עבור לתוכן

המלצה לכרטיס מסך חדש - עד 1000 שקל(+-) :)

Featured Replies

פורסם

מה שאתה אומר שלמטרת גיימינג לא צריך יותר מ E8500 ביחד עים HD6950 אז למה צריך i5 מומהר ל5Mhz??

כי לא מסתדר לי משהו :nixweiss:

עריכה: אים זה לא צוואר בקבוק אז מה כן צוואר בקבוק?

פורסם

משחקים שנשענים על המעבד כמו COD:BO, Dragon Age, GTA4 יש השפעה ניכרת למספר הליבות ולמהירות המעבד ופה אם יש לך מעבד חלש הוא יצור צוואר בקבוק לכרטיס מסך ויגביל את הפריימים. אבל רוב המשחקים נשענים בעיקר על הכרטיס מסך וכל עוד יש לך מעבד כפול ליבה סביר (2.5GHz ומעלה) הכרטיס מסך לא יוגבל וגם אם תעשה OC ל 9THz לא ממש תהיה השפעה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסברים והקישורים עזרתם מאוד :)

פורסם

זהו לזה היתכוונתי אז למה להסביר שi5 במהירות 5Ghz השמיים הם הגבול אים מעבד דור קודם

דו ליבתי יכול לעשות את העבודה ממש כמו i5 2500 לפחות ברוב המשחקים :nixweiss:

כלומר שמישהו לוקח מחשב למשחקים צריך לבדוק באיזה משחקים הוא מתכנן לשחק לבדוק דרישות מערכת

ואז להמליץ לו על מעבד ולא בהכרח על i5 2500K,

לפעמים אפילו על דו ליבתי עים תדר בסיס גבוה וזה יכול לחסוך לו לא מעט כסף או אפילו מעבד AMD משולש או מרובע ליבה,

רוב מעבדי AMD כבר עים תדר בסיס גבוה, לדוגמא:

‏Athlon II x3 Triple Core 445 3.1Ghz מה שנישאר זה לשדך לו כרטיס מסך חזק?

פורסם

אם אתה כבר רוכש מחשב חדש למשחקים אז הדגש הראשוני צריך להיות על הכרטיס מסך והשני על המעבד והיום יש כבר כמה כותרים שמנצלים חזק את המעבד (כמו אלו שרשמתי למעלה) אז כבר כדאי לרכוש מעבד חזק אם יש תקציב וזה לא משנה אם נכון לעכשיו אין לו שימוש, גיימר תמיד יחליף משחקים בתדירות גבוהה ואחד הדברים הכי מבעסים שיכולים להיות זה מחשב חדש וחזק שלא מריץ הכל כמו שצריך, אז ההפרש מגיע בין 500 ל 1000 ש"ח למעבד ולוח טובים.

מה שגם היום לרכוש מעבד פנומלי זה איזור ה 800-900 ש"ח למעבד מה שפעם היה כמה אלפים טובים כך שאם יש תקציב עדיף לא לסגור אופציות.

פורסם

בקיצור למשחקי מחשב להשקיע יותר בכרטיס מסך נשמע הגיוני.

בנוגע למעבד כל מעבד 4 ליבות עים תדר בסיס גבוה לא יהיה אמור להגביל את הכרטיס,

כמו שאני יודע כיום אין משחקי מחשב שתומכים ביותר מ4 ליבות.

האמת שאני מחכה למעבדים החדשים של AMD לא כדי לרכוש אחד כזה, אלא להקלה במחירים ותחרות.

פורסם

שוב, זה תלוי במשחק, צירפתי פה 2 דוגמאות שבהן אתה יכול לראות שמעבד לא מתאים פשוט מסרס לך את הכרטיס מסך לגמרי.

שים לב לעבודה שמרובע ליבות או משושה ליבות של AMD עושה לעומת i3 של אינטל.

זה לא נכון לחשוב או לאמר ש "כל מעבד 4 ליבות עם תדר בסיס גבוה לא יהיה אמור להגביל את הכרטיס מסך", מבחן התוצאה מוכיח אחרת

f12010.png

starcraft2.png

פורסם

כלומר כל משחק יביא תוצאות אחרות, בחלק מהמקרים עדיף i3 דו-ליבתי על מעבד AMD פנום מרובע לדוגמא(3.4Ghz).

אתה יכול להביא לי בנצים למשל שAMD כן יותר טובה מאינטל או שאין דבר כזה?

פורסם

בטוח יש אבל יש המון משחקים שהמעבד פחות משחק תפקיד, הכל תלוי באופי העבודה ובתקציב, יש לא מעט מיקרים בהם יותר ליבות עדיפות ולאו דוקא במחשקים ואז בתקציב מצומצם ה AMD תמיד יהיה עדיף.

תעבור כאן על המאמר, אפשר ללמוד ממנו המון:

http://www.tomshardware.com/reviews/best-gaming-cpu-core-i3-2100-phenom-ii-x6-1075t,2859.html

פורסם

אוקי שאלה אחרונה איך תסביר ש E8500 לא יהיה צוואר בקבוק הרי לא מדובר כאן בSB?

מדובר במעבד 2 דורות אחורה.

האים E8500 טוב יותר מ 3.4Ghz ‏Phenom II x4 בהרצת משחקים?

שאלונת 3.4Ghz ‏Phenom II x4 עים HD6950 יכול להיווצר צוואר בקבוק?

פורסם

שוב זה תלוי מתי, באחוז גדול של המשחקים זה לא כ"כ יורגש אבל יש אחוז מסויים שזה כן.

אגב, תמיד משהו מגביל משהו כך שצוואר בקבוק תמיד קיים בצורה זאת או אחרת פשוט יש רף מסויים שאחריו הוא כבר לא מורגש, בד"כ זה עומד על גבול ה 60FPS.

פורסם

פשוט משהו מתריד אותי אני יודע מה זה בדיוק צוואר בקבוק, ולא פעם אמרתי למישהו שייתכן ויהיה צוואר בקבוק,

השאלה שלי איך זה שE8500 לא יהוה צוואר בקבוק לכרטיס מסך HD6950?

פורסם

לפחות ברוב המשחקים לדוגמא GTA לא בהכרח החדש, ועוד?

פורסם

כי אלו לא מגיעים לניצולת של המעבד ואחרים כן

פורסם

פשוט משהו מתריד אותי אני יודע מה זה בדיוק צוואר בקבוק, ולא פעם אמרתי למישהו שייתכן ויהיה צוואר בקבוק,

השאלה שלי איך זה שE8500 לא יהוה צוואר בקבוק לכרטיס מסך HD6950?

מדוע אתה חושב שהוא לא יהווה צוואר בקבוק?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים