עבור לתוכן

קינדל VS טאבלט לקריאת ספרים דיגיטליים ?

Featured Replies

פורסם

הבעיה עם Nook Color היא שהמסך שלו מציג ebooks גרוע (מאמץ את העיניים ולא נראה בשמש/אור חזק). נכון להיום עוד אין קורא צבעוני שעומד ראש בראש עם המסך E-Ink. הקורא הקרוב ביותר הוא ה- Adam (אנדרואיד) של Notion Ink עם מסך Pixel-Qi, אבל גם הוא לא משתווה למסך שחור לבן של E-Ink.

E-Ink ו- Pixel-Qi עובדים על מסכים צבעוניים יותר טובים, לדעתי לא נראה אותם לפני תחילת שנה הבאה.

לגבי מסך הפלא אותו אתה מזכיר PIXELQI , לא הייתי בונה עליו. יש הרבה חידושים שרובם מאכזבים מכל מיני סיבות. אפשר לבנות רק על מוצרים שנמכרים בהצלחה רבה מספר חודשים, אם הם לא נימכרים זה מעורר חשד שיש להם חסרונות שלא דווחו.

לי ידוע רק על שני סוגי מסכים שהצליחו לצורכי קריאת מסמכים : (1) דיו אלקטרוני מונוכרומטי (כולל גווני אפור), (2) מסך LCD איכותי עם תאורה אחורית של נוריות LED .

לגבי דיו אלקטרוני, נכון שהוא נראה הכי טוב תחת תאורה חזקה (במיוחד אור שמש) אבל רוב האנשים לא קוראים זמן ממושך בתנאי תאורה חזקה. רוב האנשים קוראים תחת תאורה חזקה רק פרקי זמן קצרים, קריאה ממושכת נעשית בדרך כלל בתאורה בינונית או חלשה. בתאורה בינונית או חלשה יש עדיפות ברורה למסכי LCD עם תאורה אחורית. כמו כן, רוב האנשים שקוראים מסמך על טבלט מעדיפים שהטבלט ישמש להם לעוד הרבה דברים מלבד קריאת מסמך מונוכרומטי, לפני מספר שנים כאשר טבלטים זולים ומגוונים לא היו זמינים הייתה עדיפות לדיו אלקטרוני, היום המצב השתנה.

פורסם

אני חוזר עוד פעם על מה שכבר אמרתי לגבי מסך דיו אלקטרונית לעומת מסכים אחרים -

There is no comparison!

תאורה אחורית של LED לא בהכרח הופכת מסך LCD לקריא באור שמש, מעטים מסכי ה-LCD המתאימים לקריאה באור שמש והם מצויים לרוב במכשירים יעודיים ומאוד יקרים שנועדו לעבודה בחוץ. לדוגמא - בגרסא היקרה של ה-toughbook של פנסוניק שאני בטוח שחלקנו מכירים מקרוב. אופציה אחרת היא מסכים רפלקטיביים. אף אחת מהאופציות האלו לא מתקרבת לדיו אלקטרונית לצורך קריאת מסמכים.

היתרון של דיו אלקטרונית הוא לא רק באור שמש בוהק. גם בחדר, אין החזר מציק של התאורה והתצוגה גם נעימה יותר לקריאה ופחות מעייפת, כמו קריאה רגילה מספר. הספק הקריאה שלי עם הקינדל הוא כמו בספר ואני יכול לקרוא איתו שעות בלי להתעייף.

חסרון נוסף של טאבלט לקריאה הוא מסך המגע שלו. מסכי מגע כנראה מתוכננים באופן מיוחד לשאוב את כל הג'יפה מהאצבעות שלנו ומהר מאוד יש עליהם מריחות מציקות, אתה צריך להסתובב עם מטלת מיקורפייבר בכיס או לסמן על המסך עם קצה הציפורן בשביל להמנע מהתופעה המציקה.

לקינדל ודומיו יש עוד שלושה יתרונות גדולים על הטאבלט הממוצע - הם זולים יותר באופן משמעותי, הם קלים ונוחים יותר לנשיאה וגם פחות פגיעים לחבטות, זמן הסוללה שלהם נצחי. הם מושלמים לטיולים ארוכים, לשירות מילואים, להליכה לבריכה או לחוף הים ולכל מקום שאתה עשוי לקחת איתך ספר בכריכה רכה.

פורסם

לגבי דיו אלקטרוני, נכון שהוא נראה הכי טוב תחת תאורה חזקה (במיוחד אור שמש) אבל רוב האנשים לא קוראים זמן ממושך בתנאי תאורה חזקה. רוב האנשים קוראים תחת תאורה חזקה רק פרקי זמן קצרים, קריאה ממושכת נעשית בדרך כלל בתאורה בינונית או חלשה. בתאורה בינונית או חלשה יש עדיפות ברורה למסכי LCD עם תאורה אחורית. כמו כן, רוב האנשים שקוראים מסמך על טבלט מעדיפים שהטבלט ישמש להם לעוד הרבה דברים מלבד קריאת מסמך מונוכרומטי, לפני מספר שנים כאשר טבלטים זולים ומגוונים לא היו זמינים הייתה עדיפות לדיו אלקטרוני, היום המצב השתנה.

מניין המסקנה שאנשים מעדיפים לקרוא תחת תאורה חלשה? אף אחד מהחברים שלי לא קורא או יקרא ספר בחושך או עם קמצוץ של אור וברוב המקרים הקריאה תהיה תחת תאורה סבירה/חזקה בחדר. וכפי שרשמו לך, קריאה במסך LCD מעייפת יותר את העין לעומת E-Ink.

פורסם

מניין המסקנה שאנשים מעדיפים לקרוא תחת תאורה חלשה? אף אחד מהחברים שלי לא קורא או יקרא ספר בחושך או עם קמצוץ של אור וברוב המקרים הקריאה תהיה תחת תאורה סבירה/חזקה בחדר. וכפי שרשמו לך, קריאה במסך LCD מעייפת יותר את העין לעומת E-Ink.

ספר קוראים בתאורה חזקה כי אין לו תאורה עצמית , לעומת זאת במסך שיש לו תאורה אחורית (תאורה מתוך המסך החוצה) נעים יותר לקרוא בתאורת חדר בינונית ומטה. בתאורה בינונית ומטה, עם מסך LCD איכותי, הקריאה על המסך לא מעייפת בכלל. מסכי TN אינם איכותיים, לכן גם לא חלק מהוויכוח, לא משתמשים בהם בקוראים דיגיטלים טובים.

פורסם
  • מחבר

למרות שכבר קראתי בכל מקום שלא משנה איזה מסך LCD מואר LED וכו' יש לטאבלט, כל עוד הוא מואר בתאורה אחורית (יש רענון של המסך) הוא יעייף את העניים ולא יהיה קריא באור חזק, בדקתי בעצמי את מה שאתה אומר. לקחתי ipad2 32Gb של חבר וניסיתי לקרוא בו ebook, זו משימה מתישה ולא כייפית, לעומת קריאת ספר רגיל.

@fungiman

אני יודע שקנית מזמן את הקינדל שלך, מה מחירו היה אז ? כמה שילמת עליו סה"כ ?

פורסם

אני היחיד כאן שעדיין מאמין בספרי נייר? לדעתי אין תחליף לספרי נייר משום בחינה, ואני דווקא בהחלט חובב גאדג'טים.

פורסם

אני היחיד כאן שעדיין מאמין בספרי נייר? לדעתי אין תחליף לספרי נייר משום בחינה, ואני דווקא בהחלט חובב גאדג'טים.

ספרי נייר עדיפים _היום_ אם צריך אותם בתור "ספרי עיון" (לרבות ספרי לימוד), זה מכיוון שבספרי עיון צריך לפעמים להסתכל בו זמנית בשני עמודים או יותר. לעומת זאת ספרות יפה (סיפורים , שירים, תמונות וכדומה) נוח יותר לקרוא בקורא דיגיטלי, כי שם הצורך להסתכל בו זמנית בשני עמודים הרבה יותר קטן.

זה רק המצב היום. בעתיד כמעט לא יהיה שימוש לדפוס על נייר, כמו שהמכוניות הפכו את הסוסים למיותרים בתור אמצעי תחבורה.

פורסם
  • מחבר

האם ניסית לקרוא ebooks בקוראי ספרים עם מסכי ה- E-Ink מהדור האחרון (כמו Kindle 3, Nook Touch, Kobo) ?

לפי קריאה שלי בנט (עוד לא קיבלתי את הקינדל שלי, אחרי שאקבל אותו, אוכל לתת את דעתי האישית), היתרונות מול קריאת ספר רגיל עולים בהרבה על החסרונות.

יתרונות על רגל אחד -

- חוסך מקום בבית שתופסים הספרים.

- אתה לוקח איתך את כל הסיפריה שלך לכל מקום (היא נגישה גם ללא הקורא האלקטרוני, ובפלטפורמות שונות).

- כלים שונים שזמינים בקורא הדיגיטלי (כגון חיפוש מילים בספר, הדגשה, צפיה בהדגשה של אחרים, מילון עוד).

- ידידותיים לסביבה, הפגיעה בעצים יורדת.

- בד"כ ספרים זולים יותר.

- ספרים נגישים יותר (תוך כמה שניות הספר החדש שאתה מעוניין בו מוכן לקריאה, בלחיצת כפתור).

חסרונות על רגל אחת -

- אין ריח והרגשה פיזית של ספר.

- אמינות ועמידות (קורא אלקטרוני נופל, עלול להשבר. ספר נופל, לא קרה כלום).

- אפשר לקנות יד שניה בזול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים