עבור לתוכן

שדרוג כרטיס קול

Featured Replies

פורסם

היי ,

אני מעוניין לשדרג את הכרטיס קול שברשותי בכרטיס חדש .

שימוש :

משחקים כבדים ,סרטים .

הדרישה :

תמיכה בתקנים החדשים , 5.1 + סאב . הכרטיס אמור להיות פנימי וכמובן PCIe ׁׁ(חבל לא לנצל את הסלוט המיותר )

מחיר :

עד 700 שקל

שאלות :

1.האם קיים הבדל משמעותי מבחינת איכות השמע בין הכרטיס קול שברשותי creative audigy 4 (רמקולים : Inspire T6060 creative ) לבין כרטיסי קול אחר שמחירו הוא בסביבות ה700 ש"ח ?

2.האם לדעתכם במערכת הרמקולים דרוש שדרוג :)

תודה .

• תגובות 31
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה .

דבר אחר ,הכרטיס הזול מבניהם לא יותר טוב מבחינה טכנית מהכרטיס שלי .

עניין אותי דווקא הכרטיס היקר יותר שקיבל הרבה תגובות מעניינות וטובות ממה שחיפשתי -מודה לך !

יש לך הצעות ? לגבי הרמקולים ?שווה לשדרג ?האם קיים משהו בשוק במחיר סביר (עד 1000 ) שיספק לי שיפור משמועתי מבחינת שמע .

פורסם

אם הכרטיס הוא למערכת מחשב, תישאר עם מה שיש לך. השיפור יהיה במקרה הטוב זניח ובמקרה הלא טוב תתאכזב קשות.

פורסם

אל תקשיב לבחור שהמליץ לך, אין לו מושג מה הוא מדבר.

במחיר הזה אך ורק הASUS XONAR D2X, ראיתי אותו בKSP ב650 ש"ח.

גם הASUS XONAR DX עדיף בהרבה על הקרייטיב.

לקרייטיב אומנם יש יתרון בFPS למשחקים אבל אין מה להשוות באיכות.

אגב יש גם XONAR D1 שזה הDX בחיבור PCI במקום PCIE וD2 שזה D2X עם PCI.

אם יש לך סטליטיים אין כ"כ טעם לשדרג

אם יש לך רמקולים נורמאליים ושמיעה טובה אני מאמין דווקא שתשמע הבדל גדול בהחלט.

עריכה: עזוב, שמור על הכסף. אם כבר אז תקנה סולו 6C אם יש לך מקום ומספיק לך 2.0, זה יתן לך שיפור עדיף בהרבה.

פורסם

:lol:

לא רק שאתה מצחיק גם יש לך פיצול.

פורסם
  • מחבר

חופשי פיצול :)

בכל מקרה ,קיימת אצלי בעיה עם audigy 4 ו 4 גיגה זיכרון ומסתבר שלא רק אצלי (גוגל מפוצץ במידע על זה )

אם אתה טוען שאני לא אבחין בשינוי אז על מה כל הרעש ? למה X עולה 200 שקל וY עולה 700 ?

פורסם

כי Y משתלם רק במערכות הרבה יותר יקרות וטובות ממה שיש לך.

לגבי ה audigy, אם אין פתרון לבעיה, נסה לקנות כרטיס כמה שיותר זול ושיהיה מודרני לפי דרישתך. אחד כזה זה האסוס DX.

פורסם

צריך לחשוב טוב האם הוצאה של X כסף על כרטיס קול פרופורציונלית לערך ולאיכות של הרמקולים.

לא תמיד קנית כרטיס קול היא מוצדקת מבחינת עלות/תועלת.

וכשמדובר ברמקולים זולים כמעט תמיד עדיף לחסוך ולהשקיע את אותו כסף בשדרוג הרמקולים.

ואם כבר להשקיע כסף בכרטיס קול, אז לא של CREATIVE.

ההבדל בין כרטיס של 200 שקל ל 700 שקל, הוא בין השאר באיכות הרכיבים, הסאונד, והגנה מהפרעות חשמליות/מגנטיות.

פורסם
  • מחבר

1.אסוס DX תומך רק ב Dolby Digital EX

2. ושלי DTS-ES • Dolby Digital EX • ASIO 2 • EAX .

Art Tatum -ממה שאני קראתי ,קריאטיב יותר עדיף למשחקים בגלל הסטנדרטים(תקן אותי במידה וטעיתי ).

ז"א שב700 ש"ח אני לא אקבל איכות שמע יותר טובה (בצורה משמעותית )במשחקים וסרטים אז עדיף או לחכות או להשקיע יותר ,צודק אנוכי ?:)

פורסם

DX הוא כבר די ישן וקשה להמליץ עליו.

גם D2X כבר לא קניה חכמה כל כך (אלה אם כן אתם משיגים כרטיס משומש במחיר טוב, ואז שיחקתם אותה).

אם כבר משקיעים על כרטיס יקר עדיף להשקיע בכרטיס חדש יותר של ASUS.

אבל CREATIVE הוא די גרוע איך שלא תסתכל על זה.

אני עם D2X הישן בוינדוס 7 64BIT וסך הכל אני מרוצה ממנו.

במשחקים אין לי שום בעיה.

הכל עובד טוב, סראונד, EAX.

האיכות סאונד שלו מורגשת.

אני קניתי CREATIVE X-FI במקור והיתה לי בעיה קטנה (וקריטית) איתו שלא קשורה כרגע לנקודה.

והאיכות סאונד שלו היתה השתפרה ביחס לOB.

אחרי שהחלפתי אותו בלית ברירה לASUS D2X הקפיצה באיכות היתה ממש מורגשת.

סביר להניח שCREATIVE ב700 שקל גם נותן איכות עדיפה על ה200 שקל.

אבל אם כבר משקיעים כזה סכום אז הASUS ESSENCE וודאי שעדיף עליו.

וזה באמת נכון לגבי האיכות של הכרטיסים.

חוץ מזה יש עניין אידיאולוגי שכדאי לשאוף אליו במידת האפשר.

CREATIVE נתפסו על חם בהתנהלות פוגענית ומזלזלת באופן מכוון ומחושב אל הלקוחות שלהם, כשהחליטו לחסום תמיכה (כן כן, לחסום תמיכה שהיתה קיימת בדריוור עצמו) לכרטיסים מהדורות הקודמים, במטרה שיחד עם המעבר לויסטה אנשים גם יאלצו לקנות X-FI.

בדור אחד אחורה זאת היתה חסימה חלקית, ובדורות ישנים יותר חסימה מוחלטת.

ואחרי שהם שיקרו במשך תקופה ארוכה שהם עובדים על התמיכה לויסטה לכרטיסים הקודמים, בא ברזילאי אחד ששיחק עם הדריוורים ברמה די בסיסית, וגילה שאפשר להפעיל בהם את התמיכה כמעט כמו להדליק סוויצ'.

אותו ברזילאי הפיץ לשמחת מיליוני לקוחות את הדריוורים המתוקנים.

CREATIVE דרשה ממנו שיפסיק להפיץ אותם, והפעילה צעדים משפטיים נגדו, וצעדים כדי למנוע מאנשים להשיג את הדריוורים שעובדים.

וברוב חוצפתם העיזו לטעון ולהצהיר באופן רשמי שהדריוורים הם רכושם הפרטי ושזאת זכותם להחליט למנוע תמיכה בכרטיסים ישנים יותר כצעד שיווקי.

כמובן שזה יצר שערוריה ענקית בכל עולם המחשבים וברחבי האינטרנט.

ועכשיו שכולם יודעים מי הם CREATIVE, אולי יחשבו פעמיים לפני שהם קונים כרטיסים שלהם.

פורסם

DX הוא כבר די ישן וקשה להמליץ עליו.

גם D2X כבר לא קניה חכמה כל כך (אלה אם כן אתם משיגים כרטיס משומש במחיר טוב, ואז שיחקתם אותה).

אם כבר משקיעים על כרטיס יקר עדיף להשקיע בכרטיס חדש יותר של ASUS.

אבל CREATIVE הוא די גרוע איך שלא תסתכל על זה.

אני עם D2X הישן בוינדוס 7 64BIT וסך הכל אני מרוצה ממנו.

במשחקים אין לי שום בעיה.

הכל עובד טוב, סראונד, EAX.

האיכות סאונד שלו מורגשת.

אני קניתי CREATIVE X-FI במקור והיתה לי בעיה קטנה (וקריטית) איתו שלא קשורה כרגע לנקודה.

והאיכות סאונד שלו היתה השתפרה ביחס לOB.

אחרי שהחלפתי אותו בלית ברירה לASUS D2X הקפיצה באיכות היתה ממש מורגשת.

סביר להניח שCREATIVE ב700 שקל גם נותן איכות עדיפה על ה200 שקל.

אבל אם כבר משקיעים כזה סכום אז הASUS ESSENCE וודאי שעדיף עליו.

וזה באמת נכון לגבי האיכות של הכרטיסים.

חוץ מזה יש עניין אידיאולוגי שכדאי לשאוף אליו במידת האפשר.

CREATIVE נתפסו על חם בהתנהלות פוגענית ומזלזלת באופן מכוון ומחושב אל הלקוחות שלהם, כשהחליטו לחסום תמיכה (כן כן, לחסום תמיכה שהיתה קיימת בדריוור עצמו) לכרטיסים מהדורות הקודמים, במטרה שיחד עם המעבר לויסטה אנשים גם יאלצו לקנות X-FI.

בדור אחד אחורה זאת היתה חסימה חלקית, ובדורות ישנים יותר חסימה מוחלטת.

ואחרי שהם שיקרו במשך תקופה ארוכה שהם עובדים על התמיכה לויסטה לכרטיסים הקודמים, בא ברזילאי אחד ששיחק עם הדריוורים ברמה די בסיסית, וגילה שאפשר להפעיל בהם את התמיכה כמעט כמו להדליק סוויצ'.

אותו ברזילאי הפיץ לשמחת מיליוני לקוחות את הדריוורים המתוקנים.

CREATIVE דרשה ממנו שיפסיק להפיץ אותם, והפעילה צעדים משפטיים נגדו, וצעדים כדי למנוע מאנשים להשיג את הדריוורים שעובדים.

וברוב חוצפתם העיזו לטעון ולהצהיר באופן רשמי שהדריוורים הם רכושם הפרטי ושזאת זכותם להחליט למנוע תמיכה בכרטיסים ישנים יותר כצעד שיווקי.

כמובן שזה יצר שערוריה ענקית בכל עולם המחשבים וברחבי האינטרנט.

ועכשיו שכולם יודעים מי הם CREATIVE, אולי יחשבו פעמיים לפני שהם קונים כרטיסים שלהם.

בואנה אני לא ידעתי את זה על קרייטיב, ממש מזעזע, אני ממש שמח שהם נפלו כל כך חזק שאף אחד כבר לא קונה מהם אם הוא מברר קודם.

אני גם קראתי באינטרנט על חברה שהחליפו מהטוב ביותר של קרייטיב הטיטניום לD2X ואומרים שיש שיפור קריטי

הASUS ESSENCE זה סדרה שונה כבר, הSTX יקר משמעותית מהD2X ומעבר לזה הוא בכלל לא לגיימינג, הוא לא תומך ב5.1 (מה שיש לפותח הדיון) חוץ מדיגיטלי (שזה בהחלט לא נחשב כי אם כבר דיגיטלי בשביל מה השקעת כסף בכרטיס קול? ) והוא יתן לך FPS ירוד מכל כרטיס גיימינג, אני חשבתי שזה זניח אבל ראיתי שזה דווקא עשרות אחוזים ההבדל בין ON BOARD לכרטיס לא יעודי למשחקים כמו הSTX (לטובת הON BOARD). אם יש לקרייטיב יתרון כלשהו היום זה FPS במשחקים.

יש גם את הESSENCE ST שזה חדש יותר מהSTX,מתחבר לPCI במקום PCIE, שעון טוב יותר שאיכשהו אמור לעזור לצליל, יקר יותר, ותומך ב5.1 אנאלוגי אם קונים לו הרחבה. אבל הוא כבר ממש ממש יקר, וביחד עם הכרטיס הרחבה הוא מכפיל את המחיר של הD2X, ועם סטליטיים זה כבר יהיה ממש מיותר.

אולי הD2X ישן, אני התעניינתי בכרטיס קול רק מלפני שבוע בערך כי אני מתכנן לקנות, אבל אין משהו שיתחרה בו במחיר שלו למערכת 5.1 (עם יציאות 5.1 אנלוגיות כמובן)

ולחכמולוגים שלא הבינו אותי - עם סטליטים חבל להשקיע בכרטיס קול, עדיף לקנות רמקולים אמיתיים באותו הכסף.

אני אישית ממש מתוסכל מהמצאה המזעזעת הזאת "סטליטים", אם לא הזבל הזה היינו רואים היום טונות של מדפיים טובים כוללים מגבר בשלל גדלים ואיכויות במחירים של עד 1000 ש"ח, היחידים שאני מכיר היום עם מגבר זה הסולו.

פורסם

ומה עם הXense ?

פורסם

Art Tatum, לבן אדם יש t6060 ואתה ממליץ לו על essence? אפילו ה DX זה הגזמה בשביל המערכת שלו.

פורסם

לא אני לא ממליץ לו על זה, חס וחלילה.

חשבתי להתייחס בקצרה לXense מכיוון שדיברנו על כל השאר.

כרטיס יקר וטוב לכל מטרה כולל GAMING.

עם 7.1 אנלוגי.

אם מזכירים את הCREATIVE X-FI TITANIUM HD חייבים להזכיר גם אותו.

ובחזרה למטרת הדיון.

כל הכרטיסים האלה לא שווים כלום אם אין לך רמקולים טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים