עבור לתוכן

השוואת גופי קירור לפני רכישה: KATANA Vs Freezer

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני אחרי שדרוג המחשב, היה ברשותי גוף קירור מאוד גדול Mugen II.

פרקתי אותו וכרגע אני נמצא סטוק (מקורי לחלוטין) אני מעוניין עדיין לעשות OC לכן אני רוצה לשדרג את הגוף המקורי.

קבלתי הצעות מאחד מנהלי הפורום לגופי הקירור של KATANA / Freezer והתרשמתי דיי לטובה.

סה"כ הם לא יתנו לי OC גבוה כמו של הMugen אבל עדיין ייתנו משהו.

מטרת האשכול הוא עזרה לבחירת הגוף המתאים.

דרישות:

1:

עד כמה שיותר שקט לפחות כמו הזאלמן 9500. למה? כי אני יושן בערך 1.20 מטר מהמחשב (לכן זה חשוב שיהיה פחות או יותר כמו הזאלמן שאיתו כן הצלחתי לישון.)

2:

גוף קירור יחסית קטן, לא במשקל כבד ובגודל המטורף של הMugen אחרת לא עשיתי כאן כלום.

3:

שיתן לי תוצאות OC טובות עד כמה שאפשר לבקש מהגופים האלו (ואין אפשרות לבקש יותר מידי...)

ההשוואה שלי היא בין הדגמים הבאים:

Katana 3

Freezer 7pro

Freezer 13 שהוא מחליף את ה7 נראה משופר יותר, הבנתי שהוא שקט יותר מהקודם ומגיע עם עוד מאורר תחתי.

סה"כ אני דיי רוצה את הFreezer 13 אבל אני חושש שבמשקל שלו ובגודל שלו הוא מגיע לMugen ואת זה אני לא רוצה.

באתרים השונים המשקלים והגדלים שונים (אולי זה נתונים כולל חבילה.. אני לא בטוח...)

אני ישמח אם תוכלו לעזור לי, הOC חסר לי וגם אם הוא יהיה מעט... :hi:

פורסם

ה-KATANAIII קריר יותר ושקט יותר. ראיתי שמוכרים אותו בהרבה מקומות כשהוא מתאים רק לאינטל.

הוא מעט יקר יותר מהפריזר.

אני לא מבין למה אכפת לך אם גוף הקירור גדול \ מגושם \ כבד.

פורסם

הFreezer 13 יהיה דומה במימדיו לMugen II לכן החששות שלך היו מוצדקות, זה די קל להבנה... ברגע שיש לשניהם את אותו גודל המאורר עליהם רק הרוחב של הגןף קירור יכול להשתנות.

מבין הFreezer 11 או הKatana אז ללא שום צל של ספק לך על הKatana, עצם העובדה שאין לFreezer 11 מתאם אחורי ללוח אם כבר מעיד על כך שהבסיס שלו לא יישב אטום לחלוטין כפי שהKatana יישב הודות למתאם האחורי שלו (רק זה יגרום להבדל משמעותי בטמפ') שלא לדבר על כך שהמבנה של הKatana הרבה יותר מוצלח מאשר הFreezer.

פורסם
  • מחבר

ה-KATANAIII קריר יותר ושקט יותר. ראיתי שמוכרים אותו בהרבה מקומות כשהוא מתאים רק לאינטל.

הוא מעט יקר יותר מהפריזר.

אני לא מבין למה אכפת לך אם גוף הקירור גדול \ מגושם \ כבד.

הוא מגיע גם לתושבת AM3.

ולמה זה מפריע לי? כי החלון שקוף לחלוטין, המחשב עומד על מדף מול המיטה ומול הכניסה לחדר וזה נראה לא טוב בעיין.

אני מעדיף גוף שהוא לא ענקי ואם כן אז בינוני בעל עיצוב נחמד לדוגמת ה Freezer 13 אבל כמובן שזה לא יבוא שוב פעם

על חשבון משקל/גודל ועוד... אחרת לא עשיתי כאן כלום.

אני יודע שמה שאני מבקש יחד עם OC לא הולך יחד אבל זה דיי מציק לי.

ואין לי בעיה של תקציב, חשוב לי כל מה שרשמתי למעלה ואם הוא יוכל להיות גם מעוצב/מצועצע קצת זה יהיה גם נחמד.

הFreezer 13 יהיה דומה במימדיו לMugen II לכן החששות שלך היו מוצדקות, זה די קל להבנה... ברגע שיש לשניהם את אותו גודל המאורר עליהם רק הרוחב של הגןף קירור יכול להשתנות.

מבין הFreezer 11 או הKatana אז ללא שום צל של ספק לך על הKatana, עצם העובדה שאין לFreezer 11 מתאם אחורי ללוח אם כבר מעיד על כך שהבסיס שלו לא יישב אטום לחלוטין כפי שהKatana יישב הודות למתאם האחורי שלו (רק זה יגרום להבדל משמעותי בטמפ') שלא לדבר על כך שהמבנה של הKatana הרבה יותר מוצלח מאשר הFreezer.

אז כנראה שהחששות באמת היו מוצדקות, אני יורד מהפריזר 13.

לגבי הKatana, אתה אומר שהוא טוב יותר מהפריזר אני מקבל את זה, אבל לגבי המתאם האחורי (אתה מדבר על מתאם שיושב מאחורי הלוח?) כי באתר היצרן לא מופיע שום מתאם כזה:

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/041/scktn3000_detail.html

ולגבי הגודל שלו, איך הוא בהשוואה לMugen או לפריזר?

תודה לכם על התגובות המהירות.

פורסם

כמובן שאנחנו לא יודעים בעל פה - יש לך את כל המידות באתר היצרן. יש לך את ה-MUGEN כמקור להשוואה.

פורסם

לגבי הKatana, אתה אומר שהוא טוב יותר מהפריזר אני מקבל את זה, אבל לגבי המתאם האחורי (אתה מדבר על מתאם שיושב מאחורי הלוח?) כי באתר היצרן לא מופיע שום מתאם כזה:

http://www.scythe-usa.com/product/cpu/041/scktn3000_detail.html

מסתבר באמת שבKatana 3 הוציאו את המתאם האחורי שהיה נהוג להביא עם הסדרה הזו, תמיד היה ניתן לבחר בין התקנה של קליפסים מפלסטיק לבין מתאם אחורי.

פורסם
  • מחבר

כמובן שאנחנו לא יודעים בעל פה - יש לך את כל המידות באתר היצרן. יש לך את ה-MUGEN כמקור להשוואה.

זה מה שעשיתי.

הKATANA3 הכי קטן והכי קל מבין כל הרשימה שציינתי כולל הMUGEN.

מסתבר באמת שבKatana 3 הוציאו את המתאם האחורי שהיה נהוג להביא עם הסדרה הזו, תמיד היה ניתן לבחר בין התקנה של קליפסים מפלסטיק לבין מתאם אחורי.

נכון הם הוציאו אותו.

ולמען האמת זה לטובה, ממש אין לי רצון לפרק שוב פעם את כל הלוח ולהרכיב מחדש.

ה-KATANA3 כנראה שהוא יהיה הבחירה שלי, האם הוא יתן לי תוצאות קירור טובות יותר מהסטוק ומגופי קירור דומים לדוגמת הזאלמן?

פורסם

הKATANA 3 הוא מדהים. ואתה יכול להיות בטוח שהוא יהיה יותר טוב מהסטוק שלך.

פורסם
  • מחבר

טוב, תודה רבה לכולם!

אחרי סקירה קצרה באינטרנט ראיתי מספר אנשים שהגיעו לOC נחמד מאוד עם ה-KATANA3.

יש לי רק שאלה אחת, ראיתי שהגוף נמצא בסוג של שיפוע יחד עם המאורר ולא עומד בזויית ישרה.

האם זה יכול להפריע לזיכרונות שנמצאים צמוד למעבד?

אני לא רוצה להעביר אותם לסלוטים בצד.

זה תמונה של הלוח:

http://img.kakaku.com/images/productimage/fullscale/K0000028419.jpg

להחזיר את הגוף לאחר הרכבה אני לא יוכל לכן אני ישמח לתגובה.

תודה!

פורסם

יש לי את הקטאנה מורכב על i5 2500k ואני מרוצה מאוד מהביצועים שלו הוא ממש נחמד שקט מאוד ומקרר טוב

פורסם
  • מחבר

ירדתי מהזוג המדובר.

אני רוצה "קצת" יותר מטיפונת OC...

ככה שאני חייב לחזור לגוף הקודם שהיה לי או להגיע למשהו דומה לו או אפילו טוב ממנו.

בינתיים אני עוד בודק אופציות.

תודה :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים