עבור לתוכן

כמה שאלות על פטיפונים

Featured Replies

פורסם

1. יש לי רסיבר YAMAHA עם כניסה לפטיפון, אני מניח שזה אומר שאני לא צריך לקנות פונו סטייג', אלא אם כן אני לא אוהב את הצליל או רוצה צליל שונה?

2. בחלק האחורי של המגבר יש כפתור שמעביר בין MM לMC, מזה אומר?

3. איזה מעמד צריך לפטיפון?

4. מזה ראש MC? אני רואה מלא פוסטים על זה, ואין לי מושג למה הכוונה. מה היתרונות/חסרונות שלהם לעומת ראשים אחרים ומה הופך אותם לכל כך מבוקשים?

בנוסף, מה הטווח מחירים של הראשים האלה?

5. יש משמעות לגובה השידה שעליה מונח הפטיפון?

פורסם

1. אכן.

2. ראשי MC מוציאים מתחים נמוכים יותר מראש MM(ראה 4) ולכן צריך הגברה(פונו סטייג') שונה.

3. יציב. גם שידה שבנויה כמו שצריך תספיק לפטפון פשוט.

4. ראשי MM וראשי MC בנויים אחרת, תקרא את המאמר בווקיפדיה, הוא ממסביר בצורה פשוטה וממצה את ההסברים.

5. כן, זה לא נוח לשים תקליטים על מעמד נמוך (: חוצמזה אין משמעות.

פורסם

איזה מעמד צריך לפטיפון?

פטיפון מאוד רגיש לזעזועים ורצוי לבודד אותו מכל דבר שעשוי לייצר ויברציות. אתה צריך לבודד אותו מויברציות או מציוד שמייצר ויברציות (לדוגמא - מחשב). אתה גם יכול לבנות (בעלות נמוכה) משטח או רגליות יציבות לפטיפון. אני בניתי רגליות מאוד אפקטיביות שבנויות משעם וסורבוטן. בשוק יש כל מיני רגליות יחודיות וסטנדים אקזוטיים שעולים המון כסף, תעזוב את זה.

פורסם
  • מחבר

למזלי, אבא שלי נגר. אני יבקש שיבנה לי סטנד מעץ מלא, או מפלטת פורמייקה מסיבית בשביל המשקל ואני יקנה רגליים טובות ואת המשטח של bright audio שמוכרים באודיו פידלטי. אמור לעשות את העבודה לא?!

אני מקווה שאין בעיה לשים על אותו הסטנד (מתחת לפטיפון) גם את הרסיבר שלי?!

פורסם

אל תעשה מזה סיפור גדול ובטח אל תוציא עודף כסף - עדיף שתחסוך לתקליטים טובים ולרכיבים חשובים יותר במערכת.

באופן כללי - מומלץ לבודד מבחינה מכנית את הפטיפון משאר מרכיבי המערכת. דרך מקובלת לבודד רכיב מסוים הוא להניח אותו על משטח שיודע לספוג רעד ולהמיר אותו לאנרגיית חום - סוג של בולם זעזועים למעשה. חומר מקובל לבניית בולמי זעזועים כאלו הוא סורבוטן (קיים גם בשמות אחרים). אתה יכול לקנות את החומר הזה בצורות שונות ויכול לבנות איתו פלטה מבודדת או רגליות בולמות זעזועים מעולות.

רק שתדע - כאשר אתה קורא באתרים של חברות אודיו על חומר בידוד פולימרי פלאי כזה או אחר - הם כמעט תמיד מתכוונים לסורבוטן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים