פורסם 2011 ביוני 1414 שנים אני לא קונה יותר מנגל נמוך, נשבר לי הגב לנפנף שאני על הברכיים.אני ממליץ לכם על מנגל שעומד על עמודים, כמו שולחן מגהץ, פשוט תענוג.כמה שאלות 1) איזה מנגל אתם ממליצים ?2)איזה שיטה הכי טובה ומהירה אתם מכירים להדליק את המנגל?3)איך אתם מנקים את הרשת?
פורסם 2011 ביוני 1514 שנים 1) העגול הגדול מאוד נחמד.2) נסה ניירות מגולגלות טבולות בשמן.3) לא מנקה, זה חלק מהטעם.סתם... אני גר בעיר בדירה, מה לי ולהחזקת מנגל.שמי שיש לו בית עם חצר ידאג שיהיה מנגל גדול יפה ונקי.אני אחראי על הרוטב וההזלפה (כי אם אתה רוצה שזה יהיה כמו שצריך, תעשה את זה בעצמך).
פורסם 2011 ביוני 1514 שנים בקשר לשיטה לנקות את הרשת-אחרי שהמנגל דולק,קח חצי בצל ותעביר אותו את המנגל.גם "מנקה" וגם נותן טעם מצויין לאוכל.
פורסם 2011 ביוני 1514 שנים מחזק את מיני.אצלי בבית עברנו מזמן למנגל מוגבה על רגליים, שהוזמן במיוחד. בנוגע להדלקת המנגל: שמים מדליק פחמים (או כל כימיקל רעיל לבחירתך) ומניחים בצד המנגל. שמים גחלים מעל המדליק ומבעירים את החתיכות הלבנות. תוך כמה דקות תהיה לך להבה דיי משמעותית, ובשלב הזה תפזר את הפחמים לאורך כל המנגל ותוסיף כמה שצריך.ניקוי הרשת מתבצע עם מעין שפכטל יעודי, ואחת לכמה זמן ע"י ניקוי חול תעשייתי.
פורסם 2011 ביוני 1914 שנים אני ממש לא ממליץ על המדליק פחמים. (קוביות הדלקה), בד"כ זה לא נדלק כמו שצריך, ומשאיר שאריות. חוץ מזה, שהקוביות האלה עשויות מאציטון וזה בטח לא תורם לבריאות. אני משתמש בנוזל הצתה, ואם המצב ממש קשה. אני לוקח נייר טואלט טובל אותו בשמן בישול, תוקע אותו בפחמים ומדליק. זה בהחלט עושה את העבודה.
פורסם 2011 ביוני 1914 שנים ברוס לי תמצא רוסי בסביבה ותבקש ממנו שידליק, אני כל פעם מופתע מחדש כשאחרי שאנחנו שוכחים דברים חיונים להדלקה כמו גפרורים, או כשאין משהו שיתן את הבערה הראשונית(ניירות,ענפים) איכשהו אבא שלי תמיד מצליח לגרום לזה לעבוד =0 צריך לנסות לבקש ממנו להדליק אחד ריק לראות אם זה עדיין עובד. לטבול נייר בשמן ? להשתמש בקוביות הצתה ? ITS FOR WUSSES 1) העגול הגדול מאוד נחמד. 2) נסה ניירות מגולגלות טבולות בשמן. 3) לא מנקה, זה חלק מהטעם. סתם... אני גר בעיר בדירה, מה לי ולהחזקת מנגל. שמי שיש לו בית עם חצר ידאג שיהיה מנגל גדול יפה ונקי. אני אחראי על הרוטב וההזלפה (כי אם אתה רוצה שזה יהיה כמו שצריך, תעשה את זה בעצמך). אז מה אם שני אנשים רוצים שאותו ה"משהו" יהיה כמו שצריך ? יופי של פרדוקס =] או שתקנה "גחלים אמריקאיים" נורמאלים, כאלה שאתה עושה עליהם "פוו" ונדלקים FUNNY STORY - פעם כשעשיתי על האש עם המשפחה אשה אחת ניגשה אלינו ושאלה אם הם אמורים להדלק לבד. היה יותר מצחיק אם גבר היה שואל את זה , אבל יש גבול להגזמות בחיים.
פורסם 2011 ביוני 1914 שנים אז מה אם שני אנשים רוצים שאותו ה"משהו" יהיה כמו שצריך ?יופי של פרדוקס =]אין הרבה אנשים שיודעים לעשות את זה כמו שצריך.כשאני כבר נתקל באחד כזה (מדי פעם) אני בשמחה מתרחק מהעשן ונותן למומחה לעשות את העבודה.אני בעצמי למדתי עם הזמן מאותם יחידי סגולה שמתעלים על כולם ומשקיעים בכל התהליך מהמטבח ועד לשבת על המנגל ולדאוג לכל פיסת בשר שתהיה מוכנה ועסיסית, עם הזלפה של רוטב תוך כדי על השיפודים והכנפיים.טעם גן עדן, ללקק את האצבעות.כולם נהנים ואוכלים פי 2.ויש את אלו שלא שורפים את הכנפיים מספיק טוב על הגז לפני שמביאים אותם למנגל.אוי איך שאני שונא את זה.כנפיים חייבים להיות נקיים לגמרי לגמרי מנוצות כדי שיהיה אפשר להינות מהעור הקריספי עם שכבת הרוטב הנהדרת.כל הטעם בכנפיים זה בעור.כל אחד והמצבים שהחיים שלו מגישים לו.אני למדתי לקחת שליטה על העניינים האלה אצל בני המשפחה וחברים שלא יודעים את העבודה, ולא איכפת להם מספיק כדי ללמוד ולהשקיע בהכנה מהתחלה ועד הסוף.מבחינתי אין פשרות.אם עושים על האש חייבים להשקיע ולהוציא בשרים שכולם יטרפו.אחרת זה ביזבוז אדיר של משאבים ואכזבה קשה בשביל מי שמכיר ומצפה לאיכות.
פורסם 2011 ביוני 2014 שנים ממש מצחיק כל עניין "תורת הדלקת המנגל". סוד העניין הוא בגחלים - פחמים מעץ לימון יעשו את העבודה טוב יותר. יוצרים פירמידה צפופה עם מספיק מרווחים בין גושי הפחמים (לחמצון הלהבה), נותנים לאש להיתפס, מפזרים ומוסיפים טיפה פחמים. הדבר החשוב ביותר הוא לאכול את הבשר כשהוא חם. ישנם אנשים המבשלים את כל הבשר ורק אז מתחילים לאכול. wrong! אחרי כל נגלה של בשר יושבים ואוכלים. ככה אוכלים לאט יותר והאוכל חם. אני שונא כשחכמולוגים מתערבים לי בהדלקת המנגל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.