עבור לתוכן

ניסוי מעניין שלא קשור לתחום המחשוב, איך מקררים 200 מעלות? עצת מומחים דרושה

Featured Replies

פורסם

בונה מערכת שבצידה האחד 200 מעלות ובצד השני שלה (לאחר הקירור) נגיע לפחות מ50 מעלות.

תקציב לא מוגבל בשלב הזה.

מגבלות:

1) ללא שימוש בחנקן\מים\כל מערכת קירור שדורשת תחזוקה כל שהיא.

2)הגודל הפיזי הוא 6X6 ומעלה.

שאלות:

1)איזה גוף או סוג גוף הקירור יכול להתמודד עם העומס (מאוורר בא בחשבון)?

2)איזו משחה טרמית הכי תועיל בטווח הטמפ' הנ"ל?

מאוד תעזור לי דעתכם בנושא! :yelclap:

תודה!

פורסם

רק הערה קטנה:מערכת מים לא דורשת תחזוק כיום.

פורסם

מכל הרמיזות שלך אני מבין שהלכת על פיתרון פלטייר ? או שזה משהו אחר ?

אם כן קצת יותר פרטים יעזרו..מה זה בדיוק? איזה רכיב ? שבב או משהו גדול יותר ?

200 מעלות ? בטוח ? כמה וואט בדיוק ? זה ישב בתוך מארז ? בחוץ ?

קירור מים לא דורש תחזוקה שטפת יותר מקירור אוויר..

בקיצור עוד פרטים יעזרו לנו להבין את התמונה ולעזור לך :xyxthumbs:

פורסם

עידן , אני הזמנתי פלטייר - נראה איך יחזיק.. יש לך ניסיון?

פורסם

פלטייר לא אמין לאורך זמן, הוא נוטה להתקלקל כאשר מופעלת עליו מקור חום קבוע.

לצורך דוגמא בV10 של CoolerMaster אשר יש בתוכו חתיכה של פלטייר, מפעיל את הפלטה של הפלטייר רק כאשר הוא עובר את איזור ה70 מעלות על מנת שהפלטייר לא תישחק.

אם אתם רוצים קירור שיורד הרבה מתחת לטמפ' הסביבה אז מומלץ להשתמש באופן קבוע רק ב-Phase Changing.

חשוב מאוד אבל לציין קודם לאיזה כמות חום (נתון של כמות ואט) אתם עומדים להשתמש במכשיר.

פורסם
  • מחבר

אז ככה..

מדובר בשבב קרמי, גודל השבב הוא 6X6 ס"מ טמ"פ ממוצעת 200 מעלות.

אני מעוניין לקרר כמה שניתן תוך שימוש במערכת קירור שתחזיק שנים ללא כל תחזוקה, אין לי מגבלת גודל או משקל מדובר בחלל פתוח.

יצרתי קשר עם החברות המובילות בתחום הקירור מעבדים הם דיי קונבציונלים ולא מעוניין לספק מידע או ידע לגבי משהו שחורג מהתנאים שהציבו, אהיה אסיר תודה ליצור למידע מוצק בתחום או הכוונה לכזה.

בברכה,

משה

פורסם

אני מאמין שמערכת קירור מים שתיבנה ע"י משתמש מקצוען (לא הסטוקים או הקיטים) תעשה את העבודה

בצורה מעולה.

תעבור על הפורום ותראה המלצות למערכות חלקים כאלה..

בגדול נראה לי שצינורות גדולים, תחלופה רבה של מים ורדיאטור רציני יעזור לך..

פורסם

זה נורא יפה שהחום שהוא פולט מסוגל להגיע ל200 מעלות אבל זה לא אומר לנו כלום על כמות החשמל שצריך לקרר.

פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי מדובר בשבב חם דיי גולם שניזון ממים חמים, ואני מעוניין לקרר אותו..

נתקלתי בזה :

Scythe SCSO-1000 Susanoo 12 Heat Pipe CPU Cooler http://www.google.com/products/catalog?hl=en&q=Scythe+SCSO-1000&um=1&wrapid=tlif130574012651210&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=3397125304403204875&sa=X&ei=DQTUTaDVLsa6-Abe-o2uCg&ved=0CEcQ8wIwAA&biw=1352&bih=590# מה דעתך?

בכל מקרה אשמח לשמוע גם חלופות נוספות, פניתי ליצרנים בשאלה דומה..

פורסם

תבדוק מה פליטת החום של השבב..ויהיה יותר קל לדעת מה יכול לטפל בו..כי השערות אפשר להביא עד מחר..

אבל זה לא יהיה בטוח..

פורסם
  • מחבר

פליטת חום של 200 מעלות בחלק החיצוני שלו..

פורסם

אני אומר שוב..הטמפ' שלו היא לא העיקר כאן..פליטת החום שנובעת מהספק היא החשובה..

ולכן אנחנו צריכים לדעת כמה וואט הוא צורך..אחרת אין ממש טעם בהמלצות...

פורסם
  • מחבר

מדובר בפלטה קרמית 6X6 ס"מ מקבלת מצד אחד 300 וואט ובצד השני מוציאה 15 וואט, טמפרטורת עבודה בין 200-220 מעלות, אין מגבלת גודל, השבב יושב באוויר הפתוח ונהנה מזרימת האוויר של הטבע..

אני מעוניין להוריד לכיוון ה50 מעלות בדרך הכי פסיבית שקיימת, זאת אומרת להמנע מתחזוקה או תפעול שוטף לטווח של שנים.

מצאתי פתרון של גוף קירור פסיבי ללא צורך במאוור (אני לא יודע מה יקרה לו בטמפ האלו וגם היצרן לא)

Scythe SCSO-1000 Susanoo 12 Heat Pipe CPU Cooler

אשמח לשמוע פתרנות נוספים שלא חשבתי או מידע בנושא הגוף קירור הפסיבי.

תודה!

פורסם

בוא נעשה קצת סדר, על מנת להישתמש בקירור פאסיבי אתה חייב סירקולציה אוויר בסיסית..

המארז\חדר\סביבה שהציוד יהיה בה יהיה מאוורר ? ממוזג ? שכן אחרת אתה לא תוכל לסמוך על שום קירור פאסיבי..

כמו כן התאמה אתה תצטרך לעשות בכל מקרה..שכן אין שום קירור עם בסיס בגודל של 6X6 ס"מ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים