עבור לתוכן

כרטיס קול להקלטה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

קניתי לא מזמן גיטרה חשמלית חדשה ואני מעוניין לחבר אותה למחשב ולהקליט.

יש לי במחשב כרטיס קול סטנדרטי שמגיע עם לוח האם.

מעולם לא התעסקתי כל כך באודיו ואני לא מבין בגרוש בכל מה שקשור, תמיד היה לי כרטיס קול פשוט שהייתי משתמש בו רק ליציאת רמקולים ומיקרופון ושום דבר מעבר, אני רוצה כרגע לקנות כרטיס קול טוב ככה שאוכל להקליט גם את הגיטרה וגם בעתיד אם ארצה לחבר מיקרופון ולהקליט איתו באיכות טובה אוכל.

מה אני צריך לחפש? איזה פרמטרים בכרטיס נחוצים והכי חשובים לאיכות טובה?

אני מחבר את זה ללפטופ שלי כך שאני אקנה כנראה אחד חיצוני.

ז"א מה ההבדלים הגדולים בין האחד לשני?

לדוגמא, מה ההבדלים בין הבאים:

http://cgi.ebay.com/Virtual-7-1-Channel-Surround-Sound-External-USB-Card-/220793928153?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item336857f9d9#ht_3063wt_1139

או

http://cgi.ebay.com/External-USB-16BIT-7-1CH-Audio-Adapter-Sound-Card-/280578433654?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4153c72276#ht_1992wt_1139

תודה!

פורסם

תחבר את הגיטרה לכניסת הLine In במחשב שלך, אתה תקבל איכות עדיפה מהכרטיסים הקיקיוניים האלה, אם אתה איי פעם תצתרך כרטיס איכותי להקלטה וקידוד אז תתכנן להוציא כמה מאות דולרים אחרת תשתמש במה שיש.

פורסם

תחבר את הגיטרה לכניסת הLine In במחשב שלך, אתה תקבל איכות עדיפה מהכרטיסים הקיקיוניים האלה, אם אתה איי פעם תצתרך כרטיס איכותי להקלטה וקידוד אז תתכנן להוציא כמה מאות דולרים אחרת תשתמש במה שיש.

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

אני לא יכול להדגיש עד כמה גדולה השטות שהרגע אמרת.

בקלין עוד איפשהו יש מה להשוות.

אבל בכל סוגי הדיסט ממש אין מה לדבר על יציאה מהמגבר ישירות למחשב.

הדרך היחידה האיכותית להקליט זה לקנות כרטיס סביר ומקרופון טוב להקלטת גיטרה (הSHURE SM57 הוא הנפוץ ביותר והמון להקות אמיתיות משתמשות בו, ועולה 70-100 דולר בלי משלוח) ולמקם אותו נכון מול הרמקול של המגבר גיטרה שלך. (כל מילימטר שאתה תזיז אותו יתן שינוי משמעותי בצליל, למשל אם תשים בקצה הרמקול תשמע רק באס ואם תשים באמצע יהיה לך יותר מדיי טרבל.)

אגב

כשאתה מחבר גיטרה חשמלית למגבר ומנגן בווליום בינוני (בעיקר עם דיסטורשן זה חשוב), הצליל מהרמקול משנה מאוד את הצליל של הגיטרה. הוא מאריך את הצליל (סוסטיין), משנה את הטון שלו, ונותן לך אפשרות להשתמש בפידבק נשלט (עם ויברטו ארוך על שריגים מסויימים מווליום מסויים). אם אתה מנגן בלי רמקול שמנגן בזמן אמת הצליל נפגע מאוד

וגם אתה חייב להקשיב לעצמך כשאתה מנגן ובמחשב רק עם XP וכרטיס קול יעודי להקלטות תוכל להקשיב לעצמך בלי דיליי מורגש. אפילו עם XONAR STX יהיה דיליי שאי אפשר לנגן איתו.

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר.

יצא לי לחבר את הגיטרה דרך פריאמפ למחשב(עם כרטיס OB) ולא היה דיליי, אם היה אז הוא לא היה מורגש.

אם כבר להשקיע בכרטיס קול להקלטה אז עדיף שתחסוך לPOD שלLINE 6.

הוא לא זול אבל יש לו סאונד דיי טוב ודימוי מגברים טוב( וזה כל הזמן משתפר)

פורסם

זה עם כרטיס מובנה ורק בXP אין דיליי.

ועזוב את זה, האיכות לא שווה כלום אז אין מה לדבר

פורסם

אני מסכים שהאיכות לא בשמיים אבל הם בסדר.

אני לא יודע איזה ציוד יש לפותח הדיון אבל למתחילים הOB מספיק לטעמי כי זה מונע הוצאות נוספות. לוקח זמן עד שנסגרים על הסאונד שאתה אוהב וזה תמיד יכול להשתנות.

אפשר תמיד יכול לנסות להתחבר למחשב ולראות אם אוהבים את זה, לטעמי עדיף לחסוך את הכסף ולהשתדרג בעתיד.

לפותח הדיון-

איזה ציוד יש לך?

גיטרה?

מגבר?

אפקטים?

פורסם
  • מחבר

הכי פשוטה שיש, זה תחביב, שום דבר מקצועי.

זה מה שקניתי:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&_trksid=p4340.l2557&rt=nc&nma=true&item=260792744334&si=8JZiqpW%252BzwaKJF%252FsjoVsLfVqu8c%253D&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWNX%3AIT#ht_2670wt_959

אגב, עברתי פה על כל הדיון, ויש לי רק שאלה אחת אחרי הכל - "מה?????????????????" (Total ג'יבריש...)

פורסם

כמה זמן אתה כבר מנגן?

פורסם
  • מחבר

כמה זמן אתה כבר מנגן?

באיזור החמש שנים. הייתי מנגן פה ושם ואז שנה שממש לא זזתי מהגיטרה, הייתה לי גם חשמלית אחת שהלכה באיזה טיול ועכשיו אחרי שעיניינים קצת נרגעו בצבא אני רוצה להתחיל לנגן שוב

פורסם

NEW BLACK ELECTRIC GUITAR???? לא רק שאין דגם אין אפילו חברה?? לזה אני קורא ג'נריות ;D :silly:

לא מכיר את המגבר כמובן אבל אם הוא באמת לא משהו כמו שאתה מצפה ממגבר גנרי 15W שבא עם גיטרה ביחד ב100$, סביר להניח שלא כזה חשוב אם תקליט עם מקרופון טוב מהרמקול או מהיציאת אוזניות.

אז בקיצור תקנה כבל שנכנס בצד אחד ליציאה של האוזניות ובצד שני לכניסה של המחשב (LINE IN ולא מיקרופון!!!) ואם לא תמצא כבל כזה תקנה כבל גדול/קטן משני הצדדים ותקנה מתאם למחשב/מגבר גיטרה.

אחר כך תבטל כל הגברה מיוחדת של ה20DB וכאלה במחשב לLINE IN ותקליט עם תוכנה כמו ADOBE AUDITION.

היא נורא נורא פשוטה, אתה רק מסמן באיזו שכבה להקליט ומקליט. יש לה גם מטרונום וכל מיני כאלה אם אתה מעוניין. יש מצב שיהיה לך צליל יותר טוב בהרבה אם תגביר את הLINE IN ממש טיפה (ככה שאין הרבה הגברה בזמן אמת של הכרטיס המובנה) ואז תגביר עם הADOBE AUDITION ויצא צליל הרבה יותר איכותי.

ואגב בווינדוס 7 מסתבר שיש המרה מהאות שנכנס למחשב מהגיטרה (אנלוגי) לדיגיטלי, ואז שוב בחזרה לאנלוגי (להוציא מהרמקולים שלך). ואי אפשר לבטל את זה!! וזה מה שנותן דיליי עצום שלא ניתן לנגן איתו (זה מה שקראתי כשהתעניינתי בזה תקופה וגם אצלי יש דיליי ענק עם כרטיס מובנה).

אז בקיצור רק בXP תוכל לשמוע בזמן אמת.

ואם אתה מסוגל לנגן בלי לשמוע בזמן אמת תחסוך מאנשים לשמוע את ההקלטות שלך בלי להעליב :xyxthumbs:

אגב! אצלי יש מגבר VOX AD50VT וניסיתי להקליט עם מקרופון ממש מסריח של סט מקרופון+אוזניות של TEAC ב25 שקל מהסופר, וזה היה נשמע הרבה יותר טוב מהLINE IN, תאמין או לא!! אז תנסה גם את זה. (וכמובן תבטל את ההגברת מקרופון של הווינדוס ואת המד תשים מתצחת לאמצע, ואז תגביר בתוכנה.)

פורסם
  • מחבר

זהו שאין לי שום כניסת LINEIN. זה לפטופ - יש לי מיקרופון ואוזניות...

מה זה מיקרופון איכותי?

פורסם

SHURE SM57 כמו שהמלצתי, הוא גם בנוי שונה ממקרופון לדיבור, מיועד לעוצמות הרבה הרבה יותר גבוהות מדיבור (כי הוא 5 סנטימטר מרמקול)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים