עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי 5850 OC

Featured Replies

פורסם

תדע לך שזה OC נמוך למדי. אני הגעתי ל- 930/1280 ללא תוספת מתח. ואם תוספת מעטה ל-1000/1280 ששם עצרתי כי לא רציתי לקחת את זה רחוק יותר.

• תגובות 40
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז לנסות להגביר את הקירור ולהמשיך בOC ?

כדאי גם לקנות שני מאוררים 120ממ שיהו צמודים לכרטיס מסך ?

פורסם

זה לא ממש תלוי בך זה יותר תלוי בכרטיס.

תשים את המאוורר על 100% במהלך ה-OC תשתמש ב FURMARK 1.7 לסטרסט טסט (10-15 דקות כול פעם כדי שיגיע לטמפ' מקסימלית), וב MSI AFTERBURNER ל-OC. אני התחלתי עם הזיכרון ומשם עברתי ל- GPU. טמפ' מקס' שקיבלתי במקס' OC היתה ב-90-100C לא זוכר בדיוק, (יש גם לקחת בחשבון שזה היה עם 3 מסכים מחוברים שלהבנתי מעלה את המטפ' ב-10 מעלות נוספות) אם הטמפ' היתה מרשה הייתי ממשיך עוד יותר אבל הכול נהיה יותר מדי ברביקיו לטעמי.

כשנראה לך שהגעת למקס' בתדר מסויים תעשה בדיקה ארוכה יותר של חצי שעה-שעה בשביל לבדוק שהוא עדיין יציב. אם יש בעיות כגון קריסת מנהל הדריבר שציינת תפחית 5-10MHZ ובדוק שנית. לבדיקה סופית שחק בכמה משחקים כדי לראות שאין בעיות נוספות. כדאי לך גם לעשות מעט BUFFERZONE מהתדר הסופי שלך.

כמו כן תבדוק במהלך הסטרס ב AFTERBUNER שהתדרים באמת עולים (לתדר שקבעת) ושיש 100% LOAD.

פורסם
  • מחבר

הגעתי ל860 לליבה ו1250 לזכרונות . אחרי שעה ב ATITOOL ללא שום בעיות וקריסות. ;D

הטמפרטורה היא 70 כאשר המאוורר ב90% זה מאוד מרעיש . כאשר אני מוריד אותו ל60% מתחילות בעיות.

והקירור של הכרטיס מסך לא מוציא את האוויר החם החוצה ,הוא מפזר אותו סביבו ושאני שם יד קרוב לכרטיס מסך אני מרגיש את האוויר החם. אז כנראה הוא מנסה לקרר את עצמו עם אוויר חם שהוא מוציא .

אז אני יחבר שני מאווררים של 120ממ בדלץ שיוציאו את האוויר החם משם ואז אני ימשיך בOC. בנתיים ביטלתי אותו כי הרעש ממש משגע אותי. אני מתכנן להגיע ל900MHZ ו1250MHZ ולא לגעת במתחים .

יום שישי אני יביא את המאווררים ואז אני ימשיך בOC.

פורסם

עכשיו זה נשמע יותר לעניין :xyxthumbs:

אתה לא צריך להתייחס לרעש אתה שם אותו על 100% רק כדי למצוא את המקסימום OC בלי להיות מוגבל ע"י טמפ'. גם החום שנוצר ע"י בידקת המאמץ הוא הרבה יותר מסיבי מאשר במשחק רגיל. לאחר מכן תוכל לנסות על 60% ולבדוק שעדיין אינך חווה בעיות תוך כדי שימוש רגיל.

לאיזה טמפ' הוא מגיע ב-60% כשאתה אומר שיש בעיות?

לא נראה לי שצריך להיות הבדל של יותר מ-10 מעלות. ו-80C זה נינוח למדי. משונה...

פורסם
  • מחבר

ב60% הוא מגיע ל77~80

ואחרי כחצי שעה של משחק בקריסיס 2 על הגדרות הכי גבוהות יש קריסה של מנהל הדריבר ושחזור , פעם אחת המסך התחיל להבהב בשחור ולבן ואז עשיתי ריסט למחשב והכל היה בסדר. כנראה יש בגרסא הזאת של הכרטיס משהו משונה עם הטמפרטורות , ויותר מוזר שהאוויר החם לא יוצא החוצה אלא נשאר מסביב לכטיס ויוצר קירור לא יעיל במיוחד ...

פורסם

נדמה לי שלא בדקת מספיק כשאתה אומר שזה מתייצב באיוורור של 90% .

פורסם
  • מחבר

אז אני ינסה לבדוק שוב ...

פורסם

תראה, ההמלצה למי שפחות מבין בעניין הוא באמת לעלות לתדר שבו הכרטיס עובד יותר יותר מ5 דקות..

ומשם להמשיך לשחק, במידה והמשחק קורס יש ללכת בחזרה לתוכנת האוברקלוק ולרדת כל פעם ב10MHZ, עד שהבעיה לא חוזרת על עצמה.

זו הדרך הטובה ביותר למתחיל בעניין..

מישהו שקצת יותר מבין בעסק יבין את הגבולות של הכרטיס מעט מהר יותר..

ובכלזאת, בשביל 5850 ללא העלאת מתח תוצאה של 850~ היא תוצאה לא רעה בכלל(כבר ראיתי כאלו שעושים 950 גם, אבל 850 זה ממוצע לחלוטין ואין לך מה לדאוג)

פורסם
  • מחבר

הגעתי ל815 בלי קריסות , ב825 הייתה קריסה אחרי 12 שעות של מנהל הדריבר , הורדתי ל815 והכל בסדר עכשיו .

אני קצת מבואס ממה שיצא לי תכננתי להגיע ל850 בערך :( , לא נורא גם ככה המשחקים עובדים טוב מאוד עם הכרטיס הזה גם בלי OC.

בכל מקרה תודה לכם על העזרה :xyxthumbs: .

אם אני שם על תדר של שלא מתייצב ואני מוסיף קצת מתח הוא אמור להתייצב ?

פורסם

כן. תהיה הרבה יותר זהיר עם הוספת מתח.

פורסם
  • מחבר

קראתי במדריך שהוספת מתח תגרום לכרטיס לצרוך יותר חשמל (מן הסתם) , עד כמה אני יכול לעלות את המתח בלי שתיהיה בעיה עם הספק ?

הספק שלי זה באת מספק 550W או שהוא כמו כמה ספקים שראיתי פה בפורום שאמרו עלים שהם מספקים פחות ממה שכתוב ?

פורסם

כמו שכבר אמרתי אין לך מה לחשוש מהספק, הוא יחזיק. כמו כן הצריכה לא עולה פלאים

פורסם
  • מחבר

אני לא מצליח לפתוח את האפשרות בתוכנה שמעלה את המתח , יכול ליהות שזה בגלל הגרסא של הכרטיס ? ויש תוכנות אחרות שאיתם אני יכול לעלות מתח ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים