עבור לתוכן

חיבור לספק הכח - בעיה

Featured Replies

פורסם

שלום!

מחשב נייד Dell Inspiron 6000.

בעיה עם הטענת הסוללה ועם החיבור הקבוע של הספק למחשב.

המחשב כל הזמן עובר מעבודה עם סוללה לעבודה עם ספק. צריך להחזיק את החיבור בין הספק לגוף המחשב לפעמים בזווית מסויימת כדי שהסוללה תטען.

הוצאתי כונן קשיח, הוצאתי סוללה וחיברתי את המחשב לספק. מחזיקים בזווית מסויימת את הכבל של הספק מדליקים את המחשב ונכנסים לביוס. הכל עובד. עוזבים את האחיזה מהספק - המחשב נכבה.

הדבר חוזר על עצמו עם שני ספקים מקוריים של Dell. שניהם עובדים על מחשבים אחרים ללא בעיות.

מסקנה: הבעיה ב- DC power jack.

פתיחת המחשב, בידוד הלוח מוביל לכך שהחיבור של ה- DC pwoer jack מעט רופף. כנראה הזווית שמחזקים את הספק גורמת לחיבור יציב ל-PCB. הרכבת המחשב מחדש - המחשב תקין, עובד. הבעיה נותרת על כנה.

למישהו יש אולי רעיון אחר למקור הבעיה?

להכניס למעבדה ולשלם מאות שקלים נראה לי מיותר.

הרכיב הזה עולה באיביי 3$ כולל משלוח.

הבעיה היא שהמלחם שיש לי מיושן מאוד ומאוד לא נח לעבודות עדינות וזו בלשון המעטה.

עומדות בפני שתי אפשרויות (שחשבתי עליהן):

1. רכישת מלחם וסופג בדיל בשביל לבצע את ההלחמה לבד.

2. ללכת לחנות אלקרוניקה/מחשבים שתסכים שאשתמש לה בציוד.

1. איזה מלחם מומלץ לרכוש? בשנים האחרונות ממש לא התעסקתי בזה. אני עושה הלחמה פעם בחצי שנה לערך כך שלהשקיע הרבה כסף נראה לי מיותר לחלוטין מצד שני מלחם סביר זה משהו שתמיד יעיל להחזיק בבית.

יש המלצות למלחם? מה עלי לחפש?

2. מישהו אולי מכיר חנות/מעבדה באזור י-ם שתסכים שאשתמש בכלים שלה (כמובן שבפיקוח בעל העסק אם הוא רוצה). חבל לי מאוד לשלם לשעת טכנאי 200 ש"ח ויותר אם אני יכול לעשות את העבודה הזו בעצמי.

אישית אני מעדיף את האפשרות השניה.

פורסם

אכן חיזוק וביצוע הלחמה חדשה יכול לפתור את הבעיה.

כמעט כל מלחם רגיל ובסיסי עם ראש טוב יעשו את העבודה.

תבדוק גם עם חברים וקרובי משפחה, אולי להם יש מלחם שאתה יכול להשתמש.

פורסם
  • מחבר

במקום חיזוק הלחמה אעשה הלחמה חדשה. (איזה חומרים צריך? מלחם, בדיל וסופג בדיל. עוד משהו?)

השאלה האם להחליף את הרכיב (המחיר הוא 3$. אפשר להמתין למשלוח, כרגע אפשר "לחיות" עם אי הנוחות) או פשוט להשתמש ברכיב הקיים?

חיפשתי מלחם באזור המגורים וכו' לא מצאתי....

צריך למצוא תלמיד תיכון במגמת אלקטרוניקה והבעיה נפתרה :) . חיפשתי אך עדיין ללא הצלחה.

אם יש פה חבר'ה מאזור י-ם אשמח אם תוכלו בבקשה להכווין אותי גם למעבדות אולי מהכיוון הזה הסיפור ייגמר.

פורסם

תשתמש ברכיב הקיים, תלחים מחדש את החיבור. מה שציינת צריך להספיק, זה כמה שניות עבודה (מלבד הפירוק הזהיר).

אם לא יעבוד תזמין רכיב חדש.

פורסם

לך לחנות לצורכי אלקטרוניקה וקנה מלחם של 60 וואט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים