עבור לתוכן

קירור מים לI7 2600K

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי מחשב עם מעבד I7 2600K.

אני מעוניין לקרר אותו כדי לבצע OC ברמה סבירה (לרמה של 4.5GHZ אם אפשרי)

ראיתי דיל על מארז+מערכת קירור מים מובנת של TT

הדגם הינו LE2000BWS

לאחר קריאה עמוקה באינטרנט אני מבין שהמערכת הינה ישנה (ולכן המחיר שלה כה נמוך באופן יחסי)

אני לא מתכנן להשתגע מעבר לזה ולהשקיע בקירור מים גם לכרטיס מסך כי אין לי צורך, לגבי הציפסט במידה וצריך גם כן אשמח לשמוע על כך.

אני מבין דבר או שניים בטרמו דינמיקה לכן ניסיתי לחשוב בעצמי מה עלול להיות לא יעיל במערכת כזו אפילו אם היא ישנה,

במידה והמערכת הנ"ל לדעתכם לא תספק לי קירור מספק לרמה סבירה (אגב רצוי שהמערכת קירור תיהיה שקטה יחסית כי המחשב בחדר השינה)

אני מוכן להשקיע סכום נוסף (300-400 שח אפילו הזמנה מחול אם צריך)

לבלוק קירור מים אחר או רכיב אחר שלדעתכם יתרום משמעותית לקירור המערכת.

תודה מראש,

גיא.

פורסם

אל תתקרב למערכות המוכנות של TT, חשבתי שהם כבר נעלמו מהעולם לפני כמה שנים.

בגדול, האפשרויות שלך הם:

קירור אוויר טוב, דוגמת הDH-14

קירור "מים" בסיסי, דוגמת הH70 של קורסאייר נניח.

קירור מים - יש קיטים של XSPC, עם רדיאטורים בגודל 240/360 בעוביים שונים. הם נותנים תמורה מעולה לכסף (סביב ה1K ), צריך להזמין מחו"ל.

לשיקולך.

עריכה:

הנה הקיט המדובר - והוא במבצע. אני מאוד ממליץ על החנות אגב.

http://www.sidewindercomputers.com/xsra750rxwak1.html

פורסם
  • מחבר

המערכת שציינתי כבר נרכשה אבל אני אבדוק אפשרות לבטל את ההזמנה.

(אגב לפי התגובה שלך נראה כי יש חסרונות גדולים מאוד למערכת הזו, אשמח אם תוכל לציין אותם כי לא מצאתי מידע עם חסרונות כאלו)

ויש עדיפות למשהו שזמין בארץ אם כי המערכת שהראת לי באמת קורצת ללחיצה על לחצן הADD TO CART

האם מערכת בסיסית כמו הH70 תתן לי טמפ' סבירה בOC כפי שציינתי? (שלהבנתי אינו כה חזק למעבד הנ"ל)

תודה שוב!

פורסם

פותח התרד בתקציב ולשימושים שלך קירור אוויר איכותי יספיק בהחלט...

המארז או המערכות קירור מים בתקציב נמוך יעניקו לך תוצאות גורועת מזה של קירור אוויר איכותי..

פורסם

המערכת של ThermalTake מחרידה, ביצועים גרועים עם אפשרות מאוד גדולה לקורוזיה עקב שימוש באלומיניום במגע עם מים.

פורסם

מבלי לפגוע, יש קירור אוויר יעילים יותר מאשר הTT, היא בעיקר נועדה ל"נוי".

משאבה חלשה מאוד, רדיאטורים בינוניים- מינוס (מאלומיניום), ובלוק (מנחושת)עם תכנון פנימי פשוט גרוע. המערכת פשוט לא טובה מיסודה.

גם - תצור לך קורוזיה תוך זמן מה, בייחוד עם נוזל קירור שאינו אנטי-קורוזיבי

מערכת כמו הH70 תתן לך שקט יחסי , אבל למה לשבור את הראש עם מיקום רכיבים כמו הרדיאטור וכו'? למה לא ללכת על הDH-14 שמציג ביצועים מעולים, שקט, ללא צורך בתחזוקה כלשהיא למעט ניקוי מאבק פעם בכמה זמן.

הכניסה לעולם המים דורשת יותר התעסקות, זה טוב ונחמד - אבל כדאי להיות מודעים לקראת מה הולכים.

המערכת שהבאתי לך - יכולה לשמש אותך בעתיד גם לשדרוגים, הרדיאטור מעולה, הבלוק נותן תמורה מעולה לכסף, נקודת התורפה היא המשאבה, שתוכל לשדרג אותה בעתיד אם תרצה.

פורסם
  • מחבר

קודם כל המון תודה לכל המגיבים.

זה ממש חשוב היה לי לשמוע מה אתם אומרים כיוון שאני לא בקיא במערכות קירור מים למחשבים.

אני כבר אומנם יושב מס ימים בקדחנות וקורא אבל לא ראיתי שום מידע על מה שציינתן כאן לכן זה מאוד חשוב לי.

תודה על ההמלצה על מערכת הH70 אני קורא עליה מס ביקורות ועושה רושם שהיא בהחלט סבירה.

לגבי הDH14 ניסיתי למצוא נתונים אך ללא הצלחה, איזה דגם\חברה מדובר?

כפי שציינת הדליק אותי שזה מערכת יפה (לנוי) אבל עצם העובדה שהיא לא ממש פרקטית אני אוותר עליה.

חשוב לי מערכת שתעבוד טוב והדבר האחרון שאני חושב עליו הוא היופי של המערכת.

האם זה המקום לבקש כמו כן המלצה למארז לקירור מסויים שהומלץ כאן? (מכיוון שאני הולך לבטל את ההוא שהזמנתי)

ההרפתקאה של עולם קירור המים אינה מאיימת עבורי ואני אשמח להיכנס לזה, אני נעזר במס' אנשים (בעלי נסיון בהתקנות מערכות קירור מים) להרכבה ככה שמבחינה זו אני מכוסה.

הגוק הזה בראש לא עוזב אותי פשוט.. (של המערכת מים)

שוב, המון תודה.

פורסם

NOCTUA D14 אתה מוזמן לעיין בביקורות עליו באתר..

ומארזים לא חסר..יש את הפורום הספציפי לזה ;D

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

אז אני סגור על או הDH14

או הH70

(יש עדיפות לאחד מהם מבחינת ביצועים אגב?)

השאלה האם הDH14 ייכנס למארז שארכוש.

פורסם

דבר ראשון, אני מגיע עם i7 ל-4.5 על אוויר. בעומס משחקים המעבד מגיע ל-75 מעלות, כאשר הקירור הוא SpinQ VT, שזכיתי בו באחת ההגרלות של HWz (אם הייתי קונה הייתי בוחר משהו יותר טוב), והמזגן מכוון ל-26 מעלות.

אני הזמנתי קירור מים מחו"ל ואני כרגע מחכה שיגיע, בעיקר כי נמאס לי מהרעש. עם קירור אוויר איכותי לא אמורה להיות בעיה להחזיק את המערכת ב-65 מעלות ואולי אף פחות.

הקיטים המוכנים שנמכרים בארץ הם ברמות שונות של זבל, כאשר ה-TT מחריד, וה-H70 סבירה בלחץ (יותר טובה מרוב קירורי האוויר אבל לא ברמה של שאר קירורי המים). הקיטים של XSPC לא יקרים יחסית ונותנים ביצועים טובים. ה-RS240 עולה 130$ בערך לפני משלוח ומיסים.

קח בחשבון שהשקעה בקירור מים היא בעיקר ראשונית כי המערכת עוברת איתך גם למחשב הבא, במקרה הכי גרוע רק צריך להחליף בלוק.

פורסם

לי יש את הNOCTUA NH-D14 ואני מאוד מרוצה מרמת השקט והקירור.

בהשוואה לאפשרויות אחרות זה אחלה קירור אבל כנראה לא הדבר הכי משתלם.

הכל תלוי בסוג הOC שאתה מעוניין בו.

לOC שפוי זה יהיה ביזבוז אדיר להשקיע בקירור מים טוב.

וקירורי מים לא טובים לא עדיפים על קירור אוויר טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים