עבור לתוכן

שיניתי את המהירות בביוס אבל המהירות בWIN לא משתנה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

המעבד הוא I5 2500K

הלוח אם הוא ASUS P8P67 PRO B3

המפרט המלא בצד.

כשאני משנה את ההגדרות במסך הבסיסי בביוס לאופטימלי (הימני) ואח"כ בהגדרות מתקדמות משנה ל 104*45 המהירות בווינדוס היא 104*16 מה שנותן 1664. המהירות תמיד משתנה לפי מה שאני מגדיר, המכפלה תמיד חוזרת ל 16.

כשאני חוזר לביוס לראות מה קורה הכל נשאר כמו שהגדרתי אותו. רק שמדי כמה פעמים ההגדרה של האופטימל חוזרת לנורמל (האמצעי).

איזה הגדרה אני מפספס פה?

תודה לכל העוזרים.

פורסם

אם אתה תמיד רוצה לראות את המהירות הגבוהה (מה שלא מומלץ וגם דיי מיותר) פשוט תבטל את ה EIST או Intel Speed Step בביוס

בנוסף תבטל גם כל C State בביוס

וחלונות תשים את ההגדרות צריכת חשמל על ביצועים גבוהים.

פורסם
  • מחבר

למה לא מומלץ ומיותר?

למה לעשות OC אם אני לא מקבל את המהירות הזו?

פורסם

אתה מקבל כשאתה צריך.

גם המתח למעבד משתנה בהתאם למהירות ולעומס, אתה לא באמת צריך מעבד על 4GHz בשביל לעבוד באינטרנט או לראות סרטים.

כמו לכל מוצר בשוק גם למעבד יש שחיקה ואם אתה שם אותו על הלימיט 24/7 אתה מקצר את חייו ויכול להיות שתמצא את עצמך זמן קצר לאחר תום אחריות עם מעבד תקול.

מה שגם אתה מחמם את המארז והרכיבים האחרים במחשב מה שגם לא תורם לזמן חיים ארוך.

אם תשים לב גם המהירות שעון של הכרטיס מסך שלך יורדת בזמן שאתה עובד על שולחן העבודה ועולה למקסימום כשאתה מפעיל משימה שמאמצת את הכרטיס כמו משחק.

פורסם

פותח התרד אין סיבה לבטל את הגדרות הצריכה..אם ביצעת בדיקות יציבות והכל תקין..תשאיר אותם עובדים..

כאשר המחשב יהיה במאמץ התדר/מתח יעלו אוטומטי..

פורסם

אצלי במאמץ התדר עולה אבל המתח יורד.

מוזר לגמרי...

פורסם

זה לא מוזר..ככל שיש יותר מאמץ זה דורש מלוח האם ומערכת החשמל לספק חשמל באופן יציב יותר..

ולכן ישנם הפסקים (VDROP) בדרך..אבל הכל תלוי בסטייה..על עוד הטווח די קטן..והמערכת יציבה אין עם זה שום בעיה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים