עבור לתוכן

שלום לכולם וחג שמח. יש לי כמה שאלות...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. לצערי אני לא מבין בסאונד אפילו טיפה, ממש מרגיש כאילו זה נשגב מבינתי, חוץ מהעובדה שאני יודע להנות מסאונד טוב. עכשיו לבעיה.. בזמנו קנה לי אבי מערכת רמקולים CREATIVE INSPIRE 5.1 5200 שהשתמשתי בה בצורה כזו: 3 רמקולים שכבו בצד ללא שימוש, ואילו 2 רמקולים וסאב שימשו אותי לחיבור למחשב או לחלופין לאייפוד. הסאונד מהמחשב תמיד איכזב אותי ואילו מהאייפוד היה יותר סביר, אך תמיד שאפתי לשפר אותו. היום קיבלתי במתנה רסיבר דגם RX-V496 של YAMAHA. מאושר ומתרגש לנוכח העובדה שהסאונד בחדרי הולך להשתפר פלאים, הגעתי הביתה ולמרבה הצער נוכחתי לדעת שאין לי שמץ של מושג איך אני אמור לחבר את חמשת הרמקולים + סאב לרסיבר, והאם זה בכלל אפשרי. האם יש פתרון לבעיה? מה עלי לעשות כדי לחבר את מערכת הרמקולים לרסיבר והאם זה אפשרי בכלל? אשמח להתייחסות, תגובות, ותשובות. חג שמח ובתודה מראש, יותם.

פורסם

:o

אתה יכול כעקרון לחבר את המחשב לרסיבר בחיבור אופטי ואז עקפת את הכרטיס קול הגרוע שיש לך כנראה אם הסאונד באייפוד טוב יותר

ואז לחבר מהרסיבר את כל ה5 רמקולים או רק 2

וכדי לחבר את הסאב אתה תצטרך לפרק אותו להגיע לרמקול עצמו ולהלחים לו 2 חוטים ארוכים מספיק כדי להגיע לרסיבר, ואז לחבר אותו ליציאה מוגברת לסאב/לערוץ שני (B) של הקדמיים

אבל כנראה שאפילו על עוצמה נמוכה מאוד תשרוף ישר את הרמקולים

וגם יהיה איזון גרוע מאוד בין הסאב ללוייניים, הסאב אמור לקבל הרבה יותר הספק מהלוייניים ואם הוא יקבל אותו דבר יהיה לך צליל על הפנים

בכל מקרה למען האמת לא יצא מזה שום דבר טוב, המערכת המקורית מכוונת לרמקולים שלך זה לא סתם מגבר ניטרלי כנראה ואם תחבר למשהו אחר זה ישמע רע.

אם זה רסיבר טוב אתה יכול לקנות שני מדפיים איכותיים מיד שניה ב500-1000 שקל ולחבר אותם לרסיבר ואת הרסיבר לחבר למחשב עם כבל אופטי, זה אמור להביא לך איכות הרבה הרבה מעבר לרמקולים לוייניים כמו מה שיש לך.

פורסם

למה לפרק את הסאב? מחברים אותו למגבר כמו שהוא, למגברים של YAMAHA בדרך כלל יש חיבור LFE לסאב מוגבר.

רק תזהר כי מגבר כזה זה OVERKILL לרמקולים שלך.

פורסם

למה לפרק את הסאב? מחברים אותו למגבר כמו שהוא, למגברים של YAMAHA בדרך כלל יש חיבור LFE לסאב מוגבר.

רק תזהר כי מגבר כזה זה OVERKILL לרמקולים שלך.

וואלה לא חשבתי על הכניסה הנפרדת ב5.1 לסאב :screwy: אתה באמת יכול לחבר את היציאה של הסאב מהמגבר (הלא מוגברת!!! בכבל RCA) לכניסה בסאב.

אבל כמו שאמרתי לא יצא מזה כלום אני חושב שזה ישמע גרוע יותר ובכל מקרה תשרוף את הרמקולים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים