עבור לתוכן

נשרף הרמקול מה הבעיה ?

Featured Replies

פורסם

יש לי מערכת סטירו אז כנראה שמתי מלא זמן פול וויליום ונשרף לי אחד הרמקולים.

אחד הרמקולים הוצאי עשן ואמז אין באסים שומעים רק מוזיקה והרבה יותר חלש

מה הבעיה ?

פורסם

רגע, זו שאלה רצינית...?

הרמקול שלך נשרף. גם רמקולים יכולים להתחמם, במיוחד כשאתה שם אותם על ווליום גבוהה באופן קיצוני למשך זמן. לא לכל הרמקולים יש קירור שמקרר אותם טוב במצב שכזה. ואני אישית לא רואה טעם לשמוע בווליום מטורף- בחלק גדול מהמקרים זה גורע מהאיכות וגם הורס את האוזניים.

באיזו מערכת מדובר?

פורסם

נראה שנשרף לך הוופר ועובד רק הטוויטר (לצלילים גבוהים)

אם יתמזל מזלך תוכל להוציא את הוופר ולחפש את הדגם שלו באיביי ולקנות אחר ולהחליף,

אם לא תמצא את הדגם/לא תמצא באינטרנט, תוכל לקנות וופר אחר בגודל מתאים ולהחליף, אבל זה ישמע מוזר שכל אחד נשמע שונה.

אז מקסימום תברר איזה וופר מומלץ ותחליף לשני הרמקולים.

פורסם

רגע, זו שאלה רצינית...?

הרמקול שלך נשרף. גם רמקולים יכולים להתחמם, במיוחד כשאתה שם אותם על ווליום גבוהה באופן קיצוני למשך זמן. לא לכל הרמקולים יש קירור שמקרר אותם טוב במצב שכזה.

אני מקווה שזאת היתה בדיחה :-X

פורסם

זו לא בדיחה... לפי מה שידוע לי יש מספר גדול של מערכות רמקולים שאמנם יכולים להגיע לווליום גבוהה מאוד אבל לא תמיד יכולים לעמוד בעוצמה מבחינת חום. ואני מדבר על הסאב-וופר שלו.

פורסם

זו לא בדיחה... לפי מה שידוע לי יש מספר גדול של מערכות רמקולים שאמנם יכולים להגיע לווליום גבוהה מאוד אבל לא תמיד יכולים לעמוד בעוצמה מבחינת חום. ואני מדבר על הסאב-וופר שלו.

ביחוד רמקולים גנרים בכלל לא מבטיחים לך שיחזיקו מעמד על הווליום המירבי, בכלל לא בדיחה

פורסם

אבל זה לא קשור, אין שום קשר לחום. חום בכלל לא קשור ל"שריפה" של רמקולים. אלא פשוט לרמקול שמקבל יותר וואט מאשר מה שהוא מתוכנן לקבל, לאורך זמן. גם אם זה יהיה בטמפרטורה של מינוס 10 מעלות.

אה, ולא קיים שום דבר כזה "רמקול שמגיע עם קירור"... :facepalm:

אם זאת לא היתה בדיחה, אז התגובה הזאת היא קצת יותר FAIL מאשר הודעת הפתיחה של הדיון ההזוי הזה :-X

פורסם

אבל זה לא קשור, אין שום קשר לחום. חום בכלל לא קשור ל"שריפה" של רמקולים. אלא פשוט לרמקול שמקבל יותר וואט מאשר מה שהוא מתוכנן לקבל, לאורך זמן. גם אם זה יהיה בטמפרטורה של מינוס 10 מעלות.

אה, ולא קיים שום דבר כזה "רמקול שמגיע עם קירור"... :facepalm:

אם זאת לא היתה בדיחה, אז התגובה הזאת היא קצת יותר FAIL מאשר הודעת הפתיחה של הדיון ההזוי הזה :-X

אני בספק אם אתה מבין איך זה עובד.

ברמקול יש לך סליל שההספק המירבי שמותר שיתפתח עליו מצויין על הרמקול (אבל המגבר בדרך כלל לא יעלה על כ75% ממנו בוא נאמר, ככה זה במערכת תקינה ולא ג'נרית)

הטמפרטורה המירבית הבטוחה לסליל קובעת את ההספק המירבי.

אם מתפתח על הסליל הספק גבוה מידי למשך זמן מספיק, הוא מתחמם מעבר ליכולת שלו ונשרף.

וגם אם תשים את הסליל במינוס 10 מעלות הוא יתחמם בלי שום בעיה וישרף אם יש עליו יותר מידי הספק.

פורסם
מה הבעיה ?

קיים חשש מסוים שהבעיה היא באחד הרמקולים, תראה:

יש לי מערכת סטירו אז כנראה שמתי מלא זמן פול וויליום ונשרף לי אחד הרמקולים.

אחד הרמקולים הוצאי עשן ואמז אין באסים שומעים רק מוזיקה והרבה יותר חלש

פורסם

וגם אם תשים את הסליל במינוס 10 מעלות הוא יתחמם בלי שום בעיה וישרף אם יש עליו יותר מידי הספק.

ואיך בדיוק זה סותר את מה שאמרתי? בדיוק להיפך, אתה מחזק את מה שאמרתי. תודה.

כמו שאמרתי, אין שום קשר לחום אלא לזה שנותנים לרמקול הספק גדול יותר מאשר מה שהוא מסוגל לקבל.

ולא משנה אם "תקרר" אותו, זה לא קשור בכלל ואין דבר כזה בכלל "רמקול עם קירור".

זה בדיוק מה שאמרתי. אני שמח שכולם מרוצים.

פורסם

ואיך בדיוק זה סותר את מה שאמרתי? בדיוק להיפך, אתה מחזק את מה שאמרתי. תודה.

כמו שאמרתי, אין שום קשר לחום אלא לזה שנותנים לרמקול הספק גדול יותר מאשר מה שהוא מסוגל לקבל.

ולא משנה אם "תקרר" אותו, זה לא קשור בכלל ואין דבר כזה בכלל "רמקול עם קירור".

זה בדיוק מה שאמרתי. אני שמח שכולם מרוצים.

:kopfpatsch:

הסליל נשרף אם הוא מתחמם יותר מידי. אם היית יכול לקרר אותו ביעילות הוא לא היה נשרף גם בהספק גבוה בהרבה מההספק המקורי שלו.

מצד שני אם תשים אותו בסביבה קרה מאוד אתה לא עד כדי כך תשנה משהו כי הוא יתחמם לטמפרטורות דומות בחדר ב20 מעלות.

פורסם

אוברקלוקינג לרמקולים?

פורסם

מעניין באמת כמה dB יביא LN2.

פורסם

יש כמה סיבות שתלויות בהספק-

אם תעבור את ההספק המומלץ ותקפיא את הסליל, כלום לא יקרה - עד לרגע שהרמקול יעבור את ה-Xmax שלו ואז הוא פשוט יקרע את עצמו, ואז זה כשל מכני ולא אלקטרוני.

הרמקול אכן יכול להשרף כתוצאה מהספק גבוה שמתפתח על הסליל, זה לרוב מגיע ממגברים חלשים ולא איכותיים שמגיעים לכתימה ועיוות גבוהים בווליום גבוה, ואז פשוט מזינים את הרמקול בגלים ריבועיים (DC) וזה עלול לשרוף אותו. זה כשל שנובע מאלקטרוניקה לא איכותית. זה למה מומלץ לחבר מגבר חזק יותר מאשר ההספק המומלץ, וזה למה קונים מגברים ב-5000 ש"ח לרמקולים ב-1000 ש"ח.

קירור של רמקול מתבצע בד"כ דרך מעין HEATSINK קדמוני שמולבש ומועבר דרך ה-voice coil:

Heat_Exchanger_Installed.jpg

רואים את זה בעיקר בסאב-וופרים יקרים שמיודעים לעבוד בהספק גבוה.

מעבר לזה, ככל שה-voice coil (סליל) עבה יותר, הוא מסוגל לעבוד בחום גבוה יותר (הספק)

לסיכום:

ההספק המוצהר על הרמקול הוא הסף המתוכנן של הרמקול אשר מעבר אליו יכולים להתבצע או כשל מכני (ראה למעלה) של קריעה ופגיעה פיזית ברמקול בגלל תזוזה רבה מדי, או כשל של חום ושריפת הסליל, אם תעבור את ההספק המוצהר - אחד מן השניים יתרחש.

במקרה של פותח הדיון, מדובר בכשל שנובע ממגבר חלש ולא איכותי, שבעקבות העיוותיום העביר גל ריבועי (DC) שגרם להתחממות ובסופו של דבר שריפה של הרמקול. למה רק הוופר נשרף?

לטוויטר מחובר קבל שמונע מעבר של תדרים נמוכים - מתח DC גם הוא לא יכול לעבור דרך קבל, ולכן לא הספיק לפגוע בטוויטר.

מקווה שהבהרתי כמה נקודות כאן וגמרנו עם הוויכוחים השטותיים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים