדר כאשר מכוונים נכון את הequalizer... :)

חשוב מאוד שתמקם אותם נכון,כפי שהומלץ כאן.ושתשנה את הequalizer לסגנון מוזיקה שאתה אוהב.

יום טוב :)

פורסם

משום מה הציפיות שלי אישית היו קצת יותר גבוהות מהרמקולים האלה, אבל עזבו.

רציתי לשאול את הבעלים של הרמקולים האלו, האם אתם שיניתם את ההגדור של ה equalizer?

כי אני מרגיש כאילו הרמקולים מתקמצנים על קולות של אנשים כאילו זה נבלע בפנים כזה...

תודה מראש!

עם איזה נגן אתה משתמש?

לא תאמין כמה אפשר להוציא מהגדרות של תוכנה ומערכת הפעלה.

פורסם

בכלל הרבה אנשים קונים אותם ולא ממקמים כמו שצריך, אין לך מושג כמה זה משפיע על הסאונד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על כל התגובות,

פשוט אני מגדיר מוצר איכותי, כשצריך כמה שפחות להיתעסק עם ההגדרות שלו עד שהוא יעבוד מושלם.

בגלל זה אני לא אוהב לגעת בכל מיני הגדרות של equalizer אבל כנראה שזה מה שאני אעשה בסופו של דבר.

מה גם איכזב אותי שהיו לי רמקולים חצי גודל מלפני 10 שנים שנתנו איכות לא פחות טובה מה SOLO...

כרגע הם מחוברים ל PC לכרטיס קול פנימי, וזה לא ממש אופצייה לקנות כרטיס יעודי מבחינתי.

הנגן שאני משתמש בו הוא SPLASH PRO וסתם גם מוזיקה מ YOUTUBE.

בקשר למיקום אז הם אכן ממוקמים על השולחן אבל לדעתי זה אפילו יתרון כי אני מרגיש ממש את הרעידות באצבאות אז זה לא מפריע לי.

איזה הגדרות אתם ממליצים לי לשנות במערכת הפעלה \ תוכנה בשביל באמת להנות מהקנייה הזאת?

פורסם

ממליץ להשתמש בנגן Foobar או winamp, בנוסף מוסיקה ביוטיוב (ביט-רייט נמוך למדי) תשמע רע יותר ברמקולים האלו כי הם מאוד רגישים לאיכות נמוכה, יש לנגן קבצים בביט רייט גבוהה איתם (320).

פורסם

וכמובן לאחר שקניתי סטנד מקצועי וייצבתי אותם בזוויות נוחות...

איזה סטנד מקצועי קנית להם? סטנד בסיסי לצערינו עולה בערך כמו הרמקולים האלה, גם אני בחיפושים (אפשר לחשוב שמדובר בטכנולוגיית חלל מסובכת לפיתוח... חבל).

מוסיקה ביוטיוב (ביט-רייט נמוך למדי) תשמע רע יותר (יחסית למה?) ברמקולים האלו כי הם מאוד רגישים לאיכות נמוכה

הכל יחסי. אני לא חושב שהרמקולים האלה מאוד רגישים למוזיקה באיכות רעה, רגישות אמיתית כזו זה דבר מעצבן וזה ממש לא נחלת חלקם של הרמקולים האלה. צריך לשמוע מקור מפורט עם רמקולים מפורטים בשביל להבין מה זו רגישות אמיתית, כזו שקשה להאזין לה. מה שכן נכון זה שרמקולים, ככל שהם יותר טובים ומפורטים יהיו יותר "רגישים" לכן סולו 6 יהיו רגישים יותר לאיכות ההקלטה מרמקולים פשוטים של 200 ש"ח אבל אני לא ממש חושב שהם נמצאים בסקלה של רמקולים שרגישים מאוד לאיכות הקלטה נמוכה. יוטיוב גרוע יהיה גרוע גם על אוזניות של 30 ש"ח, אין שם ניואנסים שנעלמו אלא רוב המידע האקוסטי נעלם משם. אני לא נגד יוטיוב כמובן, זה סוג של פלא טכנולוגי.

אני מצטרף להמלצות, לא כדאי לשפוט את הרמקולים או רמקולים בכלל לפני שהם עברו לפחות 50 שעות של השמעה.

פורסם

יש לי את הסולו 7 שלא שונים בסאונד עד כדי כך מהסולו 6 והם -מאוד- רגישים להקלטה באיכות נמוכה, אבל מאוד. ובהשוואה לרמקולים רגילים, אפשר לומר שהם רגישים כמעט כמו אוזניות ממש מפורטות.

פורסם

אני חושב שהרמקולים שלך טובים מאוד לתקציב. אני לא כלכך יודע מה זה רמקולים רגילים - זה נשמע לי כללי מדי, כל אחד יגדיר את זה כמשהו אחר. אני חושב שהתכוונת שהם מאוד רגישים יחסית לרמקולים פחות טובים ושאם עברת אליהם מסט של קריאטיב ב190 ש"ח התכונן לרגישות גבוה יותר או הרבה יותר לאיכות ההקלטה. עדיין אני חושב שהם רחוקים מרמקולים שידועים כרגישים לאיכות, וכשאני מדבר על רגישים אני מדבר על כך שקשה פיזית להאזין למוזיקה באיכות גרועה, כשכמובן רמקולים כאלה ישמעו חלומיים בהקלטות מפורטות איכותיות, זה הTRADE OFF. קשה להתעלם גם מהעניין הפיננסי - רמקולים כאלה (עם הגברה) ידרשו תקציב של לפחות פי 6-10 יותר ( :-[ ).

אולי צריך להבדיל בין - רמקולים שבהם מתחילים לשים לב בבירור לניואנסים ולפאקים בהקלטות לבין רמקולים כלכך מפורטים שכבר קשה מאוד לשמוע הקלטות שהן לא באיכות גבוה. אגב, קשה להתעלם גם מהמקור כשמתייחסים לרגישות ההקלטה.

בכל מקרה הסולו 6 ו 7 הם רמקולים מבורכים שמאוד היו נחוצים בסקלה הזו של מחיר ושימושים בארץ. אמנם אני לא קונה דברים כאלה אבל לחלוטין מעריך אותם.

פורסם

ice2k (אייל?),

בנוגע לסטנדים, קפוץ לאומגה אודיו בחולון, זוג סטנדים ST6 בגובה של 60 ס"מ למדפיים יעלה לך כ 300 ש"ח (אולי אפילו פחות, תלוי בכמה "מחיר" מרדכי יעשה לך ;)) אלו סטנדים מאלומניום, מגיעים עם ספייקים לרצפה ורגליות גומי לרמקול. כל "עמוד" (יש 2 בכל סטנד) הוא חלול ואפשר למלא אותו בחול (אתה מקבל שקיות).

ה L7 שלי על הסטנד המדובר -

2011-02-06_02-52-48_478_Rishon%20LeZion.jpg

(צולם מפלאפון אז מצטער מראש על האיכות ה thumbs_down.gif)

פורסם
  • מחבר

באמת זה נראה ממש יפה על הסטנדים האלה פשוט מדהים. :yelclap:

אבל 300 שקל כרגע אני יכול להסתפק בזה שהם יעמדו על השולחן.

בכל מקרה שאלה אחרונה לפני שאני נרגע..

בקטע הזה :

הרמקולים שלי עושים צליל ממש לא טבעי מין רעשים מגעילים כאלה... האם זה תקין( כלומר קורה כי איכות השיר לא טובה)?

פורסם
ממש לא טבעי

אופייני. גם אצלי זה קורה רק שאני משער שבמידה הרבה יותר מעצבנת וברורה.

אל תצפה לאיכות משירים ביוטיוב. בטח שלא ב 360p. זה המיץ של הזבל. אם אתה בכל זאת רוצה לשמוע אז תחפש 1080p.. זה עדיין גרוע אבל עוד איכשהו סביר ובסולו שלך זה יהיה עוד פחות מורגש מאשר קובץ WAV/FLAC.

הסיבה לכך היא שברגע ששדרגת את הציוד, אתה שומע את המוסיקה בצורה "שקופה" יותר. זה עובד לשני הכיוונים - ממוסיקה איכותית במיוחד אתה תהנה, אבל ממוסיקה ממקור גרוע אתה תסבול.

פורסם

LOSNIR

אני לא אייל. תמונה יפה. משום מה אמרו לי שהמחיר אצל אומגה הוא גבוה יותר. אני מחפש גם משהו קצת מעוצב ומינימליסטי ואני זוכר שפחות אהבתי את הסטנדים שלהם מבחינת עיצוב אבל המחיר סביר. אתה בטוח שהם מאלומיניום? בתמונה זה נראה מעץ. אם זה אלומניוום זה יכול אולי להראות יפה בכסוף.

אתה מדבר על הסטנדים האלה?

http://www.omega-audio.co.il/product/66766,3338,25261.aspx

הסטנדים שלך בתמונה נראים 70 ס"מ.

משהו יותר מינימלי שאהבתי זה משהו כמו בתמונה. הבעייה שהם עולים 500 בערך ולא יודע עד כמה הם שווים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הבסיס הוא מעץ (MDF), הרגליים והמעמד ממתכת. Losnir קיבל מחיר טוב, לי הוא לקח 300 ש"ח על חצי אורך (ST-3).... אבל מוצר איכותי בהחלט וגם נראה יותר טוב on-site מבתמונות לדעתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים