עבור לתוכן

למה ללוח האם שלי יש שני כניסות Ethernet?

Featured Replies

פורסם

לדעתי מאותה סיבה שיש 6 או 8 חיבורי USB.

הכל ממש תלוי אים יש לך צורך, בגלל שכבר רכשתה את הלוח אז בטוח לא מזיק שיש עוד חיבור רשת,

גם אים הוא בלי שימוש.

פורסם

יותר ממשק Ethernet אחד יכול לשמש בדיוק לאותם דברים שהוא יכול למש בכל ציוד אחר.

אצלי הוא משמש כממשק חיבור לHTPC ומגשר לחיבור החוצה לאינטרנט ככה שמחשב העבודה והHTPC יכולים להיות מקושרים בקצב של 1 גס"ש למרות שמבואות הLAN של הנתב הם 1 מס"ש בלי ציוד נוסף.

יש היום גם בקרים שנותנים לבצע אגריגרציה של שני הממשקים.

פורסם

אפשר גם לעשות lan party עם הלוחות האלה על ידי חיבור של שני מחשבים לכל מחשב.

אבל עדיף hub switch

:yelclap:

פורסם

אתה צודק

switch hub.

הפכתי את שתי המילים

פורסם

switch ו hub אלו שני דברים שונים. איך הם יכולים להיות ביחד?

פורסם

האב שעושה גם סויץ' בשביל להתחבר עם כבל לא מוצלב?

או שכל הילדות שלי הייתה שקר וזה שני דברים שונים כמו שגוגל אומר?

פורסם

המושג hub switch היה נפוץ בתקופה מסויימת, כשהסוויטשים היו חדשים ורצו שתדע על מה מדברים. היום כמעט כולם קוראים לזה רק סוויטש, אבל לפעמים יוצא לי לשמוע מישהו מ"הדור הקודם" אומר hub switch

פורסם

האב שעושה גם סויץ' בשביל להתחבר עם כבל לא מוצלב?

אתה בכלל מבין מה כרגע כתבת פה?

פורסם

אם אני זוכר נכון

HUB - הוא רכיב "טיפש" שמחבר פיזית בין המחשבים ברשת. אם מחשב X רוצה לשלוח למחשב Y פקט

אז הפקט הזה מגיע לכל המחשבים ברשת ורק מחשב שהוא היעד "יקח" אותו. כשיש לך רשת עמוסה עם

תעבורה גדולה יש התנגשות בין פקטים ומידע לא מגיע ליעדו. אם יש יותר מדי התנגשיות הרשת יכולה לקרוס

SWITCH - סוג של HUB משודרג . הוא יודע למפות את המחשבים שמחוברים עליו ודואג שהפקט ישלח

רק למקטע הרלונטי בו נמצא מחשב היעד, בצורה זאת מורידים את העומס ואת מספר ההתנגשיות ברשת

פורסם

המושג hub switch היה נפוץ בתקופה מסויימת, כשהסוויטשים היו חדשים ורצו שתדע על מה מדברים. היום כמעט כולם קוראים לזה רק סוויטש, אבל לפעמים יוצא לי לשמוע מישהו מ"הדור הקודם" אומר hub switch

ממש לא נכון, המושג "hub switch" היה מיתוג של דבר שנקרא Dual Speed Hubs(או Switched Hub), שבפועל היו 2 האבים המחוברים לאותם פורטיים פיזיים עם Switch פנימי בינהם על מנת לאפשר תקשורת ב100mbit וב-10mbit בו זמנית בין רכיבים שונים המחוברים במהירויות שונות לאותו hub.

בנוסף באותה תקופה לחלק לא קטן מההאבים, היה לפעמים Switched Port פיזי שאיפשר לעשות שרשור של האבים ע"י כבל מוצלב ללא חשש מפגיעה בביצועים, או נפילת הרשת כתוצאה מloopים או שיבושים בטבלאות ה-arp של כל המחשבים. הSwitch הפנימי שמר על טבלאת הMACים של כל הרכיבים שמחוברים לHub ויידעו להעביר תקשורת לMAC שלא קיים דרך הSwitched Port לסוויצ' בקצה השני.

שוב מדובר כאן על תחילת עדין ה-Fast Ethernet קרי סוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000, שבהם סוויצ'ים עלו כמה מאות שקלים ומעלה.

פורסם

אתה בכלל מבין מה כרגע כתבת פה?

עכשיו כן, תודה שלימדת אותי משהו חדש בצורה מאוד מוזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים