עבור לתוכן

האם טלפונים קטנים יותר יש להם קרינה גבוהה יותר?

Featured Replies

פורסם

אני מסתכל על כל מיני דגמים ולמרות שזה לא קבוע אני רואה שהרבה טלפונים יותר קטנים יש להם יותר קרינה מאשר לטלפונים דומים נגיד ביכולות פחות או יותר, אבל גדולים יותר. זה הגיוני או שזה סתם מקרי במכשירים שראיתי?

פורסם

אני יורה כמעט באפלה כאן, כי אני לא מכיר הרבה נתונים להשוואה.

אולי יש איזה קשר בין גודל לקרינה.

אולי יש קשר דומה בין ישנים וחדשים.

ואולי גם אפשר למצוא סולם בין יקר לזול.

אבל בסופו של דבר זה לא אומר כלום.

עד שלא תשווה בין הקרינה של מכשירים לא תדע.

כי יש מכשירים שלא שמעו על שום כללים שכאלה. :nixweiss:

פורסם

שלום

ללפי מיטב הבנתי :silly: הקשר הוא מיקרי בהחלט.

ישנם יצרנים שמייצרים מכשירים בעלי קרינה גבוה ( אייפון , סוני אריקסון ), יש

שמגוונים ( מסונג לדוגמה ) וכו'.

אין כללים קבועים דוגמת מכשיר גדול = קרינה נמוכה,

מכשיר קטן = קרינה גדולה.

כל מקרה לגופו.

:xyxthumbs:

פורסם

למרות שכן הגיוני שמכשירים קטנים -> אנטנה קטנה -> פחות קליטה -> יותר קרינה.

אבל כמו שאמרו כאן, הגודל של המכשיר לא באמת משנה, אתה יכול למצוא מכשירים גדולים עם קרינה אפסית ועם קרינה גדולה.

חוץ מזה שטענות נגד הקרינה לא כל כך מבוססות.. אבל אני מבין למה מישהו ירצה מכשיר עם קרינה נמוכה בשביל השקט הנפשי

פורסם

^^^^^

"טענות נגד הקרינה לא מבוססות" :pissed:

שאל את הדבורים שנקטלות מהקרינה הסלולארית,

ולמה שלא תשב כמה שעות ביום בצמוד ללוח חשמל

רציני ? ועוד ועוד .......

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאולי במכשיר קטן יש מגבלות מסויימות כמו למשל שיש בפיזור חום.

בכל מקרה, הכוונה לא הייתה לפתוח דיון קרינה מסוכן או לא. תודה רבה לכולם.

פורסם

^^^^^

"טענות נגד הקרינה לא מבוססות" :pissed:

שאל את הדבורים שנקטלות מהקרינה הסלולארית,

ולמה שלא תשב כמה שעות ביום בצמוד ללוח חשמל

רציני ? ועוד ועוד .......

האמת שהמחקרים עד היום מראים שאין קשר בין קרינה מטלפון סלולרי לבין סרטן.. (אל תשכח שאנטנה גדולה משדרת בעוצמות גבוהות במאות ואלפי אחוזים מטלפונים, ויש לך מיקרו אנטנות במסדרונות של מבנים גדולים כדוגמת בתי חולים למשל).

בכל מקרה, אין שום קשר בין קרינה לבין גודל הטלפון. מה שקובע היא עוצמת השידור ומרכיבים נוספים כדוגמת מיקום האנטנה וכו' ואי אפשר להסיק משהו כללי על קרינה בטלפונים קטנים לעומת גדולים.

פורסם

האמת שהמחקרים עד היום מראים שאין קשר בין קרינה מטלפון סלולרי לבין סרטן.. (אל תשכח שאנטנה גדולה משדרת בעוצמות גבוהות במאות ואלפי אחוזים מטלפונים, ויש לך מיקרו אנטנות במסדרונות של מבנים גדולים כדוגמת בתי חולים למשל).

גם אני לא רוצה להפוך את זה לדיון על קרינה, אבל אני חייב להעמיד דברים על דיוקם.

מחקרים לא הוכיחו קשר בין קרינה מטלפון סלולרי לבין סרטן.

זה לא שהוכיחו שאין קשר.

קרינה מטלפון אומנם קטנה מאשר אנטנות גדולות בעוצמות גבוהות, אבל אלו לא נמצאות צמוד לראש ולאשכים שלך.

וכן יש מחקרים ספציפים ומקרים מסוימים בהם יש קבוצה של אנשים במיקום ספציפי שיש בהם אחוז גבוה מאוד של חולי סרטן והקשר היחידי בין כולם זה קו מתח גבוה או אנטנה סלולרית.

לגבי טלפונים סלולארים קשה מאוד להוכיח קשר כי קשה למצוא דוגמאות ברורות בשטח מבחינה מדעית או הסתברותית גבוהה שמצביעה על זה כגורם עיקרי.

פורסם
  • מחבר

אם יש כאן מישהו שהוא מומחה ברמה אקדמית לאפידמיולוגיה של סרטן וקרינה, והוא חוקר באופן קליני את ההשפעות האלו אשמח לשמוע את דבריו בנושא סכנות הקרינה. מעבר לזה הכל ספקולציות.

מנהלים מבחינתי קיבלתי את התשובה לשרשור. אפשר לסגור.

פורסם

גם אני לא רוצה להפוך את זה לדיון על קרינה, אבל אני חייב להעמיד דברים על דיוקם.

מחקרים לא הוכיחו קשר בין קרינה מטלפון סלולרי לבין סרטן.

זה לא שהוכיחו שאין קשר.

קרינה מטלפון אומנם קטנה מאשר אנטנות גדולות בעוצמות גבוהות, אבל אלו לא נמצאות צמוד לראש ולאשכים שלך.

וכן יש מחקרים ספציפים ומקרים מסוימים בהם יש קבוצה של אנשים במיקום ספציפי שיש בהם אחוז גבוה מאוד של חולי סרטן והקשר היחידי בין כולם זה קו מתח גבוה או אנטנה סלולרית.

לגבי טלפונים סלולארים קשה מאוד להוכיח קשר כי קשה למצוא דוגמאות ברורות בשטח מבחינה מדעית או הסתברותית גבוהה שמצביעה על זה כגורם עיקרי.

גם אני לא ממש רוצה להכנס לנושא כמו שאמרתי אבל אני רוצה להעמיד דברים על דיוקם. לי אמנם לא יצא לקרוא את המחקר בנושא, אבל לאבי, שמתעסק בתחום, יצא לקרוא אותו והמחקר טוען שאין קשר (ובמידה מסוימת אפילו להפך - מי שדיבר בטלפון הסיכוי לסרטן אצלו ירד, אם כי לזה קשה לי להאמין).

בכל אופן, תבדיל בין טלפון סלולרי לבין אנטנות וקווי מתח גבוהה (וגם ביניהם חשוב להפריד - יש קווי מתח גבוה של מאות אלפי וולטים ויש של כמה מאות-אלפים בודדים ומן הסתם השדה המגנטי משתנה ביניהם).

פורסם

זה ידוע שהקרינה מזיקה.

הכל עניין של עוצמה ומידת החשיפה, וגם מזל.

הגוף אמור לתקן את הנזקים מקרינה כל עוד היא במידה קטנה.

זאת עובדה פיזיקלית ביולוגית שקרינה מזיקה לבני אדם (וכל החיים המפותחים).

לא שללתי את המחקר שאתה מדבר עליו.

לי זה ברור שהוא לא אומר אתה מה שאתה חושב שזה אומר.

אי אפשר להוכיח שקרינה לא גורמת סרטן.

אפשר להוכיח שהיא כן גורמת סרטן.

השאלה היחידה היא על המידתיות של העניין, והקשר בין התפתחות המחלה לבין הקרינה.

באופן כללי קשה להוכיח כי תמיד אפשר להאשים גורמים אחרים ומזל.

המציאות מורכבת מהרבה דברים שאינם בריאים לאדם ועלולים להוביל לסרטן.

אותו מחקר שאתה מדבר עליו (שאני לא מכיר) סביר להניח שהוא טוען שבאופן כללי קרינה ממוצעת ומידתית לא גורמת לסרטן באחוז שניתן להבחין בו.

דבר שהוא חייב להיות נכון במידה רבה, אחרת כולנו היינו נזהרים מטלפונים סלולרים כמו מאש או נופלים כמו זבובים.

פורסם

זה ידוע שהקרינה מזיקה.

הכל עניין של עוצמה ומידת החשיפה, וגם מזל.

הגוף אמור לתקן את הנזקים מקרינה כל עוד היא במידה קטנה.

זאת עובדה פיזיקלית ביולוגית שקרינה מזיקה לבני אדם (וכל החיים המפותחים).

זה ברור לך אולי, לא כל כך ברור לאך אחד אחר.

הקרינה של הטלפונים הסוללריים לא הוכחה כמזיקה, הדבר היחיד שהיא עושה זה לחמם את התאים, היא לא גורמת לפגיעה בDNA של התא שיכול לגרום לסרטן, השאלה היחידה שאמורה להישאל זה האם החימום הזה מספיק כדי לפגוע איכשהו בתא, והתשובה ממש לא ברורה כמו שאתה מנסה לצייר אותה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים