עבור לתוכן

שאלה| אוברקלוק ל-Q9550 עם קירור arctic freezer 7 pro

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לא מזמן קניתי את הקירור הנ"ל על מנת להחליף את הקירור סטוק.

וכן, אני לא כזה צעיר, אני יודע שזה לא הקירור האולטימטיבי והוא יחסית חלש אך בכל זאת רציתי קצת לדאוג למעבד שלי ולא להסחף לקירור של 300 שקל.

בכל מקרה, תהיתי עד לאן אוכל להגיע עם הקירור הזה, כלומר לאיזו מהירות ובנוסף אשמח לדעת מהו התחום התקין של טמפ' הליבות למעבד כזה.

עכשיו אני אשאיר לכם קצת נתונים על הטמפ' לפני ואחרי רכישת הקירור:

ליבה 1: (34 מנוחה 62 מאמץ - סטוק),(27 מנוחה 47 מאמץ - Freezer 7 pro)

ליבה 2: (29 מנוחה 56 מאמץ - סטוק),(25 מנוחה 42 מאמץ - Freezer 7 pro)

ליבה 3: (38 מנוחה 57 מאמץ - סטוק),(36 מנוחה 44 מאמץ - Freezer 7 pro)

ליבה 4: (36 מנוחה 61 מאמץ - סטוק),(34 מנוחה 46 מאמץ - Freezer 7 pro)

ממוצע סטוק במאמץ: 59

ממוצע F7pro במאמץ: 44.75

אשמח לקבל תשובה,

תודה רבה!

פורסם

נראה סביר.

עד 70 במאמץ אתה לא צריך לדאוג.

פורסם

אתה די קרוב לגבול שהוא באזור ה70+-..העלאת מתח משמעותית אתה לא תוכל לעשות..

בכל מקרה תתחיל בOC ותראה איך יתקדם..

פורסם
  • מחבר

מה שרציתי לדעת זה לאיזה תדר +- אפשר להניח שאני אוכל להגיע

פורסם

להגיע במגבלות הקירור או להגיע בכלל ?

פורסם

4GHZ אולי.

פורסם

השאלה היא האם הזכרונות שלך יכולים לעבוד בתדר מעל 800mhz. אם לא, אז אתה מוגבל לבאס 400 וזה יתן לך oc ל3.4, שזה סבבה ולא מצריך תוספת מתח גדולה או קרור מאסיבי. לדעתי זה כמעט 600mhz חינם.

פורסם

עוד דבר חשוב שאתה צריך לזכור שאתה כרגע רץ במהירות 2.8 והטמפרטורות שלך עדיין נמוכות, כשתתחיל לעלות את התדר צפה לעלייה של 5-10 מעלות במאמץ לפחות... כמו שאמר Art Tatum עד 70 מעלות אתה בסדר אבל מומלץ לא לעבור את ה-60 במאמץ (אני מתייחס לבדיקה של Prime95, עם תוכנה כמו Intel Burn Test תגיע בקלות ל-65 במאמץ שזה תקין).

איזה זכרונות יש לך, כי אם יש לך זכרונות 800 באמת לא תוכל לעבור 3.4, 400x8.5=3400

ואיזה לוח? תן קצת יותר פרטים על המפרט, יש גם לוחות שלא בנויים לאוברקלוק..

כמו שאמר ורטיגו, Q9550 אמור לעשות 3.4 על מתח סטוק בלי שום שינויים בביוס, הכוונה היא שתצטרך להגדיר ידנית בביוס את ערך ברירת המחדל.

אם המתח שלך הוא 1.25 למעבד אז תגדיר לו ידנית 1.25 וכן הלאה, References אתה יכול להשאיר על Auto למרות שאני ממליץ להשאיר אותם ב 0.76 עם ה Termination שלך הוא 1.2.

CPU Reference ו-MCH Reference מושפעים ישירות מ-CPU Termination, זאת אומרת שאם תגדיר ידנית Termination על 1.2 ואז תגדיר גם ידנית את הרפרנסים על 0.76 שזה הברירת מחדל שלהם, כל שינוי ב Termination ישנה גם אותם בהתאמה ל-63.33% מהערך של ה Termination.

הכוונה היא ל 1.2*63.33%=0.76

אם ה Termination שלך יהיה 1.3 למשל אז הם ישתנו לך ל 0.82 אוטומטית, זה בסדר...

כרגע אתה לא צריך להתעסק בזה יותר מדי ובתור בעלים של Q9550 אני יכול לאשר שהוא עושה 3.4 בלי שום שינויים בלוח, מקסימום אולי טיפה מתח למעבד לא יותר מזה.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על ההתייחסות.

עכשיו בנוגע לכוונות שלי - אובר קלוק לא מטורף כי אני מעדיף לשמור על אורך החיים של המעבד זאת אומרת ש3.4 זה טוב מבחינתי, אם אפשר יותר בסיכון נמוך אז למה לא.

בנוגע למפרט שלי:

לוח אם Gigabyte EP43-DS3L

זכרונות: 3X2gb kingston value (800mhz) - ddr2

פורסם

הלוח הזה אמור להגיע ל-3.4 ללא בעיה, מעבר לזה יהיה לך קצת קשה.

כנס לביוס, ותעשה את הדברים הבאים:

1. Load Optimized Defaults

2. בטל את C1E, C2E, EIST

3. PCI Express תשנה ל-100, אף פעם אל תשאיר על AUTO

4. MCH Frequency Latch תשנה ל-400

5. DRAM Performance Control Performance Enhance שים על STANDARD

6. Extreme Memory Profile - (XMP) שים על DISABLED

7. תגדיר ידנית את התזמון של הזכרונות שלך, למה שהם למשל 5-5-5-15 אם אלה התזמונים.

8. ליד כל מתח רשום מה הברירת מחדל שלו, למשל Vcore זה 1.25 אז ידנית תגדיר את הערך למה שרשום לכל המתחים, תשאיר את כל ה DRAM References על Auto

9. שנה את DRAM VOLTAGE למתח שכתוב על הזכרונות שלך, אצלי למשל זה 2.1V

10. תעלה את ה-VCORE ב-2 קליקים ואת כל השאר תשאיר על ערך ברירת המחדל, לא AUTO חוץ מהזכרונות.

אחרי כל זה תשנה את התדר ל-3.4 ותבדוק...

פורסם

.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים