עבור לתוכן

בעיית חימום ב Q6600 בOC ל 3200MHZ+ TUNIQ 120

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תבטל את הOC ותראה אם זה לא קורה..אם אכן התופעה נעלמה אז זה לא קשור לכונן..ואין סיבה שהוא יהיה תקול פתאום..

ביטלתי OC למרות שזה עבד לי ככה במשך 3 שנים

השיהוקים ממשיכים לפעמים יותר לפעמים פחות

עשיתי תיקון שגיאות יסודי ומלא פעם נוספת בעליית הוינדוס(לקח כשעתיים)

למרות שהוא כותב שהוא לא מוצא שגיאות בכונן

פתאום המחשב חזר לעצמו וההארדיסק שוב עובד במהירות כמו שצריך

אז התקלה היא או מההארדיסק או מבקר הSATA במחשב שלי שמתשגע?

אם איזה כלי אפשר לבדוק? ואיך אני פותח את הSMART שיש לי בכונן כדי שאני יעלה פה תמונת מצב של ההארדיסק

המחשב יעבוד בסדר לכמה ימים ואז שוב התופעה תחזור,יש משהו שגורם לשגיאות בכונן

ובקשר לOCCT ולטמפ' המעבד- אני עדיין לא מבין למה המבחןמפסיק לי בשגיאה אחרי 5 דקות וגם כהשטוניק עובד על מקסימום הטמפ' חוצות את הרף 75C מעלות

פורסם

תבדוק בביוס אים מוגדר התראה על מעלות מסויימות כאשר הוא מגיע לטמפרטורה מסויימת,

בנוסף לא ממש הבנתי ביטלתה את הOC אבל עדיין הטמפרטורה מגיעה ל72 מעלות?

פורסם
  • מחבר

הגדרתי בלוח שזה יתריע על מעבר ל70 מעלות במעבד

זה כבר קיים אצלי כשנה ובכל מקרה כתוב שזה יתריע ולא יכבה את המחשב או יעשה ריסטרט,זה לא מתריע כי אין לי רמקול פנימי בלוח אם שיצפצף

בכל מקרה זה לא הבעיה במעבד השיהוקים נמשכים גם בלי הOC- במצב מנוחה במהירות 2400-2100 MHZ הטמפ' הם 52-59 מעלות

במצב מאמץ ב OCCT הם בין 70-75 אפילו כשהטוניק במקסימום

הבעיה היא בוודאות או הארד דיסק או במתאם הSATA בלוח אם שגורם לשגיאות בהארד דיסק עם הזמן

והדרך היחידה לתקן את זה זמנית זה בעזרת תיקון שגיאות של וינדוס בדיקה עמוקה(שני האופציות מסומנות בוי)

הדבר הכי חשוב כרגע זה ההארדיסק אחרי שאני יטפל בו אני ישים משחה חדשה למעבד וינקה את כל המחשב מאבק(שנתיים בלי נקיון)

איך אפשר לבדוק לשגיאות בהארדיסק?

פורסם

תריץ בדיקה עים HD Tune כדי למצוא תקלות כמו סקטורים פגומים, נזק פיזי אי אפשר לתקן.

ישנם תוכנות לתיקון של סקטורים כמו HDD Regenerator או MHDD.

פורסם

75 מעלות זה קצת גבוהה הייתי אומר אבל לא חורג אצלי אותו מעבד אותו לוח אותו קירור כבר 3 + שנים אף פעם לא הגעתי לטמפ של 75 ב 3200 ממש מוזר לי ,או שהמארז והקירור שלך מלאים אבק ,או שהמאורר שלך לא עובד או אחד המאוררי בבמארז לא עובדים .

תבדוק שכולם עובדים תעשה ניקוי אבק (במידה ואתה יודע איך לפרק הכל כן )ותראה !

לכאלה טמפ הגעתי ב OC של 3.8 למעבד הנ"ל ...

פורסם

בשלב זה אני רוצה להזכיר את תורת היחסות.

כדי להחליט אם הטמפרטורות גבוהות או נמוכות ביחס לתדר מסוים צריך לדעת את הVID של המעבד (שהגדיר היצרן) ואת הVCORE שהוא מקבל בOC לאותו תדר.

ואז אז לחשב פנימה את הקירור של המעבד, מהירות המאוורר, וסירקולצית המארז.

אני עדיין מחכה לVID (אפשר לבדוק עם CORETEMP, ועדיף לבדוק כשהמעבד מתאמץ כי זה יכול להשתנות אם המכפלה יורדת במנוחה)

וגם לVCORE כפי שהוא מוגדר בביוס, ודרך CPU-Z (שאולי קורא לו VID בטעות).

פורסם
  • מחבר

בתחילת הדיון כבר פרסמתי תוצאות של OCCCT ושם זה מורץ בOC של 3.2

יש שם תמונות של מתח הVID שמורץ למעבד

בדקתי לפי ה CORETEMP הVID עומד על 1.262

היום בערב אני יריץ HDTUNE ואני יעלה פה את התמונות

בכל מקרה לנקות אבק אני יכול מהמחשב אבל לפרק את הקירור ולשים משחה חדשה ולפרק את המארז אני לא יכול

נראה לי אני יסחוב את זה לאיזה חנות מחשבים שיעשו לי את זה(כולל קירור של nvidia)

באיזור הקריות יש חנות שעושה את זה? אני מכיר פה רק את ksp

ודרך אגב יש לי מארז sagita raidmax 2 עם שני מאוורים של 120 MM וכולם עובדים כולל האוורוור של הטוניק(אני שומע אותו טס על מקסימום)

פורסם

רציתי יותר פרטים.

אם תקרא את ההודעה הקודמת שלי וגם את ההודעה שלפני, תראה שביקשתי לדעת את הVID שאפשר לבדוק עם CORETEMP. (לא סתם ציינתי CORETEMP)

הVID הוא המתח שהיצרן הגדיר למעבד לעבוד בתדר המקורי שלו, נתון זה נמצא על המעבד וCORETEMP יודע להציג אותו.

שוב אני יציין שחשוב לוודא שהמעבד יהיה במאמץ בינוני ומעלה כשבודקים את הערך הזה, כי אם המכפלה והתדר יורד בגלל מנוחה הערך יכול להשתנות והתוצאה תהיה שגויה.

ובהודעה השניה גם ביקשתי את הVCORE כפי שהוא מוגדר בביוס, ובCPUZ (שכנראה קורא לזה עדיין בטעות VID).

אם לא הבנת עדיין הVID והVCORE הם שני דברים שונים.

אז שני דברים חסרים לי שביקשתי.

אולי הם לא יעזרו כרגע לגבי הטמפרטורה, אבל הם נותנים תמונה טובה יותר של יכולות המעבד שלך, והמתח בו הוא עובד (ועל הדרך גם אם המתח מוגדר ידנית או אוטומטית בביוס).

פורסם

בדקתי לפי ה CORETEMP הVID עומד על 1.262

אם זה הVID האמיתי של המעבד שלך יש לך מעבד טוב לOC שאמור לעבוד במתח נמוך יחסית ולייצר מעט חום.

לא רק שאתה לא אמור לקבל טמפרטורות כאלו גבוהות, אתה גם אמור להיות מסוגל להגיע לתדרים גבוהים יותר.

פורסם
  • מחבר

אם זה הVID האמיתי של המעבד שלך יש לך מעבד טוב לOC שאמור לעבוד במתח נמוך יחסית ולייצר מעט חום.

לא רק שאתה לא אמור לקבל טמפרטורות כאלו גבוהות, אתה גם אמור להיות מסוגל להגיע לתדרים גבוהים יותר.

זה מה שאמרתם לי בפורום לפני שלוש שנים מילה במילה

אני ילך לKSP וישלם להם שינקו לי את כל האבק מהמחשב וישימו לי משחות חדשות גם למעבד וגם לכרטיס הגרפיקה וללוח אם

פורסם

שים לב את כל זה אתה יכול לעשות בעצמך אים אתה לא בטוח אתה יכול לראות סרטונים ביוטיוב איך עושים את זה,

אין ספק שזה יכול להוריד טמפרטורה, אבל לא ניראה לי שזה המצב אצלך,

בכל אופן מה המצב של הטמפרטורה עכשיו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים