עבור לתוכן

שווה להחליף Z5500 בסולו 7C?

Featured Replies

פורסם

אהלן

כדאי לי להחליף LOGITECH Z5500 בMICROLAB SOLO7C?

אני לא רואה סרטים במחשב, בקושי משחק, ולא שומע היפ הופ/מוזיקה אלקטרונית או כל דבר עם באס, שזה היתרון הגדול בZ5500

אני שומע רוק/דברים רכים יותר מרוק שאני לא יודע איך זה נקרא כי זה כל מיני/פרוגרסיב מטאל (דרים תיאטר, סימפוני X.)

בהרבה שירים יש בעיה שהשירים באים עם צלילים נמוכים (מתחת ל70 הרץ) מיותרים וחזקים מדי, ממש הורס את השיר. ואז אני חייב להנמיך את הסאב כל כך שאין לי מידריינג' ובא לי להקיא מהצליל. ניסיתי לכוון טוב מאוד עם אקולייזר במשך המון ימים, אפילו כשהאזור של מתחת ל70 הרץ מונמך מאוד זה עדיין חזק מידי הסאב-באס ואם אני מנמיך אני מאבד מהמיד ריינג מאוד.

סך הכל אין לי עניין כלשהו ב5.1 או בסאב, רק במוזיקה איכותית מאוד בווליום סביר.

הדבר היחיד שמדאיג זה שמיקרולאב זה איזה חברה רוסית, מיוצר בסין, ונמכר רק בישראל O.ס נשמע מתכון לחברה גרועה ביותר, אבל אני רואה שהרמקולים נחשבים לטובים מאוד.

אז מה אתם אומרים?

• תגובות 42
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מיקרולאב זו חברה סינית נטו, המוצרים שלה נמכרים בעיקר במזרח אירופה- ובישראל. ויודע מה? טוב שככה, לרוב אפשר למצוא מערכות שלהם שטובות מהמתחרות של קריאייטיב/לוג'יטק, בפחות מחיר.

במקרה של מוזיקה, יהיה חכם לעבור ל 2.1 או full range 2.0 כמו ה 7C, מבחינת הצליל מהרמקולים עצמם, אם אתה מחפש מידריינג' בעיקר, ההבדל יהיה גדול.

הייתי ממליץ לשמוע אותם לפני זה בכל מקרה, שלא יהיו הפתעות.

פורסם

אם המוזיקה היא המטרה העיקרית אז בטח ש2.0 יתפקדו יותר טוב מ5.1, יש הרבה אנשים שמרוצים מהסולו 6\7 ונראה לי שבהחלט כדי לך לעשות את המעבר.

קח בחשבון שהסולו 7 דיי גדולים אז אם אין לך הרבה מקום או שהחדר קטן אז אולי עדיף שתקח את הסולו 6, שהם עדיין יופי של רמקולים.

אני מצטרף לבחור שמעלי, כדי לשמוע אותם לפני הקנייה, זה אף פעם לא מזיק.

פורסם
  • מחבר

אם המוזיקה היא המטרה העיקרית אז בטח ש2.0 יתפקדו יותר טוב מ5.1, יש הרבה אנשים שמרוצים מהסולו 6\7 ונראה לי שבהחלט כדי לך לעשות את המעבר.

קח בחשבון שהסולו 7 דיי גדולים אז אם אין לך הרבה מקום או שהחדר קטן אז אולי עדיף שתקח את הסולו 6, שהם עדיין יופי של רמקולים.

אני מצטרף לבחור שמעלי, כדי לשמוע אותם לפני הקנייה, זה אף פעם לא מזיק.

תודה על התגובות

אני אכן מתלהב מהסולו כי הרבה אנשים אומרים שהם יוצאים מן הכלל אבל בינינו אם נאמר את האמת כל בחור שלא היה לו משהו מקצועי ותתן לו משהו כמו Z5500/Z2300 יחשוב שזה הרמקולים הכי טובים בעולם ויהיה בשוק מהצליל. רק מי ששומע מוזיקה איכותית (בהחלט לא היפ הופ/אלקרטונית) אלא כלי נגינה אמיתיים וכמובן זמר (ולא הבחורות בשירי פופ שנשמעים אותו דבר) ובאמת החליף הרבה רמקולים ומגברים יקרים יש מה להתייחס לדעה שלו כשמדובר על מערכת ב1000 שקל ומעלה.

ומי שבאמת כל כך מבין לא קונה את הסולו.....

האמת שבכלל אין מקום ל7 אבל ה6 פשוט יותר נמוכים ומבחינת גובה אין בעיה של מקום, רק שהטוויטר בסוף יהיה איזה מטר מעליי והצליל כבר סתם יהיה מעפן חחח. ::)

אם הייתי יכול לשמוע אותם עם המוזיקה שלי זה היה שגעון אבל עכשיו שברתי את הנגן שלי והבחור שמעוניין לקנות ממני רוצה לקנות מחר, לא נעים לי לגרור אותו סתם, הוא גם בסוף יתייאש ויקנה איזה מערכת 5.1 בגודל מלא, הוא נשמע טחון ביותר ;D

אגב לבחור הקודם שהגיב אני באמת ראיתי שיש את זה רק בישראל, יש איזה שתי תוצאות בסינית ושלוש תוצאות באיביי, בכל איביי אין אפילו אף סולו מכל הסדרה הרחבה. אז אומנם מרוויחים כסף בזה שאין להם שם, אבל נמכר רק בישראל... זה כבר הרבה יותר גרוע מאין שם גדול בעולם.

אז לדעת בגדול למוזיקה מכלי נגינה וזמרים סביר מאוד להניח שהמיקרולאב יהיו טובים יותר?

פורסם
  • מחבר

אגב תגידו יש לסולו 7 יתרון על סולו 6 מעבר לבאסים נמוכים מאוד?

אני חושש מאוד מהבאסים למען האמת כי כמה שאני בכלל לא צריך באסים נמוכים במיוחד הסולו 7 ראיתי שהתחום שלו 55-20K אז זה בכלל לא שגעון. אם זה אמיתי זה עלול להספיק לי אבל אם הסולו 6 יותר גרוע אז בכלל נראה לי אין מה לדבר.

כי סך הכל הסולו 6 יראה הרבה יותר טוב, אולי ישמע יותר טוב כי הטוויטרים יהיו גבוהים מאוד ב7 ואני יושב בערך מטר מהרמקול כשהוופר התחתון בגובה האוזניים בערך. ויחסכו כמובן הרבה כסף שבמדינתנו הסקסית לא בא בקלות אבל הולך בקלות מאוד על מה שהיה עולה רבע ממנו באמריקה :s07: :s07:

פורסם

סדרת הסולו של מיקרולאב תוכננה במיוחד בתצורה של 2.0 כדי להתאים לצרכים של שמיעת מוזיקה בסטריאו, אז לדעתי היא תשמע יותר טוב מרוב הסטים של 5.1 בשוק הנמוך.

היתרונות של הסולו 7 על פני 6 הם כמו שרשמת בבאס, אך גם בנפח צליל יותר גדול עקב תיבת תהודה יותר גדולה והוופר הנוסף.

פורסם
  • מחבר

חברה אין עוד תגובות

פורסם

קראת את הביקורת כאן באתר על הסולו6 ו-7?

אני לא יודע אם דעתי מוערכת מספיק מבחינתך, אבל אתה יכול בקלות למצוא הודעות שלי מהעבר כאן בפורום ולראות מה שמעתי ומה דעתי על דברים, אולי זה גם יעזור לך להכניס את מה שרשמתי על הסולו בביקורת לפרופורציות.

יש שם תשובות לרוב אם לא כל השאלות שלך.

פורסם
  • מחבר

קראתי איזה 20 פעמים את הביקורת פה ובHOMETHEATER, קיצור נשמע לי שלמוזיקה איכותית זה אמור להיות פי כמה מהZ5500, אני אלך על זה. אבל עדיין תגישו חופשי להגיב :P

אגב אשמח לתשובה ממך על השאלה מה עדיף לי סולו 6 או 7 בלי התחשבות כלשיה במחיר

בין כל רמקול אלי יש בערך מטר אחד

הסידור הוא שולחן פיניתי כשהמסך בפינה כמובן, ואז רמקול אחד ישב מול קיר אחד, רמקול שני מול הקיר השני, ככה שיש בין הכיוונים שהם מצביעים עליהם בדיוק 90 מעלות (אלא אם הבית עקום :hat: )

והרמקולים חייבים להיות צמודים לגמרי לקיר.

אין לי צורך בבאס רציני למוזיקה שלי והטוויטר של הסולו 6 אמור להיות קצת מעל הגובה שאני יושב, אבל בסולו 7 הרבה הרבה הרבה מעל.

אז אני מפחד שהזווית הכל כך גדולה ביני לאן שהטוויטר "מצביע" בסולו 7 תדפוק לי את הצליל משמעותית.

אגב הרמקולים חייבים להיות צמודים לקיר אין ברירה :nixweiss:

אני בינתיים די סגור על הסולו 7 כי אני לא מסוגל להתפשר על ה6 שהוא חצי גודל תיבה ממנו סתם כי הצורה של השולחן שלי לא מתאימה, ואולי אפילו יום אחד אני אקנה סטנדים לשים מאחורי או לתלות באוויר בקצת בגובה ולכוון אליי.

פורסם

אם תרצה למכור את ה Z5500 דבר איתי בפרטי

פורסם

ממה שאתה מתאר מבחינת מיקום, ובנוסף מבחינת הצליל שאתה מחפש, אני באמת מאמין שהסולו6 יתאימו לך יותר.

פורסם
  • מחבר

ממה שאתה מתאר מבחינת מיקום, ובנוסף מבחינת הצליל שאתה מחפש, אני באמת מאמין שהסולו6 יתאימו לך יותר.

תראה זה הפינה של המחשב

18729030.jpg

הרמקול הימני יהיה בערך כמו הסטליט שיש שם רק ככה שהגב שלו צמוד לקיר (אחרת הלך לי כל השולחן והרמקולים יגעו לי כבר באוזן)

השמאלי יהיה גם צמוד לקיר, בפינה איפה שההגה שם. אגב יש גם סיפריה (MDF) צמודה שהוא יגע בה וגם בקיר.

האוזן שלי בערך בגובה של הקצה העליון של הסולו 6 , קצת מעל (סימנתי על הקיר לדמיין איך זה יהיה בערך)

ובסולו 7 היא תהיה משהו באמצע הוופר האמצעי כנראה.

אבל סך הכל יש ביני לרמקולים קצת פחות ממטר אז יכול להיות שהזווית הקיצונית ביני לטוויטר תדפוק את הצליל

אז מה אתה אומר ללא כל התחשבות בכסף?

אני אישית ממש מתבאס לא להוסיף את ה200 שקל לרמקול הרבה יותר גדול עם וופר נוסף שמגיע יותר נמוך, שאני אוכל גם יום אחד להשתמש במקום אחר ששם הוא יהיה הרבה יותר מתאים מהסולו 6

פורסם

הבנתי את התיאור שלך גם בלי התמונה, אני עדיין בדעתי שה-6 יתאים לך הרבה יותר, לא רק מבחינת מיקום אלא גם לצליל שציינת כי אתה מחפש. זכותך המלאה לחשוב אחרת ולפעול בהתאם, אך זו דעתי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי את התיאור שלך גם בלי התמונה, אני עדיין בדעתי שה-6 יתאים לך הרבה יותר, לא רק מבחינת מיקום אלא גם לצליל שציינת כי אתה מחפש. זכותך המלאה לחשוב אחרת ולפעול בהתאם, אך זו דעתי.

תוכל לפרט יותר מה הכוונה ביתאים יותר לצליל שאני מחפש?

אתה מתכוון בגלל המבנה של החדר שאני אאבד את הגבוהים והוופר הנמוך יהיה קרוב מידי אלי, או שגם אם היה לי מוקם מושלם להציב אותם היה עדיף לי את הסולו 6C?

המוזיקה שאני שומע כפי שציינתי זה רק מכלי נגינה אמיתיים וזמר, אין שום צורך לבאס מיוחד מתחת ל50 הרץ (רק הורס למוזיקה כזאת אפילו אם הוא מאוזן, הם מקליטים שטויות בצלילים של מתחת ל60 הרץ, לדוגמא דרים ת'יאטר מקליטים שם הרבה שטויות שהורסים את הצליל)

אז בלי להתחשב בסביבה הסולו 6C עדיף למטרה הזאת ?

פורסם

אני מתכוון שתקבל אותו אפקט של באס שנשמע לא טוב ומתגבר על הצליל. לדעתי כל עוד אתה לא צריך למלא עם המוזיקה חדר שלם אלא שזה יישמע טוב כמה שיותר במרחק של מטר הסולו6 נשמעים טוב יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים